Arkadaşlar yeni notebook alacağız.
6 Gb RAM & İntel Core i7 mi? 8 Gb RAM & İntel Core i5 mi?
Hangisi daha iyi olur?
Arkadaşlar yeni notebook alacağız.
6 Gb RAM & İntel Core i7 mi? 8 Gb RAM & İntel Core i5 mi?
Hangisi daha iyi olur?
çıplak bir i7 hiç anlam ifade etmez heleki ssd yoksa boşa para yatırmak i5. i5 yeterde artar.i7 nin gerçek gücünü mekanik diskler ile ölçmek ve kullanmak sadece saçmalık amd' nin 8 çekirdeklilerinide aynı şekilde mekanik disk ile kullanıpta 4 çekirdekli normal bir işlemciden farkı yok çok kişi var.
eğer internet kullanmak, office programlarını kullanmak,e-postalara bakmak içinse i5 yeterde artar bile. i7 biraz daha profesyonel işi...video codeclemek,grafik tasarımla uğraşmak,yüksek performans isteyen crysis 3,battlefield 3,far cry 3 gibi oyunlar oynamak için ideal bir işlemci...
Babam alıyo aslında iş için
çıplak bir i7 hiç anlam ifade etmez heleki ssd yoksa boşa para yatırmak i5. i5 yeterde artar.i7 nin gerçek gücünü mekanik diskler ile ölçmek ve kullanmak sadece saçmalık amd' nin 8 çekirdeklilerinide aynı şekilde mekanik disk ile kullanıpta 4 çekirdekli normal bir işlemciden farkı yok çok kişi var.amdnin çipsetlerinde ssdler daha yavaş çalışıyor bundan nasıl bir perfromans almayı düşünüyorsun ?
öyle bir durum yok bende Windows ve uygulamaların açılışı 1 sn bile sürmüyor. ayrıca kaspersky püre kurulu şuanda gerisini sen düşün o bile baskı yapamıyorsa hiç bir yazılım müdahale edemez. oyunların yükleme açılışlarıda aynı çok kısa sürüyor.
anakartlardan kaynaklı bir durum tüm anakartlar aynı performansı sunmuyor maalesef. gigabyte 9 çipsetli anakartlarda genel yaşadığım sorun mekanik disk ile Windows 8 stabil çalışmıyor 7 ve 8 çipsetlerde sıkıntı yok sırf stabilite sorunu nedeni ile ssd aldım 9 çipset anakarta. asrock anakart kullandım ssd var kende bilindik disk performansı ssd yokkende yine aynı 1 dk civarı windows' un açılış süresi.
msi anakartta kullandım ondada aynı durum mevcut ssd olup olmadığı hiç önemli değil ekran kartının uefi desteğine bakıyor uefi desteği var ise saniye sürmeden Windows açılıp hazır hale geliyor.
her anakartta farklı bir istek var stabil çalışması için sistemin. intel sistemde kullandım sattım bu sene ilk defa 3 tane farklı model.
intel sistemlerde bu tarz saçma sapan istekler yok biosta. ama msi anakartlarda maalesef amd sistemler gibi oda uefi bios destekli ekran kartı istiyor. sırf bu özelliği açabilmek için hd 7770 ekran kartı alıyorum. anakart yok elimde ama yeni satacağım sişstemlerin birinde msi karta yer verip denerim.
msi dışındaki kartlarda intelin başarımı gerçekten iyi. İ7 varlığını hissettiriyor.
çıplak bir i7 hiç anlam ifade etmez heleki ssd yoksa boşa para yatırmak i5. i5 yeterde artar.i7 nin gerçek gücünü mekanik diskler ile ölçmek ve kullanmak sadece saçmalık amd' nin 8 çekirdeklilerinide aynı şekilde mekanik disk ile kullanıpta 4 çekirdekli normal bir işlemciden farkı yok çok kişi var.Sonuna kadar katılıyorum. SSDli i5, SSDsiz i7 den çok daha iyidir. 4 çekirdek zaten her türlü işlemi yapıyor, render dahil. Bununlar birlikte ekran kartı modeline de baksın arkadaş alacağı laptop için çok önemli eğer arzusu oyun oynamak ise.
Arkadaşlar yeni notebook alacağız.Belleğe fazla takılma. 4 GB yeter. i5 ve minimum GT610M gibi model düşün ve bu da 1250 TL civarı tutar. Ondan sonra alırsın standart bir SSD, 1550 TL ye roket gibi sistem kurarsın ve sistemin böyle açılır:6 Gb RAM & İntel Core i7 mi? 8 Gb RAM & İntel Core i5 mi?
Hangisi daha iyi olur?
Video KaldırılmışSon Düzenleme: DiamondMines ~ 28 Haziran 2013 23:31