bugün 2 gb 800 mhz kingston ram aldım daha önce aynısından bir tane daha takılıydı windows açılrken 2.5 görüyor açıldıktan sonrada aynı ama cpu-z everest gibi programlarda 4 gb hepsini görüyor ne yapmalıyım
önemli:windows açılırkende 2.5 gb görüyor
4g rami 2.5 gb görüyor
- 1
- 2
64 BİT İŞLETİM SİSTEMİ KUR 4GB OLARAK GÖRÜNÜR
saolun windows açılmadan önce boot menüsündede gözükmüo ondanmı kaynaklanıo
vista home basıc sp1 kullanıyorum 3 gb okuyordu 4 gb taktım 2.5 gb okuyor hem bu sefer uyumlu taktım her program görüyor ramleri bir windows ve boot menüsü görmüyor
biostada 2560 görüyor lütfen yardım sp1 yükledim yine aynı hiç bi şekilde 2560tan fazlasını görmüyor daha önce 3gb ram vardı ve tamamını görüyordu cpu-z everest gibi programlar raölerin takılı olduğunu görüyor
yardım edecek kimse yokmu?
iyi takılı ve biosum son sürüm anakartımın 4 gb ram desteği var 2*2 takılı iyi oturmamış olsa o 512 mb da görmez sp1 yükledim sorun yine çözülmedi
kendi pcimde raleri tek tek deniyorum ve çalışıyorlar 2048 mb olarak görüyor windowstada okuyor elimde bir tane 667 mhz 1 gb ram var onla denediğimde 3 gb olarak görüyor
msı p4m900m2 ms-7255 anakartım zaten değişricem yakın zamanda 4 gb ram desteği olduğunu biliyorum
arkadaşım benimde sana akın bir problemim vardı bios 3 gb dual channel ramı görüyor tanıyor ve çalıştırıyor işletim sistemi xp pro sp3 o da görüyor 3 gb ramı ama bir türlü şu oyunların detectionlarında göremedim hep 2048 2048 2048 orada 3072 yazması gerekmiyormu
anakartın kaç gb ram destekliyor ona bak ramların yerlerini değiştir tam oturup oturmadığını kontrol et bir bios güncellemesi de yapabilirsin eyer oda olmazsa büyük ihtimalle üzerindeki belleklerden bir kaçı bozuk olabilir
bozuk olma ihtimali yok 1 gb 667 mhz ramle takır takır 3 gb ram çalışıyorlar ama 2+2 800 mhzde çalışmıyorlar zaten 800 mhz çalışmalırını beklemem anakart en fazla 667 mhz destekliyor
benimki destekliyor ben eminim çünkü daha önce 3 gb kullamıyordum ben bir ka.ç işi aynı anda yapan biri olarak 4 gb yükseltmek istedim bunun biostan ayarları var mış ama ben o ayarlara bir türlü ulaşamadım bulamıyorum neyi enable edicezx bir yardım edin bu işi kesin tam anlamıyla anlıyan yokmu
yardım edicek yokmu aldığım ram boşa gidicek verdiğim paraya yazık yardım edin lütfen
32 bit ama işletim sistemiyle alakası olcağını sanmıyorum çünkü biosatada okumuyor 2.5 gb olarak görrüyor daha önce 3 gb kullanıyordum şimdi 4 gb 2.5 okuyor
- 1
- 2