Merhaba, arkadaşlar ben mekatronik mühendisliği okuyorum.Tasarım ve birazda oyun(wot) için kullanacağım dizüstü bilgisayar gerekli.Kullanacağımız programlar solidworks,Ansys,matlab,c++ vb.Önceliğim bilgisayarın sorunsuz 4-5 yıl götürmesi,sağlam ve estetikte olması.Fiyat belirttiğim gibi 6 bin ile 7 bin civarı.Ancak 7 binlikte haketsin 7 bini yoksa ufak farklar için o kadar veremem,bilgisayar saydığım işlerimi görsün birazda performanslı olsun bu kadar.Kafamda ki modeller şunlar ama pek detaylı incelemedim daha mantıklı benzer modelleri olabilir yazabilirsiniz.
Monster abralar-Kafamda yerleşmişti ama çok sorun çıkarmaya meyilliymişler.Fiyatı 5200 den başlıyor birkaç ek ve Windows ile 6300 civarı oluyor.
Dell 7577 hoşuma gitti açıkçası ancak artı-eksi yönleri hakkında ve diğer modellere kıyası konusunda bilgi sahibi değilim.
Lenovo legion
Msi gl63
Evet arkadaşlar şimdiye kadar bunları keşfettim.Msilar için sorun çıkarmıyor deniliyor ancak bazı kronik sorunlar oluyormuş ve fiyat olarak da klasmanına göre yukarılarda.Bunlardan başka çok sayıda marka-model vardır işin uzmanı arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olacaktır.Özellik olarak SSDli olması tasarım programları için çok önemliymiş bu yüzden SSD şart diğer özellikler hakkında bilgi sahibi değilim.Dersler başladı ödevler bilgisayar üzerine verilecek ve yazılım tasarım çalışmaya başlamam lazım yoksa arkamda dağ oluşacak kendim karar veremiyorum bu yüzden destek bekliyorum.