Öncelikle merhaba herkeze. ben foruma yeni üye oldum ve yetersiz bilgimden dolayı yardıma ihtiyacım oldugunu dusunuorum.
Eski model(2007) casper laptopa sahibim ve artık miadını doldurdugunu düşünüyorum. son 2 senedir sadece web de gezınme,sosyal aglar ve film izlemek için kullandıgımdan oyun dunyasından bıraz uzaklastım.
Kendime masaüstü pc toplamak istiyorum. monitör olarak LG D2342P hosuma gitti.boyutu da benim için ideal. hem oyun hem film aktivitelerim acısından beni tatmin edecek gibi duruyor. fakat sistem için gerekli parça çeşitliliği( marka ve performans bakımından ) ve birbirleri için uyumluluk durumu benim gercekten uzak oldugum konular. cok cok fazla oyun oynamadıgım ıcın işlemcimi intel secmek istiyorum( i5 2500 vb. ).
Benim en cok kafamı karıstıran ekran kartının 3D uyumlu mu olacağı, mesela arastırdıgım kadarıyla nvdia 3D vision destekli kartlardan alsam bana bi faydası olacak mı ?ya da almasam bi zararı olacak mı?
( nvidia ya karsı bir sempatim var ) piyasadan düşük bir ekran kartı alsam ekran görüntümü oyun haricinde cok etkıleyecek mi?
Usb 3.0 özellikli,HDMI cıkısı olan ,oyun oynarken beni cok fazla üzmeyecek,film izlerken 3D tadını da alabileceğim monitör dahil 2500 civarı bir bir sistem kurmak istiyorum yapabileceklerim konusunda ve arastırmalarımı çeşitlilik bakımından daraltmama yardım edecek arkadaslar varsa cok memnun olurum. tesekkur ederim.