550 watt kasa

vantage
21-07-2008, 21:58   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

merhaba arkadaşlar. benim feel hurricane 550 watt kasanın ön kısmında kulaklık ve mikrofon girişleri var ama bilgisayar uzmanı arkadaş bile bunları etkinleştiremedi. kasanın içinde bu bahsettiğim girişlere ait kabloları bir türlü anakarttaki uygun yerlere takamadık. bu sorunu aşan birileri varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Diablotical
21-07-2008, 22:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

anakartın kullanım klavuzunda bulabilirsiniz aslında,yoksa bi bakın manuel leri vardır kendi sitesinde

Fatih_ARMAĞAN
21-07-2008, 22:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

bahsettiğin kabloların her anakartda mutlaka soketi bulunmaktadır... eğer kabloların ucu hazır 8 delikli bir soket ise zaten anakartta usb08 usb10 yada frontusb gibi ibareler bulunan soketlere takabilirsin. front audio yada ac97 ibareli sokete takmaya çalışmayın sakın. ki zaten takamazsınız. dikkat edin soketin tersi düzü vardır...   

ek olarak eğer kablolarınız soketli değil ise 4 lü 4lü 2 şer soket ise
yine anakart üzerindeki soketlere takabilirsiniz..  2 4 lü soketi yanyana elinizle getirerek 8 pinliymiş gibi takabilirsiniz..  şuna dikkat etmelisiniz anakart üzerindeki sokette 8 pin gibi gözüken usb 9 pindir bi soket boştadır.. boşta olan soketin hemen yanındaki pin e hiç bir şey takmayın.. 4+4 olarak kullanız..  eğer kablolarınız renk renk ayrı ayrı ise sırası ile kırmızı beyaz yeşil siyah olarak sırasıyla elinizde birleştirin ve kırmızı renk kasanın arka kısmına gelicek şekilde usb soketine takın...

aslında uraşıp bi resimden yola çıkarak göstermek isterdim ama şuan pek imkanım yok.. umarım yardımcı olabilirim...

Fatih_ARMAĞAN
23-07-2008, 15:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Linkteki senin gönderdiğin şemada usb bağlantılarını işaretledim şemada da gösterdiği gibi..  Q  ve R  harfleri ile belirtilen yerler usb soketleridir.. eğer kasanızın usb uzatma kablolarında bir sıkıntı yok ise rahatlıkla kullanabilirsiniz...  saygılar...

vantage
23-07-2008, 22:58   |  #5  
OP Üye
56 mesaj

sorularıma zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. saygılarımla.