Arkadaşlar 3d max de modelleme ve animasyon çalışması yapacağım ama hangi ekran kartını almalıyım sanırım ii bi ekran kartı olmalı dx10 destekli falan olmalı heralde sli yada crosshair yapmam nasıl olur bi de ram nasıl olmalı 4 gb falan yeter mi?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
3d MAX modelleme için ekran kartı tavsiyesi?
3d max için minimum 2 gb maksimum istediğin kadardır.Ekran kartı olarakta 8800gts 320 mblık olanı öneririm
Ayrıca amd için crosshair değil crossfire olması lazım
Barip3d max için minimum 2 gb maksimum istediğin kadardır.Ekran kartı olarakta 8800gts 320 mblık olanı ö
2GB ram Saphhire X1650XT modeli de yeterli olmaz mı sizce ?
FireGL veya QuadFX ekran kartlarına bakman lazım.3Dmax ıcın gereklı olan ekran kartları profesyonel olarak bunlardır. Oyun için kullanılan ekran kartlarından cok farklıdır. Çalışma frekansları olsun bellek verıyolu veya GPU'su olsun oyun kartlarına hıc benzemez.Eğer çok paran varsa orta kalıte bır sey alabılırsın. Mesela ben işyerinde FireGL v5200 ATİ modelini kullanıoyorum banamısın demıyor gerçi fyatı 600$
Teşekkürler ram konusunda ne tavsiye edersin?
En az 2 GB-800Mhz Ram seni çok rahat götürür. Geil var gigatek'te bir bak istersen
Amd daha ii performans verir diye duydum doğrumudur.Örnek bi configrasyon yazabilir misiniz?
Kardeş örnek bi configrasyon yazarsan sevinirim 3d max autocad falan sorunsuz çalışacak bi sistem olursa sevinirim şimdiden teşekkürler
yazayım OK
AMD 5600 X2 195D+kdv
asus m2n slı 169D+kdv
geil 2x1Gb ram 800 Mhz. 139D
seagate 250Gb ncq Sata2 16Mb 77D+kdv
fps epsilon 600W PSU 114D+kdv
hipernix.comdan Pny QuadroFx 500 pro Ekran kartı 630ytl http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=1391&IID=10737
Kasanı,ekranını seçmedım bu bıraz zevke gırıyor ama PSU oldugu ıcın Kasanı PSU'suz seçmenı tavsıye ederım.toplam fiyatı
1598 YTL kdv dahil.Orta karar bir sistem seni çok rahat götürür.Hiç kasılmadan render'da alırsın.