Windows vista 32 bit SP1 yüklü : Tam 4 GB ram gösteriyor
Aida32 Adlı yazılım : Toplam Bellek değerini 3068 MB olarak gösteriyor
Benim bilgisayarımın kullanabileceği max bellek değeri hangisi şimdi
yardım edermisiniz
Windows vista 32 bit SP1 yüklü : Tam 4 GB ram gösteriyor
Aida32 Adlı yazılım : Toplam Bellek değerini 3068 MB olarak gösteriyor
Benim bilgisayarımın kullanabileceği max bellek değeri hangisi şimdi
yardım edermisiniz
32 bit kullandığın için 4 gb ın tamamını kallanamazsın 3,25 yada 3,50 gb ram kullanabilirsin. 64 bit işletim sistemi yüklersen tamamını kullanabilirsin
beyler benim anlamadığım vista sp1 kurulu ve ram 4096 mb görünüyor.Madem kullanmıyorsa neden 4096 mb ram i görsünki:S
beyler benim anlamadığım vista sp1 kurulu ve ram 4096 mb görünüyor.Madem kullanmıyorsa neden 4096 mb ram i görsünki:
"4 gb ram'im var, neden 3072 görüyor" sorularından kurtulmak için MS böyle bir şey ekledi SP1 ile... 32-bit işletim sistemleri XP, Vista 32-bit vs. 3GB üzeri RAM'i "kullanamaz" teknik deyimle adresleyemez... Sadece donanım kontrolü ile o kadar bellek olduğunu görebilir.
arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum 1gb ram boşa gidiyor anladığım kadarıyla bilgisayarı tam kapasite yani 4gb ram ile kullanmanın bir yolu yada yaması varmı? bilgisi olan birisi paylaşabilirmi acaba
Biraz dikkatli okuyunca bir uygulamaya 3gb daha fazla ram tahsis edemediği ve performans olarak pek birşey vaat etmediği ve ayrıca kernele yapılan yamanın ativiris yazılımlarına takılabileceği gibi şeyler yazmış.ne gereği var bunca şeyle uğraşmanın kullanmadığı halde görmesinin hiç bir faydası yok.
arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum 1gb ram boşa gidiyor anladığım kadarıyla bilgisayarı tam kapasite yani 4gb ram ile kullanmanın bir yolu yada yaması varmı? bilgisi olan birisi paylaşabilirmineyin yamasını arıyorsun ?
4 gb ram'i kullanmak istiyorsan 64 bit işletim sistemi kur...