Merhaba arkadaşlar,
2 soru soracagım.
1.Sorum:
PHİLİPS 5+1 EV SİNAMA SİSTEMİNİ PC YE BAĞLAMA
Philips 5 + 1 Ev sinama sistemim var ve ben ses sistemini Bilgisayarıma bağlamak istiyorum. Aşağıda verdiğim resimler elimdeki mevcut Pc ses çıkışları ve philips 5 + 1 ses sisteminin özelliklerini gösteren resimler
PC ANAKART ONBORD SES ÇIKIŞLARI GÖSTEREN RESİM
PHİLİPS 5 + 1 EV SİNAMA SİSTEMİNİ GÖSTEREN RESİM
CİHAZ ARKA KONSOL BAĞLANTI GİRİŞLERİ
Komponent Video çıkışı, AUX girişi, FM Anteni, AM/MW Anten, Skart, Easy-fit 5+1 ÖZEL JAK GİRİŞ hoparlör konektörleri
arka konsolun hepsi dolu sadece AUX girişi boş kaldı kırmızı ve beyaz
Şimdi ben bu şeklide bir ses sistemnini nasıl pc ye bağlayabilirim anakart üzerinde (onboard) 6 tane ses çıkışı hangisinden ses alacağım bağlantı yapacağım. dvd nin arkasında söylediğim gibi AUX girişi kırmızı ve beyaz jak girişleri var bu konuyla ilgili ne yapabilirim pcdeki ses çıkışlarında hangi yere fişleri takmalıyım.
2.Sorum:
Ek olarak bir konuyuda sormak istiyorum ben 5+1 ses sistemini tv ye scart ile bağladım ve TV ye gelen sesi (uydu alıcısı receiver) dan gelen sesi ses sisteminden stereo olarak alabiliyorum. TV nin bağlantıları iki Scart girişi ve üç tane sarı kırmızı ve beyaz jak girişleri var pc den jak girişlerine görüntü aktarımı yapabilirmiyim.
Not: Pc ekran kartı hdmı cıkısı var ama Tv nin hdmı girişi yok sadece boşta kalan jak girişleri kaldı.
Şimdiden teşekkür ederim.