iyi günler bende kingston 512mb 400 mhz ddr ram var bunu makinama taktığım zaman makinamda 333 mhz olarak gözüküyor.biosta bununla ilgili bir kaç küçük ayar yaptım(2,5 cl yi 3,0 a çıkardım fakat fayda etmedi.mhz ayarlarını değiştirebileceğim bir seçeneği bulunmuyor biosun)anakartım asus p5pe-vm ve 400 mhz ram destekliyor işlemcim p4 3,0 ht.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
400 mhz rami 333 olarak görüyor yardım!!!
yanlışlıkla ram ın üzerine 400 mhz yazmış olmasınlar elinde başka bir ram varsa bide onla dene eğer onu normal görürse sorun ram inde
Bence CL suresını 2.5 tekrar çek..Seçenekler arasında 333Mhz 400Mhz olması lazım 400Mhz'i seç bende de aynı dert vardı zamanında ben bu sekılde gosterdım çalışıyor meretler
sah1nyanlışlıkla ram ın üzerine 400 mhz yazmış olmasınlar elinde başka bir ram varsa bide onla dene eğer onu normal görürse sorun ramramin üzerinde 400 mhz yazmıyor zaten cpu-z programıyla 400 olduğu anlaşılıyor ama oda 333 gösteriyor ve bilgisayar açılırken 333 olarak gösteriyor.yani ramde sorun yok.
başka ram takma imkanım malesef şuan yok.bios update ini denicem.teşekkür ederim.
Borga-xBence CL suresını 2.5 tekrar çek..Seçenekler arasında 333Mhz 400Mhz olması lazım 400Mhz'i seç bende de aynı dert vardı zamanında ben bu sekılde gosterdım çalışıyormalesef öyle bir seçenek yok bios ta.teşekkür ederim.
bios auto update şimdlik çalışmıyor.manual olarak yapmaya cesaretim yok.bu konu hakkında başka fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.iyi akşamlar.
Anakartının kitapçığında çeşitli bellek kombinasyonları hakkında bilgi mutlaka olacak: yani mesela 2 adet 512'lik DDR 400 takarsan sistem bunu ya 400 hızında ya da 333 hızında görecektir diye. Bu kısıtlama anakartın belleği kontrol eden kuzey köprüsünden kaynaklanmaktadır. Kısacası belli bir kombinasyonda takmassan ramleri, 400 yerine, 333 olarak çalışmaya mahkumdur. Başıma geldi, ve bu yüzden dört adet Kingston ddr 400'lük rami (toplam 2 GB ) iade edip, yerine 2 adet 2x1024'lük Ram aldım ve sorunum düzeldi. Sen de önce anakartının 400 hızını destekleyen ram kombinasyonlarına bak...
make-believeAnakartının kitapçığında çeşitli bellek kombinasyonları hakkında bilgi mutlaka olacak: yani mesela 2 adet 512'lik DDR 400 takarsan sistem bunu ya 400 hızında ya da 333 hızında görecektir diye. Bu kısıtlama anakartın belleği kontrol eden kuzey köprüsünden kaynaklanmaktadır. Kısacası belli bir kombinasyonda takmassan ramleri, 400 yerine, 333 olarak çalışmaya mahkumdur. Başıma geldi, ve bu yüzden dört adet Kingston ddr 400'lük rami (toplam 2 GB ) iade edip, yerine 2 adet 2x1024'lük Ram aldım ve sorunum düzeldi. Sen de önce anakartının 400 hızını destekleyen ram kombinasyonlarına bak...bilgisayarıma bir adet ram takılı.
Tek ram takılı olması farketmez. Anakartının kitapçığında tavsiye edilen bellek (RAM) kombinasyonlarına bakıver. Bu kombinasyonların kiminde ramler (tek taraflı ya da çift taraflı olmaları da önemli bir etken)DDR 400, kiminde de DDR 333 hızında çalışacaktır.
make-believeTek ram takılı olması farketmez. Anakartının kitapçığında tavsiye edilen bellek (RAM) kombinasyonlarına bakıver. Bu kombinasyonların kiminde ramler (tek taraflı ya da çift taraflı olmaları da önemli bir etken)DDR 400, kiminde de DDR 333 hızında çalışacaktır.ilk olarak ram kombinasyonum yok onun için tek ram kullanıyorum yazdım.ikincisi ram slotlarım 2 adet.üçüncüsü ram modelim anakart kitapçığında bulunuyor.buralarda yanlış giden birşey yok.neyse ya bu sorunun çözümü yok başka bir ram takıp denicemçolmazsada 333 mhz ile kullanırım fazla bir performans farkı olmayacak herhalde.herkese teşekkür ederim iyi akşamlar.Son Düzenleme: tristania ~ 28 Ekim 2007 02:22