3g modem hakkında bir kaç sorum olacak arkadaşlar.
3g modemi kullanmak için modemi sadece vodafone bayisinden mi almam gerekiyo yoksa herhangi bir yerden alıp sim kartı takıp pc ye taksam çalışır mı? Birde Turkcell hattı vodafone geçirip vodafone 3g modem kullansam bi sorun olurmu arkadaşlar?
3g Modem
vodafone zaten modemi bedava veriyor.
neden para ödeyeceksin ki
ayrıca her modemin imei numarası var bence kafana göre iş yapma
Nasıl yani modem aldktan sonra kullanma şartı nedir? ben 2 yıl devamlı kullanmayacağım.
devamlı kullanmayacaksan o zaman da modemi parasını ödeyerek vodafondan alabilirsin
Peki ne kadar ödüyoruz? Biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin?
3G modemlerde de telefonlar gibi sim kilidi bulunur.İlk olarak modemin teknik özelliklerine bakarak ihtiyacınız olanı seçeceksiniz tabi kesenize uygun olanıda ama öncelikli olarak sim kilidi var mı yok mu onu araştıracaksınız.Mesela vodafone 3G modemlerine sim kilidi koymuyor (genelini söylüyorum sonra sıkıntı olmasın). Diyelimki vodafone 3G modem aldınız.İçerisine vodafone sim kart takarsanız ne ala zaten sorun yok çünkü içerisindeki yazılım sim kartın vodafone sim kart olduğunu görüp direkt kendi yazılımıyla çalışmasına izin verecektir ama turkcell veya avea sim kart takarsanız yazılım aracılığıyla bağlanmanıza izin vermez (güncel yazılımlarda varsa bilemem) ama sim kilidi olmadığı içinde olmadığı içinde şebekeye bağlanmayıda reddetmez yani yine çalışır fakat yazılımla değil çevirmeli bağlantı oluşturup arama yerine *99# yazıp bağlanacaksınız.Hepsi bu kadar.Yalnız bu verdiğim bilgilerin tek sıkıntısı şu.Alacağınız cihazın sim kilidi olup olmadığını bilemiyorum o yüzden sorumluluk almayayım birde bunları vodafone modem için anlattım turkcell ve avea modemlerin yazılımları rakip sim kartlara aynı şeyi yapar mı bilemiyorum... Yani özetle sorumluluk almak istemiyorum!
3G modemlerde de telefonlar gibi sim kilidi bulunur.İlk olarak modemin teknik özelliklerine bakarak ihtiyacınız olanı seçeceksiniz tabi kesenize uygun olanıda ama öncelikli olarak sim kilidi var mı yok mu onu araştıracaksınız.Mesela vodafone 3G modemlerine sim kilidi koymuyor (genelini söylüyorum sonra sıkıntı olmasın). Diyelimki vodafone 3G modem aldınız.İçerisine vodafone sim kart takarsanız ne ala zaten sorun yok çünkü içerisindeki yazılım sim kartın vodafone sim kart olduğunu görüp direkt kendi yazılımıyla çalışmasına izin verecektir ama turkcell veya avea sim kart takarsanız yazılım aracılığıyla bağlanmanıza izin vermez (güncel yazılımlarda varsa bilemem) ama sim kilidi olmadığı içinde olmadığı içinde şebekeye bağlanmayıda reddetmez yani yine çalışır fakat yazılımla değil çevirmeli bağlantı oluşturup arama yerine *99# yazıp bağlanacaksınız.Hepsi bu kadar.Yalnız bu verdiğim bilgilerin tek sıkıntısı şu.Alacağınız cihazın sim kilidi olup olmadığını bilemiyorum o yüzden sorumluluk almayayım birde bunları vodafone modem için anlattım turkcell ve avea modemlerin yazılımları rakip sim kartlara aynı şeyi yapar mı bilemiyorum... Yani özetle sorumluluk almak istemiyorum!
Cevabın için teşşekkürler. Benim Turkcell hattım var 3g modem alıp vodafone geçmek istiyorum ve vodafone nun cepnet paketinden alıp kullanmak istiyorum.Bunun için model fark eder mi?
Hayır farketmez.Ya çokta kasmaya gerek yok.Cep telefonu gibi düşün.download upload hızları farkı hafıza kartı giriş falan filan.Cepnet değil vodemnet paketleriyle girebilirsin çünkü erişim noktası farkı var.Normal internette gezineyim diyorsan mesela k3565 falan alabilirsin ama profesyonel bişe olacak istasyon bağlantısı olacak diyorsan k4505 almalısın ama işte keseye göre değişir.Az paraya kıyayım epey gitsin diyorsan (yine ev kullanıcısı olarak) k3765 yada k3715 almanda fayda var.