NetShell ile yapılandırma
Microsoft, Virtual Wifi oluşturmak için gerekli tüm komutları NetShell'e yerleştirdi. Bu iş için öncelikle komut istemi penceresini yönetici haklarıyla çalıştırmalısınız. Böyle bir konsolu açmanın en kolay yolu [Windows] tuşuyla başlat menüsünü çağırıp cmdkomutunu yazmak oluyor. Sonrasında [Enter] tuşuna basmak yerine cmd.exe sonucunun üzerine sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştırın". Bunu yaptığınızda komut istemi penceresinin başlığında "Yönetici: ..." başlığı yazar.
netsh wlan /? komutu size NetShell'in WLAN komutları hakkında bir özet gösterir. "set" komutu ile yapılandırma ayarlarını belirlersiniz,start ve stop ile ağ çalıştırılır veya durdurulur. show ise detaylı bilgiverir. Sanal kablosuz ağınızı oluşturmak için şu komutu verin: netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid="AĞ İSMİ" key="PAROLA" keyUsage=persistent. "AĞ İSMİ" ve "PAROLA" kısımlarını ağınıza vermek istediğiniz isim ve parola ile değiştirin. Komutu girdiğinizde çıkan doğrulama mesajları süreci başarıyla tamamladığınızı bildirir. Sonrasında netsh wlan start(stop) hostednetwork komutu ile ağı aktif hale getirebilirsiniz.
yani 3gyi laptopuna tak ve bağlantıyı kur,sonra bunu laptop üzerinden bu şekilde paylaşıma aç ve yeni mini wi-finle laptop açık olduğu sürece wi-fi destekli cihazlarla laptop üzerinden 3g internetine girebilirsin.ayrıca laptopdan başka telefon,ipadle de girebilirsin bu yeni paylaşılmş ağa;ben bnu normal kablolu/kablosuz ağlar için de kullanıordum 3gye de yazdım ilk seferde kabul etmedi sonraki denememde yine bu şekilde paylaşıma açtım.Ayrıca bu özelliği win.xp ve 7de de kullanabilirsiniz.