bir açıklama yapmanızı istiyorum pcden pek anlamam sebebi nedir ne yapmam lazım?
4GB ram fakat 3GB görünüyor !
- 1
- 2
Gayet normal bir durum.Bilgisayarında 32 bit işletim sistemi yüklü.32 BİT en fazla 3 GB ram görür.İstersen 250 GB ram tak yinede bilgisayarın bunu 3GB ını görür.
64 bit xp/vista/win7 kullanmalısın. 32 bit işletim sistemleri max 3.25 gb ram detekler. İstersen 8 gb tak yine aynıdır. 64 bit'e terfi et rahatlarsın...
32 Bit işletim sistemleri 4 GB Ram desteklemezler. 64 Bit işletim sistemleri 128 GB'ye kadar Ram desteklemektedirler.
yorumlar için teşekkur ederim 62 bit dediginiz şeye nasıl gececem?
Windows 7 Ultimate 64 Bit olarak internette aratırsan bulabilirsin.
Geçiş yapmak için Windows 7 Ultimate 64 bit CD'si temin edeceksin ya da internetten indirim CD'ye çekeceksin ve format atacaksın.
Gelmezde :) Altyapısı yıllardır ona göre hazırlanıyor 1-2 update'lik iş değil.
resmi kaldır dostum :D oem numaran açık. bi şey yapılıyordu sanırsam
32 Bit işletim sistemleri 4 GB Ram desteklemezler. 64 Bit işletim sistemleri 128 GB'ye kadar Ram desteklemektedirler.
64 bit işletim sistemlerinin 128GB sınırı yoktur.
32bit işletim sistemlerinde 3327mb'dan sonra adresleme yapamaz ve bu yüzden sadece 3.25lik bir kısmı kullanabilirler. 64 bit mimarisinde ise bu miktar çok daha uçuk seviyelere çekilmiştir.
Biyerde okumuştum yanlış olabilir :)
64 bit işletim sistemlerinin 128GB sınırı yoktur.
32bit işletim sistemlerinde 3327mb'dan sonra adresleme yapamaz ve bu yüzden sadece 3.25lik bir kısmı kullanabilirler. 64 bit mimarisinde ise bu miktar çok daha uçuk seviyelere çekilmiştir.
Takılabilecek ram slotuna göre en fazla Ram de olabilir 128 GB ?Daha demin araştırdım sonuçlar ;
Windows 7 64 Bit Ultimate / Professional : 192 GB Ram
Windows 7 64 Bit Home Premium : 16 GB Ram
Windows 7 64 Bit Home Basic : 8 GB RamSon Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 29 Temmuz 2010 13:34
Biyerde okumuştum yanlış olabilir :)
Takılabilecek ram slotuna göre en fazla Ram de olabilir 128 GB ?Daha demin araştırdım sonuçlar ;
Windows 7 64 Bit Ultimate / Professional : 192 GB Ram
Windows 7 64 Bit Home Premium : 16 GB Ram
Windows 7 64 Bit Home Basic : 8 GB Ram
şuan ram slotundan bahsetmiyoruz ama 64bit işletim sisteminin veri yolu ve sanal bellek kapasitesinden.
bi anakartta 1ram yuvasıda olabilir 11 ram yuvasıda.
Windows Server 2008 Itanium (x64) : 32gb ile 2TB arası hafıza desteği
şimdi ben 64 bit mi kurdurmam gerekiyo;?
Eğer illa 4'e ulaşmak istiyorsan RAM'lerde evet.AMa 3.25 yeter diyorsan kalsın böyle =)
şöyle bir varsayımda bulunabilir miyiz 64 bit 128 gb destekliyorsa zamanla evimizdeki pcler 50-60 ve daha üzeri ram miktarlarına mı ulaşacak yoksa 64 bit dev serverler için mi.
oyunlarda bunun bek farkı gözükürmü
Ultimate'nin 64 biti var mı?
- 1
- 2