Fikri olan...!
4gb'lık bir kotayla ne yapabilirim?
- 1
- 2
Hallederiz_87İyi bir örnek/bi demo indiriyorsun en aşşa 500mb falan ne kadar kotamdan götürür ne kadarı kalıTTnet'in oynamasıyla 700 mb yazılır en düşük :)
byburak2008TTnet'in oynamasıyla 700 mb yazılır en düşük :)Biraz daha açabilirmisin?
çok bir şey yapamazsın.en iyisi 20 ytl.daha verip sınırsıza geçmek en azından kafan rahat olur.
Hallederiz_87Biraz daha açabilirmisin?TTnet'in sınırlı kotalılarda kotayla oynadıgını herkez biliyor 1 se 2 yapıyor. yani 500 mb oyun indirdiginde 500 mb. yazılmaz. veri aktarımı vs. derken 700 mb yapılır yazılır kotana...
kylieçok bir şey yapamazsın.en iyisi 20 ytl.daha verip sınırsıza geçmek en azından kafan rahat olur.sonuna kadar katılıyorum. VDSL gelince 1 Mbps sınırsız tarifenin fiyatı çok ucuzlayacak.
byburak2008TTnet'in sınırlı kotalılarda kotayla oynadıgını herkez biliyor 1 se 2 yapıyor. yani 500 mb oyun indirdiginde 500 mb. yazılmaz. veri aktarımı vs. derken 700 mb yapılır yazılır kotana...Böyle bir şeyin resmiyeti ve kesin doğruluğu yoktur.. Şahsi görüşüm kullanıcıların uydurması ile oluşmuş yanlış bir genelleme..Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 20 Eylül 2008 17:11
arkadaşım 4GB=4096MB=4194304KB eder indireceğin dosya 500MB ise kotanın ortalama 4 de 1 ini götürür
xHellknightxarkadaşım 4GB=4096MB=4194304KB eder indireceğin dosya 500MB ise kotanın ortalama 4 de 1 ini götürühesabın mı karıştı yoksa 1 yerine 2 yazan ttnet mi açıkçası ben öye bir şey yaptıklarını hiç görmedimsoruyu soran arkadaşım ne yazık ki kotayı aştım aşacam derken çok sıkıntı çekersin eğer sadece haber okumayan biri değilsen kotalı kullanım internetle yeni tanışan bir kullanıcı için kullanışlı olabilir ama zamanla yetmediğini yaşayarak göreceksin ve ödediğin kota aşım bedelleri 1024 lük paketin sınırsızına eşdeğer olacak hatta aşacaktır. Eğer ben sürekli birşeyler indiririm duramam dersen 29+20 =49 a sınırsıza geç kylie nin dediği gibi
Sınırsız kullanan biri olarak her ne kadar fiyatını beğenmesemde (Ülkemizin internet sorunu maalesef) kotalıya göre oldukça iyi ve parasını hakeden bir hizmet ! Serkan Karadaş'ın dediği gibi umarım yeni paketlerin yaygınlaşmasıyla sınırsız paketleri ucuzlatma yoluna giderler.
N_I_R_W_A_N_A4 GB KOTA İLE ;Ayda 25 albüm indiriyorum..: 25*100MB= 2,5GB
ONLINE OYUN OYNAYAMAZ,ONLİNE FİLM İZLEYEMEZ,ONLINE RADYO DİNLEYEMEZ,ONLİNE TV İZLEYEMEZSİN,HERGÜN SAATLERCE WEPCAM AÇAMAZ,SESLİ GÖRÜŞME YAPAMAZSIN.
MP3 İNDİRİRKEN,YOUTUBE DEN VİDEO İZLERKEN ÇOK SEÇİCİ OLURSUN.YAPACAKLARINDA ŞUNLAR; HER AY KORKA KORKA WEPCAM AÇARSIN,SİTEDEN SİTEYE UÇARSIN,LİMEWİREDEN MP3 İNDİRİRKEN EN KÜÇÜK BOYUTLU OLANLARINI SEÇERSİN.KOTA SINIRDAYSA KAMERA AÇ DİYEN ARKADAŞINA KAMERA BOZUK DERSİN.İNTERNET ORTAMINDA 500 LİRA MAAŞ ALIP GEÇİM SIKINTISI ÇEKEN MEMURDAN FARKIN OLMAZ.
KISACASI DOYA DOYA KEYFİNİ ÇIKARAMADIĞIN GİBİ KAYDA DEĞER Bİ B.K YAPAMAZSIN.
İŞTE BU YÜZDEN BEN SINIRSIZA GEÇ
Online oyunumu oynuyorum..: PES2008; 1 maç 5-8MB arası desek 8*50maç= 400MB ki artık ayda 10maçı bulmam mümkün değil çünkü akşam 8e kadar evde olmuyorum, verdiğim rakam öğrenciykendi..Etti mi 2,9GB.. Kalanla wabcam de açarım, msn'e de girerim, youtube video da izlerim.. Çok izlemek istediğim 1 film varsa Mpeg4 olarak 300MB'lık bir şey indiririm vs.. (Verdiğim rakamlar ortalamanın üzeridir..)
Her gün saatlerce oturup webcam açmanın mantığı olamaz.. Online tv, radyo, sesli görüşmeye ihtiyacım neredeyse hiç olmuyor..Ayrıca bu zamana kadarki kullanımımla ayda 6GB'yı bulmamışsam benim için 4GB kota uygun tarifedir.. Kendime göre doya doya kullanıyorum ve birçok şey yapıyorum; kullanmayacağım alanlar için 20YTL fazladan vermenin anlamı yok.. Zaten haftaiçi 13 saatten fazla evde değilim, 8 saat de uyku desen 3 saatte nete abanmamayı başarabilmek mümkün oluyor..
Sürekli torrent'ten film, video, oyun, müzik vs indiren, online tv izleyen kişiler içindir sınırsız internet ki bütün bunları TT Net'in 1Mbit'lik interneti ile indirebilmek için de pc'yi neredeyse hiç kapatmamak gerekir ki sınırsızı tam olarak sömürebilesin; hmm elektrik de sudan ucuz zaten ülkemizde.. =)
İşte bu yüzden ben de tarifemden memnunum..
kablolunu bulunduğu yerde oturuyorsan kablo nete geçin (iyi olmasa da rekabetin olmadığı yerde ttnete göre iyi) 512 mb hız sınırsıza 19 ytl öde. 10 ytl'den cebinde kalsın. biraz yavaşlıyor ama indirme yönünden sıkıntı çekmiyorsun.
N_I_R_W_A_N_AYANİ DÜNYANIN EN PAHALI İNTERNETİNİ ÜSTELİK KOTALI OLARAK KULLANIPTA TARİFESİNDEN MEMNUN OLAN İLK SENİ GÖRÜYORUM.Ben daha birçok kişi biliyorum memnun olan..SEN İNTERNETİ BÖYLE TANIMLIYOR, BÖYLE TANIYOR İSEN O BAŞKA.
Online tv, radyo, sesli görüşmeye ihtiyacım neredeyse hiç olmuyor.. DİYOSUN YA HANİ. BENİM İHTİYACIM OLUYOR AMA. ONLINE OYUNLARDA Bİ PES2008 LE SINIRLI DEĞİL.ONLINE OYUN, FİLM, RADYO, TV VE KORKUSUZCA DOWNLOAD. İŞTE İNTERNETİN GERÇEK NİMETLERİ BUNLARDIR.
KEŞKE HERŞEY PES2008 OYNAYIP MPEG4 İNDİRİP MSN E GİRMEKLE KALSAYDI.HERKEZİN ZEVKLERİ FARKLIDIR DEĞİLMİ BİRADER.
Mevcut şartlarımda internet benim için bunları ifade ediyor..
Bence internetin gerçek nimetleri oyun, film, radyo, tv değildir..
"HERKEZİN ZEVKLERİ FARKLIDIR DEĞİLMİ BİRADER." diyorsan
"KISACASI DOYA DOYA KEYFİNİ ÇIKARAMADIĞIN GİBİ KAYDA DEĞER Bİ B.K YAPAMAZSIN." bunu demiyor olman lazım; çünkü kendi şartlarında gayet bir sürü b.k yapabilenler ve bu b.klarla memnun olanlar var..
Smilede türk telekomun kurduğu kuruluş kurtuluş yok biri ve süper online'a kadar
bencede 49 ver sınırsıza geç, ben her ay ortalama 35-40 gb indiriyorum ve kafam rahat, önceden kotayı aşarım diye korkudan hiç bi şey yapamıyordum zırt bırt kotayı kontrol et aştımı yok taştımı diye:)
Yetmiyor... Yetmiyor !!!!
eskiden 3gb idi hem youtubede istedğim gibi dolaşıyordum
online oyunumu oynuyor ve şuan hiç açmadım wepcamımı açıyordum
her ay en az 1 oyun indirip yinede surf yapabiliyordum
film çoğu zmn indirmednen izle sitelerinde izliyordum
şimdi nerde...
1.syfada yazdıkları gibi KOTA bencede şişiriliyor
başka anlamı yok
daha ayın ayrısına gelmişim 3gbyi buluyor sadece cs oynuyor msn giriyor ama wepcam açmıyorum sesde açmıyorum
:D
birde ara sıra küçük çaplı videoalr izliyorum
şarkı bile indirmiyorum sınırsız arklarımdan flash diske atmalarını istiyorum ...
imkanın varsa geç sınırsıza
benim gibi baba parasıyla:D
internet ödüyorsan :D
avcunu yala birde soğuk su iç :D
Serkan Karadaşsonuna kadar katılıyorum. VDSL gelince 1 Mbps sınırsız tarifenin fiyatı çok ucuzlayacak.O zaman hiç fiyatı değiştirmeden 2mbps ye geçerim daha iyi.
N_I_R_W_A_N_AİYİ OZAMAN O DEDİĞİN B.KLARLA SONSUZ MUTLULUKLAR SANA. MADEM DÜNYANIN EN PAHALI İNTERNETİNİ ÜSTELİK KOTALI KULLANARAK YEDİĞİN KAZIK HOŞUNA GİDİYOR...Sanki keyiften en pahalı interneti ben kullanıyorum?? Ve bunun sonucunda keyiften kazık yemiş oluyorum da sen hiç kazık yememiş oluyorsun??
O ZAMAN BİZE LAF SÖYLEMEK DÜŞMEZ. NE DİİM SANA HAYRINI GÖR.
BİRADER.
Kotalı kullanıyorum çünkü kotalı kullanınca 20YTL fazla kazık sokmamış oluyorum kendime..Sen de fazladan b.k indirmek için zoraki açık bıraktığın pc için fazladan ödedediğin elektirk paralarının, indirdiğin ve bir taraflarına sığdırmakta zorlandığın b.klar için aldığın fazladan HDD paralarının ve boş DVDlerin haddi hesabını düşün kendi payına düşen kazığın boyunu hesaplayıp hayrını gör..
[Tüm bu tartışmayı daha güzel kelimelerle yapabilirdik ama senin bu sokuşturmalı tavrını devam ettirdiğim için ben hatalıyım yine de..]
N_I_R_W_A_N_ABİRADER BEN HİÇBİR ZAMAN TARİFEMDEN MEMNUN OLDUĞUMU SÖYLEMEDİM. 50 LİRA VERİYORUM EN AZINDAN KEYFİNİ ÇIKARIYORUM. BENİM AYLIK DOWNLOAD 12-13 GB BULUYOR. BU ARADA HARİCİ SABİT DİSK KULLANIYORUM 1 TB. AYRIYETTEN 500 GB LIK AYRI BİR HARİCİ DİSK KULLANIYORUM. VERİYİ BİR YERDEN BİR YERE TAŞIRKENDE DVD FALAN KULLANMIYORUM.MP3 FİLM OYUN FALAN İSTEYEN OLURSADA PARASIYLA VERİYORUM. DEDİĞİN MASRAFLARIN HDD FALAN ONLARIN MASRAFLARININ NASIL ÇIKTIĞINIDA ANLAMIŞSINDIR UMARIM.ZATEN HER AY İNT MASRAFI RAHATLIKLA ÇIKIYOR BU SAYEDE.Yok benim bir şey yarıştırdığım yok; özellikle anlamsız, bir şey kazanımsız konularda hiç yarıştırmaktan yana değilim..GELELİM KAZIK MESELESİNE ; SENİN B.K DEDĞİN ŞEYLERİ BEN NAKİTE ÇEVİREBİLİYORUM RAHATLIKLA. BENİM PAYIMA DÜŞEN KAZIK SANA GİRENİN YANINDA PEKTE HATRISAYILIR BİR ORAN DEĞİL BU DURUMDA.
GELELİM ELEKTİRİK OLAYINA; BEN BEKAR HAYTATI YAŞIYORUM. OTURDUĞUM EVDE TELEVİZYON YOK KULLANMIYORUM ÇÜNKÜ PC VAR. GERİSİNİ SEN DÜŞÜN ARTIK. KAHVE MAKİNAM ÇAMAŞIR MAKİNAM TOST MAKİNAM VE ÜTÜM VAR. ONLARDA FATURAYA YANSIMIYOR PEK FAZLA. TEK ADAM İÇİN NORMAL.ZATEN DİĞER SAATLERDE DÜKKANDA DURUYORUM. FİLM FALAN İNDİRİRKEN ZORAKİ AÇIK TUTMUYORUM BİLGİSAYARI ÇÜNKÜ RAPİTSHARE YE ÜYELİĞİM VAR. ÇOK HIZLI VE SERİ ŞEKİLDE İNDİRİYORUM. SORUN OLMUYOR. DAHA UYDUDAN DOWNLOAD OLAYINI SAYMIYORUM BİLE.ZATEN HER ALLAHIN GÜNÜ DÜZGÜN FİLM YAPAMIYORLAR ARTIK ESKİSİ GİBİ.VE BUNLARI PROFİLDE YAZDIĞI GİBİ HER AKŞAM 17:00-03:00 ARASI RAHATLIKLA YAPIYORUM.
BU ZAMANA KADAR GENEL OLARAK YAZDIM.MADEM SİDİK YARIŞTIRIYOZ ŞAHSİ KONUŞAYIM DEDİM.
TAMAMMI BİRADER.
Sadece yanlış düşündüğün, hatta başka insanların yerine karar vermeye çalıştığın için kendimi örnek göstererek düşüncenin yanlış olduğunu açıkladım, gösterdim..
Bu kadar özel hayatına kadar açıklamana gerek yoktu yani medeni duruma kadar, paraya çevirmeye kadar.. =)Neyse tamam olsun madem; herkes kendince doğru ve mantıklı kararlarını kendi versin; herkesin yediği kazık kendine diyerek bu tartışmamıza bir orta yol bulalım bence..
Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 21 Eylül 2008 18:31
konuşmaların dozu iyice kaçmış anlaşılan birde adabınla birbirinizin görüşlerine saygı duyarak uslubunuzu hiç kaybedmeden yorum yapsanız birbirinize ne iyi olcak zaten açıkcası hertürlü kazıogı yiyiyoruz bu memleketde :d sen yemişsin o yemiş farketmez herkes bi şekilde yiyiyor :)
- 1
- 2