Arkadaşlar elimde panasonic SA-XR30 model 5+1 ses sistemi var. Ben bu ses sistemini laptopumla beraber kullanmak istiyorum. Araştırma yaptım fakat kesin bir cevap alamadım. Hiç olmaz diyen var, ses kartıyla olur diyen var, kabloyla olur diyen var. Öncelikle bu tarz işlerden pek iyi anlamadığımı belirtmek isterim. Elimde Vaio laptop var ve sanırım ses kartı onboard değil çünkü programlarda realtek diye bir program var fakat bunun ayarlar kısmına girebilmiş değilim henüz.
Şu ana kadar yaptıklarımı söyleyeyim. Hoperlörleri bağladım 2 front 1 center 2 surround 1 tane de subwoofer olmak üzere. Bunun yanında elimdeki 1 ucu 2 çıkışlı analog(beyaz,kırmızı) diğer ucu da 3.5mm jak olan kabloyla anfiyle laptop arasında bağlantı kurdum. Fakat şuana kadar ulaşabildiğim tek şey 2 tane front hoparlorden ses çıkması. Bu arada bilgisayarda 1 tane mikrofon 1 tane kulaklık çıkışı var.
Aslında benim sistemi 5+1 kullanıyım illaki diye bi derdim de yok. ama en azından 2 ses bile olsa 5 hoparlorden de çıksın istiyorum. yapmak mumkun mu bilmiyorum. Ayrıca bilgisayarın anakartı yanabilir yazmışsınız o konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.
Anfinin arkasının resimlerini çektim linkleri:
bahsettiğim kablonun ucunu resimde görünen DVR/VCR kısmının sağındaki kırmızı-beyaz'a taktım ve dediğim gibi 2 ses çıkıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler