arkadaslar 64 bit windows 7 kurulu öncede 4 gb görünüyordu formattan sonra böyle görünmeye başladı yardımlarınızı bekliyorum
ekran görüntüleri
arkadaslar 64 bit windows 7 kurulu öncede 4 gb görünüyordu formattan sonra böyle görünmeye başladı yardımlarınızı bekliyorum
ekran görüntüleri
ekran kartınız ayrılmış bellek kullanıyor mu?
ben onu bulamadım bir türlü ama daha öncede kullanıyordu ekran kartı ayrılmıs bellek fakat onu nerden görebilirim
ve bu ayrılmıs belleği nasıl azaltcaz
32 bit işletim sistemi kullanıyorsunuz normal
Ben aynı konuyu demin başka yerdede gördüm sanki :D
daha cabuk çözüm için normaldir diyorum :D
32 bit işletim sistemi kullanıyorsunuz
64 bit kullandığını yazmış 1 gb ekran kartı kullanıyor problem yok
(ekran kartı nvidia gt240 1gb bellek+1gb ayrılmış bellek kullanır)
32 bit kullansaydı ve ekran kartı ramden tüketmeseydi;4gb (kullanılabilir 2.99) yazmazdı
Direk 2.99 gb yazardıSon Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 16 Haziran 2010 01:11
mcafee23 emin misin? Ve arkadaşım kuvvetle muhtemel sistemi 32 bit'den yükselttiysen yeniden temiz bir kurulum yap aynı soruna rastlamıştım
windows ayarlarından bişey değiştirdiysen yapar ki bende de yaptı..
mcafee23 emin misin? Ve arkadaşım kuvvetle muhtemel sistemi 32 bit'den yükselttiysen yeniden temiz bir kurulum yap aynı soruna rastlamıştı"x86'dan x64'e yükseltme YAPILAMAZ."
Ve de çoğu kişi böyle olmasına rağmen yükseltme yapmaya çalışıyor ve de setup "Uyumluluk hatası" verince kızıyor PC'ye önce kendisine kızması lâzım aslında... Kendilerinden haberleri yok...
"x86'dan x64'e yükseltme YAPILAMAZ."Vista x86'dan Win7 x64 yükseltmeyi bizzat yaptık nasıl yapılmaz? Ama yapılan yükseltme bir işe yaramıyor ayrı konu
Ve de çoğu kişi böyle olmasına rağmen yükseltme yapmaya çalışıyor ve de setup "Uyumluluk hatası" verince kızıyor PC'ye önce kendisine kızması lâzım aslında... Kendilerinden haberleri yok...
Temiz kurulum için söylenen o.
Aslında bende XP 32 bitten XP 64 bite sorunsuz olarak çevirdim. Fakat XP Turkish Language olmadığı için tekrar çevirdim :D
Ben Teknosadan ACER ASPIRE 5740G aldım. Windows7 | 4 GB DDR3 ve kullanılabilir ( 2.99 Gb. ) :S Sorun formatta değil bence :S
Aslında bende XP 32 bitten XP 64 bite sorunsuz olarak çevirdim. Fakat XP Turkish Language olmadığı için tekrar çevirdim :DEğer 32 bit ise win 7 normal bekleyin SP1 gelsin o zaman düzelecek büyük ihtimal Vistada olduğu gibi
Ben Teknosadan ACER ASPIRE 5740G aldım. Windows7 | 4 GB DDR3 ve kullanılabilir ( 2.99 Gb. ) :S Sorun formatta değil bence :
4 GB RAM orada yazıyor diye hepsini kullanacak değil.Özlemişim seni dostum :) Haklısın. Vista SP1 göz boyamak için 4 GB yazdı herkes de inandı buna :D
Vistanın tarihini okuyun o zaman vista'da aynı şekilde gösteriyordu sp1 çıktığında ise 4 gb rami gördü ama işin temelini yine de 32 bit işletim sisteminin kullanılması oluşturuyor.4 GB RAM'i o görmedi siz gördünüz. Sizin önce işletim sistemi mimarileri ve 32 Bit'in bellek adresleme kapasitesini okumanız gerek...
Russinovich açıklamış:
İşin temelini 32 bit oluşturuyor derken zaten bende temel kod mimarisinden bahsetmiştim ve 4 gb ram'i sp1de sanalda olsa gördü hatta vistadan wi7'ye yükseltme yapanlar birçok forumda bunun sebebini araştırdılar sonuç olarak vista sp1 de kullanılabilir ibaresi kalktı mı? Kalktı. 4 gb yi kullanıyor mu hayır (ctrl +alt + del) ama arkadaşın sorduğuda zaten neden 4gb görülmüyor sorusuydu ki cevabıda verildi zaten.