5.1 Ses Sistemi ile Onboard Ses Kartı :(

Banned
15-08-2008, 16:56   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Arkadaşlar 5.1 ses sistemi aldım. Bİlgisayarda pembe, yeşil ve açık mavi olmak üzere 3 jak var. 5.1 ses sisteminden ise bir sürü giriş var. 5.1 aldım, ama 2.0 moduyla müzik dinliyorum. Ses kartımın en güncel yazılımı kurdum. Denetim masasındaki ses ayarlarından 5.1 modunu da seçtim. Sına yaptığımda bazı hoparlörlerden ses çıkmıyor. Bu arada yeşil aparata kaployu taktım, oldu. Bir yerde duymuştum: diğer aparatları da çıkış olarak kullanabilirmişiz. Ses kartının yazılımından o ayarları da yaptım, sına bölümünde sorun çıkmamaya başladı bu sefer. Fakat winamp, media player, vs. bütün medya oynatıcılardan müzik dinlerken sadece 2 kanaldan ses alıyorum. Sına yaptığımda hepsinden çıkıyor da neden müzik dinlerken 2 taneden ses çıkıyor? :(:(:(
Arkadaşlar yardım edin. Lütfen...

Son Düzenleme: Banned ~ 15 Ağustos 2008 16:57
HİPNOZUM
15-08-2008, 16:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

direcx son sürümünü indirip dene

uantakya
15-08-2008, 17:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
465 mesaj

direcx'i dene

Banned
15-08-2008, 17:05   |  #4  
OP Banlandı
63 mesaj

Arkadaşar Windows Vista Ultimate kullanıcısıyım. Dirext 10 yüklü. Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum: Onboard ses kartı ile 5.1 ses sistemi bağlanır mı? Winamp'ın son sürümü de yüklü. Her şey tamam gibi.
Müzik dinlerken hepsinden ses almak için napmam gerekiyor arkadaşlar? Kafayı yedim, ne yaptıysam olmadı! :S

Son Düzenleme: erebitizkin ~ 15 Ağustos 2008 17:52
HİPNOZUM
15-08-2008, 17:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

sına yaptıgın zaman hepsinden cıkıyosa ses demekki dogru takmışsındır

buradan 5+1 ses sistemini ait olan codeki indirip dene

download: http://www.andrewlabs.com/

Codec i indirip yükledikten sonra winamp i açın.  Winampın ana penceresinde sağ tıklayın. Veya winamp ın sol üst köşesindeki butona sol tıklayıp aynı menüyü açabilirsiniz. Bu menüden options preferences bölümüne girin. Solda plug-ins menüsü altından Output u seçin. Orada çıkış plug-in olarak AndreLabs eklenmiş olacaktır. Onu seçin ve çift tıklayın. Codec in ayar menüsü açılacaktır. Buradaki ayarları tek tek anlatmıyorum. Deneyerek bulabilirsiniz. Birkaç önemli bölümü söyleyim. Yukarda bit depth bölümünden ses kartınızın çıkış kalitesine bağlı olarak istediğiniz çıkış kalitesini bit cinsinden seçebilirsiniz. Benim kartım 32 bit desteklediğinden 32 bit kullanabiliyorum. Desteklemeyen bir kartta seçtiğinizde ses gelmeyecektir. Daha sonra alttaki menüden ses sisteminizin tipini seçebilirsiniz. Ör: AS2(3/2)

Altta ses açma kısma ayarları mevcut. En altta LFE Channel yazan bölümde Enable ı işaretlediğiniz takdirde woofer ınızın artık sıra bende dediğini fark edeceksiniz.

Ok diyip çıkın. Close diyip eski menüyü de kapatın. Şimdi gidip bir müzik açın ve sonuçları buraya bana yazın.

Banned
15-08-2008, 19:05   |  #6  
OP Banlandı
63 mesaj
HİPNOZUM
sına yaptıgın zaman hepsinden cıkıyosa ses demekki dogru takmışsındır

buradan 5+1 ses sistemini ait olan codeki indirip dene

download: http://www.andrewlabs.com/

Codec i indirip yükledikten sonra winamp i açın.  Winampın ana penceresinde sağ tıklayın. Veya winamp ın sol üst köşesindeki butona sol tıklayıp aynı menüyü açabilirsiniz. Bu menüden options preferences bölümüne girin. Solda plug-ins menüsü altından Output u seçin. Orada çıkış plug-in olarak AndreLabs eklenmiş olacaktır. Onu seçin ve çift tıklayın. Codec in ayar menüsü açılacaktır. Buradaki ayarları tek tek anlatmıyorum. Deneyerek bulabilirsiniz. Birkaç önemli bölümü söyleyim. Yukarda bit depth bölümünden ses kartınızın çıkış kalitesine bağlı olarak istediğiniz çıkış kalitesini bit cinsinden seçebilirsiniz. Benim kartım 32 bit desteklediğinden 32 bit kullanabiliyorum. Desteklemeyen bir kartta seçtiğinizde ses gelmeyecektir. Daha sonra alttaki menüden ses sisteminizin tipini seçebilirsiniz. Ör: AS2(3/2)

Altta ses açma kısma ayarları mevcut. En altta LFE Channel yazan bölümde Enable ı işaretlediğiniz takdirde woofer ınızın artık sıra bende dediğini fark edeceksiniz.

Ok diyip çıkın. Close diyip eski menüyü de kapatın. Şimdi gidip bir müzik açın ve sonuçları buraya bana yazın.

Codeci kurdum ve ayarları kurcaladım, ama yine de verimli bir ses alamadım. Arka kolonlardan çok az ses gelmeye başladı. Ayarlardan da olmuyor. Winamp'tan da ötesi, Windows Media Player'de sorun çıkarması normal midir? Onda da sadece iki kolondan ses geliyor. Son olarak da K-Lite Codec paketinin son versiyonunu yükledim, onda da 5.1 şeklinde ayarlı olduğu gözüküyor, ama yine de sadece ikisinden ses geliyor.

Son Düzenleme: erebitizkin ~ 15 Ağustos 2008 19:07
uGuR.uK
16-08-2008, 00:46   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

birincisi, 5+1 cıkışlar analog ve dijital olarak 2 çeşittir. biri bunların tek yeşil bi kabloya baglanır ve tüm 5 kanaldan ses gelir(ama surround, yani çevresel olmaz), ötekisi ise yeşil, turuncu ve siyah olmak üzere 3 ayrı kablo baglantısı vardır ve aynı sekilde yeşil, turuncu ve siyah renkli cıkışlara takılmalıdır ki bunu her onboard kart desteklemez. 5+1 destekli yazsa bile tek kablolu çevresel olmayan 5+1'i destekler. sendekide böyle, 5+1'inde kuvvetle muhtemel 3ayrı renkteki kablolu, sole ucuzundan bi ses kartı alıp sorunu çözebilirsin, creative soundblaster audigy value(50ytl) gibi, cok daha kaliteli üst modellerde var ama pahalı olurGöz kırpma

silici06
16-08-2008, 05:40   |  #8  
Yıllanmış Üye
702 mesaj

frontu fronta rearı reara merkezi merkeze taktığına eminsin değil mi ?
ayrıca ses sisteminin markasını da yazmamışsın

RocKhan
16-08-2008, 07:11   |  #9  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

bendede 5+1 sistem var ve ses kartım onboard,fakat onunda ayrı bir programı var,resimdeki gibi 6kanal seçiyorum ve analog arka panel yazan yerden mavi giriş kısmına tıkladığımda ayrı bi ekran açılıyor ordan 5+1 i kulaklık giriş diye tanıtıyorum ve o şekilde ses veriyor,bence senin programı iyice bir gözden geçirmen lazım.

Son Düzenleme: RocKhan ~ 16 Ağustos 2008 07:15
Banned
16-08-2008, 10:33   |  #10  
OP Banlandı
63 mesaj

RocKhan, senin yaptığın gibi ben de yaptım. Normalde farklı işlevler gören jakları 6 kanal olarak dağıttım.

Ses kartım (onboard) VIA High Definition Audio. Ayarlar bölümünde (fotoda gösterilmiş) speaker fill var, onu seçtikten sonra bütün hoparlörlerden ses gelmeye başladı. Fill doldurmak demek, bu sahte bir dağılım yaratmış gibime geliyor. Fill'i işaretlemeden de, sına yaptığım zaman tüm kanallardan ses geliyor, ama müziklerde vs. 2 kanaldan. Ses sistemim Microlab FC861.

Son Düzenleme: erebitizkin ~ 16 Ağustos 2008 17:08
RocKhan
16-08-2008, 17:07   |  #11  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

yalnız ben onboard ses kartına tek jak la giriş yaptım benim 5+1 in normalde iki jak çıkışı var bu uçları ses kartına bağlamak için iki girişli ve tek çıkışlı bir jak girişi aldım o şekilde ses olayını çözdüm.

http://www.mydukkan.com/resim.as ... dhpa170.jpg&id=5691

Son Düzenleme: RocKhan ~ 16 Ağustos 2008 17:25
Banned
16-08-2008, 17:49   |  #12  
OP Banlandı
63 mesaj

Microlab Fc861 setini aldım en son. Bass'ları yumuşak ve çok kaliteli demişlerdi forumda. Ama bassları tatmin etmedi beni. Acaba ses kartım olmadığı için midir? Ses kartı alsam, bu sorun çözülür mü? Çünkü bassları camları titretir diye yazmıştı biri, ama görünüşe göre öyle bir şey mümkün değil. Bu sete uygun fiyata, hangi ses kartını önerirsiniz?

RocKhan
16-08-2008, 18:41   |  #13  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

misal winampda müzik dinlediğini farzedelim,orda presetler var müzik türüne göre ekolayzır efektleri filan ayarlıyor,ayrıca winampın enhancer adında bir eklentisi var onu yüklersen gerekli ayarları yaptığında istediğin sesi alabilirsin,benim 5 para etmez vestel 5+1 im bile camları titretiyor.

senin sorunun gerekli ayarları yapmamış olmandan kaynaklanıyor bence

DaRWeLL
18-08-2008, 11:41   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

bende philips mms460 sistemini çoklayıcıyla bağladım.3 giriş olduğu için 2 çoklayıcıyla oldu.

DaRWeLL
18-08-2008, 11:49   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj
erebitizkin
Microlab Fc861 setini aldım en son. Bass'ları yumuşak ve çok kaliteli demişlerdi forumda. Ama bassları tatmin etmedi beni. Acaba ses kartım olmadığı için midir? Ses kartı alsam, bu sorun çözülür mü? Çünkü bassları camları titretir diye yazmıştı biri, ama görünüşe göre öyle bir şey mümkün değil. Bu sete uygun fiyata, hangi ses kartını önerirsiniz?
tabiki ses kartının olmaması ses kalitesini etkiler ama onboardda da iyi ses alman lazım.ben onboardda kullanıyorum basslar gayet temiz ve tok.senin sorunun ekolayzer ayarlarındandır yada buffer da sorun olabilir.bi ses kartı bulup dene yada arkadaşının falan bilgisayarında dene.aynı ise bufferrda sorun vardırBeğendim

btr
15-02-2009, 17:01   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar vestel away intel centrinı 1.73 laptop var. driver cdsini kaybettim. ekran kartı,modem,ethernet... butun driverları kurdum sadece ses kaldı.nasıl kurabilirim, ses kartı on board anakart uzerinde, anakart driverını ve ses kartı driverını nasıl kurabilirim...tesekkurler

RocKhan
15-02-2009, 19:07   |  #17  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

vestel sitesine baktım ama göremedim, driverları vermesi gerekirdi. danışma hatlarını ara vestelin bi sor bence 444 4 123

demirbaş
18-12-2009, 12:24   |  #18  
Taze Üye
1 mesaj

merhaba arkadaşlar ben yeni ve kaliteli bir 5.1 ses sitemi kartı alacağım ocak ayında bana ankarada ve önere bileceniz bir ses sitemi kartı varmı acaba?parası önemli deyil

dogantopkara
23-05-2010, 12:54   |  #19  
Taze Üye
2 mesaj

[URL=www.resimupload.com/ds880372753_123132.html][/URL]

dogantopkara
23-05-2010, 12:55   |  #20  
Taze Üye
2 mesaj

http://www.resimupload.com/ds880372753_123132.html

BU RESİMDEN UYGULAYARAK ÇÖZÜM BULABİLİRSİNİZ

Son Düzenleme: dogantopkara ~ 23 Mayıs 2010 12:58
cr4zybur4k
28-05-2010, 15:35   |  #21  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşım öncelikle 5+1 kullanabilmen için bilgisayarında en az 4 tane jak bulunmaıs lazım ama genelde 6'dır bu sayı.Ön hoparlörler yeşil jaka,orta diğer adı subwoofer turuncuya,arka hoparlörlerde siyaha takılır.Eğer mic.'de varsa onuda pembeye takacaksınAğzı kulaklarına varıyor

wiceligenc
16-03-2012, 10:17   |  #22  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: RocKhan  
yalnız ben onboard ses kartına tek jak la giriş yaptım benim 5+1 in normalde iki jak çıkışı var bu uçları ses kartına bağlamak için iki girişli ve tek çıkışlı bir jak girişi aldım o şekilde ses olayını çözdüm.

http://www.mydukkan.com/resim.as ... dhpa170.jpg&id=5691

Vestel Hittube 11  ( 5+1 ) Ses Sistemim var TV Bağlı şuan ama Bilgisayara bağlamak istiyorum.  3 kışış mevcut fakat 1'i boşta kullanılmıyor 2 adet giriş kablosu mevcut anlayacağınız, Onbort ses kartı mevcut yani tek çışış var üste bulunan aparata sistemin 2 çıkışını takıp onuda tek girişe takıp kullanabilirmiyim. Birde bu araparatı araştırdım ancak aynısını bulamadım nerede satılıyor nereden satın alabilirim. İnternet mağazalarında mevcut mu bilgi verebilirseniz iyi olur.