Arkadaşlar iyi günler.
2 gün önce temiz 2.el olarak Nokia 5800 XpressMusic telefon aldım. İlk defa dokunmatik bi telefon kullanıyorum. Telefon symbian s60 işletim sistemi kullanıyor. Ve bu telefonun geçen dönemlerde son sürüm güncelleştirmeleri çıkmış. Telefonda bu güncelleştirmeler ne gibi bi değişiklik yapıyor pek bi bilgim yok ama "güncelleştirme" dendimi akla yenilik, iyileştirme vs geliyor herhalde bu son güncelleştirmeyi yüklediğimde işletim sistemi değişmeyecek :) sadece telefon iyileşecek. Bende telefonumu güncelleştirmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, ve ilk defa yapacağım zira bi yerde "nokia 5800'in son güncelleştirmesini yapan bi arkadaş bataryanın çabuk bitme sorunu ile karşılaşmış" bende bu olayı okuduğum için açıkcası bu güncelleştirme işinden biraz korktum çünki güncelleştirmeler çeşitli hatalara neden olabiliyormuş. Nokia 5800 XpressMusic'in son olarak "51.0.006" güncelleştirmesi çıkmış. Şimdi ben telefona bu son güncelleştirmeyi yükledikten sonra daha önceden çıkan tüm güncelleştirmelelerin içeriğide otomatikman yükleniyor değil mi? ve nasıl?
Sitesinden son güncelleştirmesi ile birlikte Nokia Software Updater'i indirdim.
Galiba "Nokia Software Updater" programı ile güncelleştirme yapacağım. Şimdi bu telefonu bu son sürüme güncelleştirmenin bir zararı olurmu arkadaşlar? Daha önce bu telefonu, bu son sürüme güncelleyen arkadaşlar telefonun şimdiki durumu ile ilgili yorum yaparlarsa benim için daha aydınlatıcı olur. Telefon güncellenirken hafıza kartını sim kartını vs çıkartmam gerekiyor mu? Aksi halde güncelleme sırasında sim kartımdaki tüm numaralar yada hafıza kartımdaki tüm bilgilerin silinme gibi bir durumu olabilir mi? İlk defa yaptığım için hiç bir bilgim yok mazur görün. Güncelleştirme esnasında dikkat edilmesi gerekenleri deneyimli arkadaşlarım paylaşsın lütfen. Bu konu ile ilgili deneyimli arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim.