478 pin anakart bulmam gerekiyor. piyasada msi ve asrock var. hangisi iyidir. ben msi ı pek sevmiyorum ama asrock u da hiç bilmiyorum. sizin tavsiyeleriniz nelerdir. başka bi marka da olabilir. yeterki bulunabilir olsun. teşekkürler şimdiden
478 pin anakart
MSI i neden sevmiyorsun? bana gore cok stabil kartlar uretiyor. asrock biraz daha kalitsiz ve ucuz kartlar ureten bir firma. bu yuzden asrock in butun modelleri uygun fiyatli olur. anakart ureticileri ofis sistemleri icin VIA ve SIS chipset kullanarak urettikleri modelleri sorunlu olabiliyor. sonra da kullanicilar butun firmayi sucluyor her modeli ayni saniliyor. 478pin intel chipset bulabilirsen iyi olur. MSI ve Asrock bu sekilde kiyaslanamaz. iki model secilir ve kiyaslanir.
mecbur kalip da asagidaki gibi bir anakart alirsan ki ASUS:
bu bile basini agritabilir. bir ara birisinde sorun vardi. anakarti VIA chipset oldugundan HP yazicisini tanitamiyordu. ille de intel chipset istiyormus...
msi ı neden sevmiyorum aslında diğer bütün markaları düşününce msi ı sevmediğim ortaya çıkıyor ve şu an almak istediğim 478 pin msi anakart via chipsetli olduğu için öyle söylemiştim.
bide iki model verip sormak istemedim çünkü başka fikri olan vardır belki diye böyle sordum..
senin verdiğin linkteki asus u biliyorum ama yok işte o hiçbiyerde..
Ben 4 yıldır 478pin'e talim eden biri olarak anakartım, Gigabyte GA-8SG 800..
4 yıldır gıkı çıkmadı,üstüne farklı ram,farklı ekrankartı,yeni ses kartı ve TV kartı taktım hepsini bağrına bastı..
BIOS güncelleme gerektirmedi..Üzerinden benim can sıkıntımı gidermek için ne overclocklar yedi;yine de bana olan saygısında kusur etmedi..
Tabi ki eski,tabi ki emektar;tabi ki piyasada bulunmaz gibi, ondan iyi 478pin de vardır;kolay gelsin ama neden özellikle 478pin arıyorsun merak ettim..
neden özellikle 478 pin arıyorum söyliyim; bende anakart ve monitor hariç diğer bütün parçalar zaten vardı bunları değerlendirip kardeşime vermek için pc ayarlayacaktım.. monitor kolay, bendeki parçaları da denedim hepsi sağlam. işlemci 478 pin 2.6 , agp 128mb fx5200 8x, ram de ddr 400 512 mb , 80gb hdd , codegen 350watt kasa. bunları kullanmak içindi..
aslında asrock u hiç düşünmezdim de bulduğum kartlar içinde msi via chipsetli, asrock intel chipsetli diye kafama takıldı.
buna karar verdim. sonuçta asrocktan iyidir. şimdi alamam zaten gelecek ay başında alabilirim o zamana kadar farklı bi düşüncesi olan varsa buraya yazabilir.. yada egemenin söylediği sis chipsetli asus anakartı ankarada nerde bulurum bilen varsa..
MSI asus ve gigabyte intel sonrada çok iyiler
mecbur kalmazsan butunlesik VGA alma. eger ankarada isen gigatek, mavibilgisayar, nova vb. yerlere bakabilirsin. eski ve kucuk esnaftan da elinde kalmis 478pin anakartlar olabilir. online olarak arama sadece magazalara gidip sor cunku az gelen urunler online satisa sunulana kadar bitebiliyor.
bende şu an kullanmadığım asus anakart var. asus p4-s333m modeli 478 pin anakart. hiçbir sorunu yok sağlam bi anakarttır. (maile bakman yeterli)