ozi sormuş:
merhaba ;
Benim gerçekten sizlerin bilgi deneyiminize cok ihtiyacım var. Benim bir bilgisayarım var.ekran kartim
xfx geforce 7600 gt -128 bit 256 memory . sanirim cikisi dvi(yinede emin degilim) . ben odama , hem televizyon
özelliği olması açısından hemde monitor olarak kullanmak açısından 82 ekran 3d 200 hz. sony kdl-32ex720
yada samsung 32 d 6500
modelini almak istedim. fakat bilgisayardan monitöre bağlantıda görüntü kaybı olacağını düşündüğümden, ne
yapmam gerektiğini bilemiyorum. Birinci sorum şu olacak -- ben 3d oyun oynayabilirmiyim bu ekran kartıyla.
İkinci sorum --- görüntüyü 1920*1080 alabilmem icin ne yapmaliyim( bana dediklerine göre , altın uclu dvı-hdmı
kablo kullanmalıymışım- doğrumudur) --- Üçüncü sorum şu olacak --- 3d samsungun yeni getirdiği hem televizyon
hem monitor özelliğindeki monitoru almak mi gerekir.fakat bunlarda 120 hz.
Şunuda belirteyim. Benim bilgisayarım şu anda eski bir teknoloji ,ama bu demek değilki böylede kalacak.ilerde
zaten değiştirmeyi düşünüyorum. ama şu anda bana yetiyor.ve başka öncelikler olduğundan bilgisayarımı şu an
için böyle kullanmak durumundayım. Ben elimdekilerle ne yapabilirim diye ,sonuç alabilirmiyim diye bilgilenmek
istiyorum. televizyon satıcılarına gittiğimde sonuç alamıyorum.çünkü onların amacı televizyon satmak :) ama
belki onlarda haklı , çünkü işin içinde bilgisayar teknik bilgiside var.
Burdaki amaç herşeyi tek bir cihazla sorunsuz halletmek. Şu da bir gerçekki , televizyonmu onemli monitormu
onemli derseniz , her ikisindende 3d görüntü almak istediğimden her ikiside önemli.Almam gereken televizyon
200 hz ustundemi olmali. bana dedikleri bisey vardi. - eger hz yuksek olursa goruntu kalitesini daha yuksek
yakalarsiniz .ekran karti 128 bit oldugundan yuksek hz ile daha iyi sonuc alinir (ornegin 400 yada 800 hz bir
televizyon. yani oyle seylerde soylüyorlarki zaten kafam karışıktı. iyice karıştı.
Beni bu konuda
aydınlatırsanız ve ne yapmam gerektiğini ayrıntılı anlatırsanız çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürlerimi bir
borç bilir, Çalışma hayatınızda başarılar dilerim.
iyi çalışmalar. ---- Oğuz
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ga-8i945p-g-rh gigabyte mainboard
xfx nvidia 7600 gt ekran karti x-fi creative tiatium ses karti
3gb ram
pentium d cpu 3.40 ghz
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1