arkadaşlar bilgisayarımda 4 gb ram takılı fakat 32 bit işletim sistemi kullandığımdan dolayı sadece 3.2 gb ram olarak görüyor tam 4 gb çıkarmak için ne yapılabilir işletim sistemimi değiştirmeden yardımınzı bekliyorum
4gb ram nasıl okunabilir yapılır?
Aynen kardeşim bende Laptop aldım casper 4gb ram ama 3gb ram gzkyor...
BUNUN BİR YOLU YOK DİYE BİLİYORUM ONUN BİR KISMINIDA EKRAN KARTI İÇİN AYIRIYOR. AMA EMİN OL YAPSAN BİLE 3.2 GB RAM İLE 4 GB ARASINDA PERFORMANS AÇISINDAN DEĞİŞEN HİÇBİŞEY OLMAZ TABİ ÇOK KARMAŞIK GRAFİK PROGRAMLARI KULLANMIYORSAN Kİ BURADA MÜHENDİSLİK DÜZEYİNDE BİŞEYDEN BAHSEDİYORUM. BENDE 1 GB RAM VARKEN BİLE PHOTOSHOP, COREL DRAW GİBİ PROGRAMLARI GAYET İYİ ÇALIŞTIRIYORDUM.
helios_pteraİşletim sisteminin 64 bit versiyon olanını yüklersen istediğinhelios_ptera 64 bit versiyon olanı yüklersen istediğin olur demişsin, bu 64 bit versiyon yazılımsal olarak mı yüklenmesi gerekiyor yoksa , yeni donanım mı takmak gerekiyor?
evet yazılımsal olarak yapmak gerekiyor fakat işletim sistemi değiştirmekte ayrı bir masraf
ÖNCELİKLE SİSTEMİNİZİN 64 BİTLİK BİR İŞLEMCİYE SAHİP OLDUĞUNDAN EMİN OLACAKSINIZ. EMİNSENİZ BİLGİSAYARINIZI TAMAMEN FORMATLAYACAK VE İŞLETİM SİSTEMİNİZİN 64 BİTLİK VERSİYONUNU YÜKLEYECEKSİNİZ. BUNU YAPARSANIZ YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM 8 GB RAM E KADAR BİLGİSAYARINIZIN HAFIZASINI YÜKSELTEBİLİRSİNİZ. AMA DEDİĞİM GİBİ SIRF 3.5 NEDEN 4 OLMUYOR DİYE YAPACAKSANIZ BUNU VAKTİNİZİ BOŞA HARCAMAYIN.