Haritaları güncelledikten sonra malum telefon hafızası azalıyor, bunu çözmenin bir yolu var mı ?
5800 Güncellemeden sonra
mesajları geçmişileri filan sil :))
yetersiz hafızası var ya nette dolaşıon hafıza doldu tak tarayıcı kapanıo
Bende de aynı sorun var güncellemiyorum.Tarayıcı verilerini temizliyorum mesajların da pek yer kapladığı yok zaten. Güncelleme yapamıyorum sırf bu alan sorunu yüzünden.Mesajlardan yana bi' sorun yok çok az yer kaplıyor.. Haritaları ara sıra kullandığım oluyor o yüzden güncelledim, 5800'ın en büyük eksisi hafızası olsa gerek neyse alalı 2,5 sene oluyor zaten yakında yeni bi şey almak en iyisi. Garantiside bitmiş zaten. :)
Dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de bir işlem yaparken başka bir uygulamanın açık olup olmadığıdır. Bellek yetersiz diye uyarı vermesi RAM'dan kaynaklanıyor olabilir. O yüzden telefonu kullanırken -özellikle interneti- başka bir uygulama açıksa kapatmanızı tavsiye ederim. Bu sonradan yüklediğiniz uygulamalardan biri de olabilir, telefonun kendisinden olan herhangi birşey de olabilir mesela Notlar, Ajanda, Rehber gibi. Hele bunlardan birden fazlası aynı anda açıksa böyle bir uyarı almanız doğaldır.
Dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de bir işlem yaparken başka bir uygulamanın açık olup olmadığıdır. Bellek yetersiz diye uyarı vermesi RAM'dan kaynaklanıyor olabilir. O yüzden telefonu kullanırken -özellikle interneti- başka bir uygulama açıksa kapatmanızı tavsiye ederim. Bu sonradan yüklediğiniz uygulamalardan biri de olabilir, telefonun kendisinden olan herhangi birşey de olabilir mesela Notlar, Ajanda, Rehber gibi. Hele bunlardan birden fazlası aynı anda açıksa böyle bir uyarı almanız doğaldır.Bellekten kastımız depolama alanı.
haritaları guncelleyince gereksiz dil dosyalarıda galiyor 53 yakın bunları telefon kullanmasada geliyor rompahtcer yukle yamalarını aktif et sonra x-plore ile c hafısazındaki .r01 ve .r14 uzantılı dil dosyaları hariç diger dil dosyalarını sil sorun olmaz ayrıca nokia mazada aynı sekilde onlarıda silebilirsin