3D televizyonlar çabuk mu eskiyecek?

CHIP Online
08-11-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer 2017 yılına kadar bekleyecek sabrınız varsa, bu müthiş teknoloji sizin de evinize girebilir...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/3d-t ... skiyecek_23390.html

Resimlerle: 50 müthiş 3D duvar kağıdı bir arada!

3D televizyonların hayatımıza girmesine henüz tam olarak alışamasak da birkaç sene bu teknoloji de eskide kalabilir. Bir araştırma ekibinin 3D görüntü teknolojisinde yaptığı devrim, 2017 yılına kadar evlerimize holografik televizyonların gireceğinin sinyallerini verdi.

Arizona Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, holografik görüntülerin kendisini 2 saniyede bir yenilemesini sağlayan bir teknoloji geliştirdi. Bu iki saniyelik yenilemenin önümüzdeki on yıl içerisinde düşmesi ve evlerimizde holografik televizyonların oturma odasında yerini alması da araştırmacılar tarafından bekleniyor.

Hologramın kendisi nesneye bakan 16 kameranın çektikleriyle oluşturuluyor. Bir lazer kullanılarak, plastik ekrana gönderilen holografik pikseller, plastik ekranın lazerle kimyasal bir tepkimeye girmesini ve daha sonra görüntülerin bu ekranda tutunmasını sağlıyor.

Araştırmacılar teknolojinin gerçekleşebilmesi için bu plastik ekranın varlığının mutlaka olması gerektiğini söylese de ileride tam bilim kurgu filimlerindeki gibi bir holografik görüntü elde edilebilir, kim bilir...

Tüm konu: 3D televizyonlar çabuk mu eskiyecek?

Resimlerle: 50 müthiş 3D duvar kağıdı bir arada!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Holografik televizyonlarda film izlemek ister miydiniz?