dijital74 sormuş:
Sevgili arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Geçen gün notebook bilgisayarım için Corsair marka 2*2GB ram sipariş ettim. Anakartımın chipseti Intel 945 PM. Ekran kartım Ati Mobility Radeon x1400. Belleği yükselttiğimde bios 3.2 GB gördü ve işletim sistemine geçtiğimde ise işletim sisteminde herşey yolundaydı tek şey hariç.
Ekranım 640*480 pikselde en düşük renk ayarında idi. Ekran ayarlarını oynayamıyordum. Aygıt yöneticisinde ekran kartının kenarında sarı işaret vardı. Burada aygıtın çalışması için sistemin yeteri kadar donanım kaynağına sahip olmadığını söylüyordu. Sorunu çözmek için bir yada daha fazla aygıtı devre dışı bırakmamı öneriyordu.
Şu anda 2.5 GB (2GB+512MB) ile çalışıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba? 4 GB ram ile hem 32 bit hem de 64 bit Vista işletim sistemlerinin kurulum ekranları 16 renk ile görünüyor. Bu sebeptendir ki işletim sistemlerini yeniden kurmayı denemedim.
Sorun BIOStan ise LG-P1KPP1T notebook için güncel biosu nasıl bulabilirim? LGnin sitesinde notebook için bios yok.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
LG-P1KPP1T Intel Core2Duo T5600 1GB RAM(yükseltmeden önce) Ati Mobility Radeon x1400 120 GB Harddisk Windows Vista Home Premium 32 Bit Tr
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11