arkadaşlar 2x2gb ram taktım laptoba 3 gb okuyorum bilgisayar üzelliklerinden 64 bitlik işletim sistemi kuracam sanırım. core2 duo t7500 işlemcim var sağlıklı çalışırmı 64 bit bi işletim sistemi veya önerileriniz varmı? yada böyle kullansam 4 gb olarak kullanıomuyum belleği yoksa gösterdiği gibi 3 gb mı kullanıorum
ddr2 667mhz
t7500
intel gm965
xp pro sp3 yüklü bende
4gb rami 3 gb gösteriyor ??
arkadaşlar 2x2gb ram taktım laptoba 3 gb okuyorum bilgisayar üzelliklerinden 64 bitlik işletim sistemi kuracam sanırım. core2 duo t7500 işlemcim var sağlıklı çalışırmı 64 bit bi işletim sistemi veya önerileriniz varmı? yada böyle kullansam 4 gb olarak kullanıomuyum belleği yoksa gösterdiği gibi 3 gb mı kullanıorumbu arada bios ta 4 gb dio ama bilgisayar özelliklerine baktığımda 2.99gb bilen arkadaşlar yorum atabilirmi
ddr2 667mhz
t7500
intel gm965
xp pro sp3 yüklü
Sorununu tam olarak anlamadım.Biraz daha "Türkçe" açıklama yapsaydın olurdu.Herneyse...
Eğer 4GB ve üstü RAM'i bilgisayarına tanıtmak istiyorsan mutlaka ve mutlaka 64-bit işletim sistemi yüklemelisin.Bunun başka yolu yok.Bios'tan falan yapılamaz.
Sorununu tam olarak anlamadım.Biraz daha "Türkçe" açıklama yapsaydın olurdu.Herneyse...1)
Eğer 4GB ve üstü RAM'i bilgisayarına tanıtmak istiyorsan mutlaka ve mutlaka 64-bit işletim sistemi yüklemelisin.Bunun başka yolu yok.Bios'tan falan yapılamaz.
64 bit işletim sistemi kurmak verimli çalıştırmak için işlemci vs bilgisayar bileşenlerinin özellikleri önemlimi?
2)
konuda yazdığım özellikte laptobum 64 bit verimli çalışırmı?
3)
64 bit driverları kolay bulabılırmıyım.?
4)
forumda okumuştum biosta yazan değer neyse onu çalıştırıyordur diye. benim biosta 4 gb yazıo. bilgsyr özelliklerinde ise 3 gb olarak gösterio. 64 bit kurmasam 3 gb mı kullanır 4 gb kullanıp pc özellklernde 3 mü yazar. anlatmak istediğim pc özelliklerinde yazan değer önemli değil biostaki önemli diyen arkadaşlar doğrumu diyor?
1) 64-bit işletim sistemini yüklemek için önemli olan tek şey programların uyumluluğu.Piyasadaki büyün programlar 32-bit desteklidir.Ama hepsi 64-bit destekli değil.Yinede ben 64-bit kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir sıkıntı çekmedim.
2)Konuda yazdığın dizüstü bilgisayar gayet verimli bir şekilde 64-bit'i çalışıtır.ZATEN 64-BİT'İN EN BÜYÜK AVANTAJI 4 GB VE ÜSTÜ RAM'İ GÖRMESİDİR.
3)Pek bir sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.Anakart , ekran kartı , ve diğer bileşenlerin kendi CD'sinde zaten 64-bit driver'ları mevcut olmalı.Onun haricinde piyasada bulunan programların %95'i 64-bit desteklidir diyebiliriz.
4)Bios'ta yazan senin bilgisayarında bulunan RAM'dir.Bilgisayarda yazan ise kullanılabilen miktardır.4GB ve üstü RAM'i ne yaparsan yap 64-bit işletim sistemi yüklemediğin takdirde bilgisayarına tanıtamazsın.
1) 64-bit işletim sistemini yüklemek için önemli olan tek şey programların uyumluluğu.Piyasadaki büyün programlar 32-bit desteklidir.Ama hepsi 64-bit destekli değil.Yinede ben 64-bit kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir sıkıntı çekmedim.teşekkür ediyorum çok sağol bu bilgiler yeterince açıkladı sorumu eyw
2)Konuda yazdığın dizüstü bilgisayar gayet verimli bir şekilde 64-bit'i çalışıtır.ZATEN 64-BİT'İN EN BÜYÜK AVANTAJI 4 GB VE ÜSTÜ RAM'İ GÖRMESİDİR.
3)Pek bir sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.Anakart , ekran kartı , ve diğer bileşenlerin kendi CD'sinde zaten 64-bit driver'ları mevcut olmalı.Onun haricinde piyasada bulunan programların %95'i 64-bit desteklidir diyebiliriz.
4)Bios'ta yazan senin bilgisayarında bulunan RAM'dir.Bilgisayarda yazan ise kullanılabilen miktardır.4GB ve üstü RAM'i ne yaparsan yap 64-bit işletim sistemi yüklemediğin takdirde bilgisayarına tanıtamazsın.
Sorununu tam olarak anlamadım.Biraz daha "Türkçe" açıklama yapsaydın olurdu.Herneyse...
sen 64 bit win 7 yükle driverları bir şekilde bulursun sorun olmaz;)