5-10 Dakikada Bir Kesilen Internet

Kemal Dogan
28-02-2010, 17:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj

Merhaba Arkadaşlar

Laptopumda internet baglantı sorunu var, her 5-10 dakikada bir baglantı kesiliyor. Kaspersky 2010 kullanıyorum, virüs taramada sccfg.sys isminde gizli bir dosya görünüyor ancak bunun kullandıgım Folder Lock isimli bir programın zararsız bir uzantısı oldugunu ögrendim. Bir de arada bir Windows/System32 klasöründe bulunan Winlogon dosyası ile ilgili Kaspersky söyle bir uyarı veriyor…..

http://i47.tinypic.com/34hfmsh.jpg

Bu dosyaya virüs bulaşabilecegini nette okudum ancak virustotal.com sitesinde bu dosyayı tarattım, temiz çıktı. Bir sitede tavsiye edildigi üzere, winlogon dosyasının ismini degiştirdikten sonra DllCache klasöründen aynı isimli dosyayı kopyalayıp system32 klasörüne (ismini degiştirdigim dosya yerine)  kopyaladım yine olmadı.Bir de devamlı silmeme ragmen Temporary Internet Files klasörümde “Content IE5” isminde bir klasör ortaya çıkıyor. Kaspersky ile yaptıgım taramadan bir sonuç alamadım, Ashampoo Winoptimizer kullandım, o da  sorunumu çözmedi. Görev çubugundaki internet baglantı ikonu nete baglı olsam da olmasam da baglı degil şeklinde görünüyor ve kablosuz internet agları ekranında da aynı şekilde baglı olsam bile “baglı degilsiniz” yazıyor.Şu anda DVD yazıcım da bozuk oldugu için arşivimdeki diger antivirüs ve spywareleri de kullanamıyorum.

Kullandıgım kablosuz modemde bir sorun yok,diger kullanıcılar bir sorunları olmadıgını söylediler. Sorunumu çözmek için yardımlarınızı bekliyorum….

Teşekkürler

Erşah
28-02-2010, 19:01   |  #2  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

sanırsam kaspersky virüs programından kaynaklanıyor olabilir.Fakat sen gende modemle pc arasındaki bütün bağlantıları tekrar kontrol et. Bide ttnet kullanıyorsan ara sıra modemlerde takılmalar olabilir.Ama genede bir bilgisayarcıya göster pc yi.. Ne olur ne olmaz...

Kapalı Hesap (169436)
01-03-2010, 15:23   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
280 mesaj

Kardeş işletim sisteminin xp sp2 olduğunu gördüm antivirüsü kaldır sp3 kur ve sonra yeniden kur antivirüsü ve windows güncellemelerini de al devamlı sonra tekrar bak bağlantına birde bağlantını kablolu kullan çünkü en sağlam ve en iyi çözüm kabloludur.Kablosuz da bir odadan diğer odaya geçince çekmez kalırsın öylece bu tür durumlara düşmek istemiyorsan kablolu olsun hiçbir sorunun olmaz o zaman bir sorun olursa yine yazarsın.