4-5saniyelik donma oluyor sistem iyi

ilker484
19-12-2009, 09:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

intel core 2 quad cpu q6600 2.40ghz işlemci
2.40mhz 4gb ram ( xp oldugu için .3.5 olarak görüyor )
Sapphire hd 4800series ekran kartı (4850di sanırım ama 4800series olarak geçiyor driver yüklerken falan...
ZEN 450w psu

Bilgisayarı alalı 1.5 yıldan fazla oldu yaklaşık bir yıldır sorun devam ediyor 1-2saniye donmalar oluyordu 4-5 saniyeye çıktı ve artık iyice rahatsız ediyor...Ne sıklıkla olduğu belli olmuyo bazen saatte bir bazen 10dkda bir bazen 2saatte bir internetten sesli görüşme yapıyorum ses kesilmiyor fakat pc donmuş oluyor konuşmaya dewam edebiliyorm o donduğu süre içersinde  ekran kartı biosayarlarından fanı hızlandırdım artık 60-65 derece arası oynuyo ekrankartı sıcaklığı anakartn biosunu güncelledim format attım ksperskyyüklü bilgisayarımda kasayı iyice temizledim ramleri , ekran kartınıçıkartıp taktım. Daha farklı bir önerisi olan varmı biraz üstün bilgigerektiren bir sorun sanırım hiç bir şekilde çözüm bulamadım görmedensorunu anlamak zor biliyorum ama tahminde bulunabilirsiniz denemeyehazırım... Ekran kartı eskiden çok ısındıgı için belki hasar görmüşolabilir diye düşünüyorum fakat böle donma yapması ramden yadaişlemciden olabilir diyede düşündürüyor hatta harddiskten bile olabilirbu donmalar sırasında bazen ses kesilmiyor bazen kesiliyor bilgisayarolması gerektiğinden yavaş açılıyor ve açıldıkdan 3-4dk sonra kendinegelebiliyor... Bütün ayrıntılarla anlatmaya çalıştım sorunumu umarımyardım edebilecek bir bilgisayar uzmanı çıkar çk kötü bir sorungerçekten çaresizim tamamen yapcak daha başka hiç bişey gelmiyo aklıma:S

Halil Şahin
19-12-2009, 18:28   |  #2  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
715 mesaj

Bendede oluyor benim sistem iyi işletim sis. W7 eden oluyor anlamadım sistem orj.

ilker484
19-12-2009, 19:21   |  #3  
OP Yeni Üye
38 mesaj

Yokmu hiç bi fikri olan donanım problemi olduğunu düşünüyorum pek anlamıyorum donanımdan parçaları bayağı araştırıp almıştım zamanında uyumsuzluk falan olduğunu sanmıyorm.