4 büyük alan adı şoku!

CHIP Online
17-06-2014, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet tarihinin asla unutulmayacak 4 büyük alan adı şoku... Hepsi içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/4-buyuk-alan-adi-soku_47775.html

Resimlerle: İnternetin en pahalı alan adları!

Domain isimleri, yani alan adları, internetin en temel taşlarından bir tanesi. Web sayfalarına anlaşılır isimler veren domain isimleri, kiralık dairelere benziyorlar - onlara tamamen sahip olmanız mümkün değil ve sadece kiralayabiliyorsunuz. Bazı zamanlarda ise domain, bir başkası tarafından kiralanmış olabiliyor.


İnternette meydana gelen ilginç, bazı zamanlar komik olabilen durumlardan bir tanesi de siz bir domain adı için harekete geçmeden önce bir başkasının sizden önce davranması. Kiranızı vermeyi unuttuğunuzu ve bu sırada evinize başkasının taşındığını düşünün; sanırız bu hiç de hoşunuza gitmezdi! Bu yazımızda sizlerle 4 şaşırtıcı domain vakasını paylaşmak istiyoruz.


Beyzbol tutkunundan domain "şakası": Boston'un beyzbol takımı Red Sox, son zamanlarda ABD'nin güneydoğusunda bir antrenman kompleksi inşa etmişti. Yapının ismi ise "Jet Blue Park" idi. Ancak parkın adını duyan rakip takım Cubs hayranı Eric Engelman, hemen JetBluePark.com domain adını satın aldı. Daha kötüsü ise Engelman, siteyi New York Yankees'in sitesine yönlendirmişti!


Tüm Konu: 4 büyük alan adı şoku!

Resimlerle: İnternetin en pahalı alan adları!

Kaynak: www.chip.com.tr