6 harddisk gariplik
- 1
- 2
Sistem doğası gereği boot dosylarını C diskine yazdığı için C de önyükleme sistem belleği yazması normal sorun bence Siz kurulum yaparken işletim sisteminin kurulacağı yeri yanlış seçmiş olabilirsiniz.
Bu yüzdne işletim sistemi D diskine yükleme yapmıştır büyük olasılıkla.
sizin yerinizde olsa Kuruum yaparken Diğer 5 diski çıkartıp Xp yi o şekilde Kurardım kurulumdan sonra diskleri takardım çünkü kuruum sırasında PC de ne kadar çok disk varsa kurum süresi kısmen farkedebilir. Disk Tarama vb. işlemlerde. Disklerin Sata yuvalarındaki Sıralamarındanda Emin olun. Örneğin D diski Sata 1 demi Sata 2 demi vb...
hayır windows c de kurulu eminim ama ben c de vista logosu
D diskini kullandığını nerden anladınız.. ??
C diski haricind disklerin kablolarını soküp bi çalıştırmayı denermisin mesela bilgisayarınıza diğer 5 disk sökülü iken ir kuruum yapmayı denermisin..
sistem etkin diyor ya windows dan biçimlenmiyor d sürücüsü
Şerosistem etkin diyor ya windows dan biçimlenmiyor d sürücüsüBiçimlendirme yapma.Yönetimsel araçlardan diski silmeyi deneyebilirsin.
fakat önce bi dediğim gibi pc yi bi kapat diğer 5 diski bi sök vista yı bi çalıştır bakalım nolucak..
sökemem ki hiç montaj bilmiyorum sökmeyi de
sökmene gerek yok ki sadece disklere bağlı sata kablolarını çıkartamazmısın ?
neyse boşver o zaman donanım konusunda pek tecrübeli değilsen uğraşma ...
Sakarboy başta demiş zaten cevabı, disklerin takılı oldugu SATA yuvalarının sırası. Dikkat edersen Disk 0'da "D" var, 1'de "E" var, 2'de "C" var ve geriside öyle gitmiş. kasanı açıp SATAII0 yazan yere(bu ekranda gördügün Disk 0 girişi işte) "C" sürücüs hangisiyse onun kablosunu tak, SATAII1'e D'yi tak gerisinide ellemene gerek yok zaten yeni kurulum yapabilirsin ardından.
yanlız 6 tane 1TB'lık disk kapasiteside maaşallah yani, neler koycan icine
ve hepsinden öte, senin tüm disklerini tam kapasiteyle görüyorsa windows daha uğraşmaya hic gerek yok bırak kalsın. yada yine arkadasın dedigi gibi diski direk silip yeni birim olarak oluşturabilirsin ordan, kasanı açmadan önce.
4 tb hafızayı napacanki al 500 gb tek neyine yetmiyo..anakarın ozelliklerine baktınmı max ne kadar kaldırıyo..
Bence sen windowsu d ye kurmuşsun, ancak boot dosyaları c'de. Bilgisayarda açılırken d'den boot edip, ordan c'deki windowsu açıyor...
anlasılan bu arkadass clone ısı yapıo yanı arsıvlık bır ıslem yapıo zaten o turk ıslerdeden fazla bır bılgıye gerek kalmaz donanım olarak yazılım olarak bıseyler bılse ısıne yeter de artar .
koko44Bence sen windowsu d ye kurmuşsun, ancak boot dosyaları c'de. Bilgisayarda açılırken d'den boot edip, ordan c'deki windowsu açıyor...yahu o zaman d neden boş sorabilir miyim çok biliyorsun
arkadasim simdi cogu kisi sana cevap yazmis ama sen tam cevabi kendince alamamissin.
Sata kablolarinin sirasini kontrol et demisler, evet kontrol etmen gerek... ama kontrol etsen de bir ise yaramaz bu asamadan sonra....
d: yi formatlayamamana gelince, senin windows C: de kurulu degil mi.... windows acilisindan birden fazla hdd bagli oldugunda bazen bu sekilde sapitabiliyor. boot dosyalarini ilk hdd ye atip( sen biosdan farkli bir hdd secsen bile) windows u farklı bir hdd ye kurabiliyor(bazen partitionlarda dasapitabiliyor).
kurtulmanin yolu,
-once windowsunu yedekle sonra da-
windowsun yüklü oldugu harddiskler haricindeki hddleri sokup...
bilgisayari xp cdsi ile acacaksin... sonra kurtarma konsoluna girip
Fixmbr yazip enterlicaksin sonra sana eminmisin diye sorcak E yazip enterla
Fixboot c: yaz enterla yine emin olup olmadigini soracak... E ye basip enterla
exit yaz ve windows cdsini cikart...
windowsun acilip acilmadigini kontrol et
d de bootsect.bak dosyası oluşuyor her format da
Şerod de bootsect.bak dosyası oluşuyor her formatBoot sektorü D sürücüsünde şuan D sürücüsünü sökersen sistemin açılamayacak.Windows C sürücüsünde kurulu fakat windows vista Kurulumu yaparken büyük olasılıkla D sürücüsüne boot sektörünü yazmış.
Bunun sebebi şu olabilir.
D sürücüsü ilk aldığın bir sürücüydü ve sen ilk işletim sistemini ona kurdun sonrada aldığın yeni disklerden birine sıfırdan tekrar vista kurdun. ama D sürücüsü olarak görülen disk boot edilebilen bir disk olduğu için Vista Setup boot u oraya yazdırdı.
Bence kasma dursun işte sistem sağlıklımı sağlıklı. birşeyi çok kurcalarsan bozulur...
PcMaKeRBoot sektorü D sürücüsünde şuan D sürücüsünü sökersen sistemin açılamayacak.Alnlatmak istediğim buydu da bras başım ağrıyordu. Sürücüleri karıştırmışım. Özür dilerim. Kusura bakma şero kardeş...Windows C sürücüsünde kurulu fakat windows vista Kurulumu yaparken büyük olasılıkla D sürücüsüne boot sektörünü yazmış.
D sürücüsü ilk aldığın bir sürücüydü ve sen ilk işletim sistemini ona kurdun sonrada aldığın yeni disklerden birine sıfırdan tekrar vista kurdun. ama D sürücüsü olarak görülen disk boot edilebilen bir disk olduğu için Vista Setup boot u oraya yazdırdı.
Bence kasma dursun işte sistem sağlıklımı sağlıklı. birşeyi çok kurcalarsan bozulur...
PcMaKeRBoot sektorü D sürücüsünde şuan D sürücüsünü sökersen sistemin açılamayacak.şimdi ben d'ye dosya atsam formatı c'ye atsam d de ki dosyalar silinmez yaniWindows C sürücüsünde kurulu fakat windows vista Kurulumu yaparken büyük olasılıkla D sürücüsüne boot sektörünü yazmış.
Boot(önyükleme) dosyaları c'de olduğu için c'yi formatlarsan windowsu açamazsın... Bu bir sorn değil, ama illede banane benim boot dosyalarım windows beraber olsun diosan KeshKesh arkadasmın açıkladığı gibi yapabilirsin... Ancak 6 adet hdd varsa bunların hangisinde windows yüklü olduğunu bulmak biraz zamanını alacak gibi gözüküyor. HD'lerin arkasında 2 kablo vardır. Veri ve enerji, bunlardan birini sökmen yeterli olacaktır...
Kolay gelsin...
koko44Boot(önyükleme) dosyaları c'de olduğu için c'yi formatlarsan windowsu açamazsın... Bu bir sorn değil, ama illede banane benim boot dosyalarım windows beraber olsun diosan KeshKesh arkadasmın açıkladığı gibi yapabilirsin... Ancak 6 adet hdd varsa bunların hangisinde windows yüklü olduğunu bulmak biraz zamanını alacak gibi gözüküyor. HD'lerin arkasında 2 kablo vardır. Veri ve enerji, bunlardan birini sökmen yeterli olacaktır...c'ye yüklü windowsKolay gelsin...
Hayır "Sistem" ibaresi D sürücüsnde... C'de sadece boot var...
arkadasim vista kullaniosan cok daha basit...
sadece windows yüklü olan hdd bagli kalsin sisteme... sonra dvd ile boot et...
bu makaleden yararlanarak sorununu çözebilirsin...
burada yaılanları uygulayınca diğer hdd leri bağlayip bios dan harddisk sıralamasını windows kurdugun harddisk en üste gelecek sekilde ayarla
- 1
- 2