5+1 Ses Sorunu --Acil!!!--

Kombat
31-01-2008, 00:04   |  #1  
Kombat avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
425 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

2 gün önce frisby fs-5015 höparlör aldım. Bilgisayara taktım. Sonra Vista'da bilgisayarı yeniden başlattım. Açıldığında ses ayarlarından baktım 2 jack takılı gösteriyordu. Kumandasından 5+1ch seçince bas ve 3 hoparlör devredışı kalıyor sadece 2 hoparlörden ses geliyor. Kablolar doğru takıldı. Win XP de de denedim aynı sorun. Kodeklerden kaynaklandığını düşünüyorum ama klite kodekin son sürümünü hatta megapack sürümünü yükledim yine aynı yine aynı. ffcoder diye birşey çıkıyor trayda ondan ayarları yapmaya çalışıyorum olmuyor. 5+1 ses vermiyor. Şimdi içimden Vistayada XPyede İntelede küfürler ediyorum. Anakartım DP965LT on board ses kartı. Anakart üzerinde hd audio output diye 5pin var acaba burayla ses arasına kablomu takılacak. Anlayamıyorum kafayı bozacam.Sitesinden en yeni sürücüsünü yükledim. Ses yine bozuk. DVD taktım 5+1 dolby digital çıkışlı Konuşmalar yok sadece arka sesler var. Birisi lütfen yardım etsin. Ama kumandadan streo seçince 5ide çalışıyor ama hiçbir ses etkisi olmuyor. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

uGuR.uK
31-01-2008, 13:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

oncelikle onboard olan ses sürücülerinin en son sürümünü yükle bi internetten, vista'yla uyumlu olmasına dikkat et özellikle. ondan sonra yükledigin sürüclerde eger birde program varsa(ki genelde vardır), ordan speaker settings(hoparlör ayarları yada vb. kelimeler olur genelde) kısmına gelip 5+1 yapılandırmasını secmelisin, ardından windows denetim masası'ndan ses aygıtları kısmından "hoparlörler"i sec ve yapılandır de, acılan yerdende 5+1'i secip ileri de, her iler dediginde cıkan penceredeki tüm hoparlörlerin secili oldugundan emin ol ve ole sihirbazı tamamla. bundan sonra gelmesi lazım, yoksa baglantıları kontrol et ses sisteminde...

Kombat
01-02-2008, 19:45   |  #3  
Kombat avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
425 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

Yapılandırmayı falan yaptım. En son sürücüde yüklü. Vista yapılandırmasında 5+1 denemelerinde bütün hoparlörlerin yerleri doğru, basıda tam veriyor ama müzik ya da film açtığımda bas çalışmıyor. Stereo ayarına getirince bas çalışıyor. Halâ ne olduğunu anlayamadım. Kodeklerden Dolby Digital ayarlayınca bas çalışmaya başlıyor ama geri sesler bozuk geliyor. Xpde de Vistadada aynı durum çözemedim.