600 Watt'lık bir ısıtıcıyı 500 ve 400 Watt'a düşürmek için hangi dirençleri takmak gerekir?
Yardımcı olabilir misiniz?
600 Watt'lık bir ısıtıcıyı 500 ve 400 Watt'a düşürmek için hangi dirençleri takmak gerekir?
Yardımcı olabilir misiniz?
Rezistans'ta bir dirençtir , bir dirence direnç ekleyerek direnci azaltmak mümkün değildir.
Mümkünse rezistans'ın boyunu kısaltarak Watt'ı düşürülebilir .
Güzel bir soru üniversitedemi okuyorsun sınavda mı çıktı bu?
Hiç birim söylememişsin Voltaj amper hiçbirşey yazılı değil sadece 600 wattlık bir rezistans sormuşsun. Daha açıklayıcı olmalısın ?
Mesela 220 volt ve 2.2 amper güç çeken birşey 600 watt kullanır ortalama. bize böyle bir değer sun.
Sanırım durumu biraz açmam gerekecek.
Ekmek makinamın tüm fonksiyonları doğru çalışıyor fakat sağlam olan ısıtıcısı devreye girmiyor. Ben de çözüm olarak 600 Watt'lık ısıtıcıyı dışarıya kablo çekerek elle devreye sokmak istiyorum. Ekmeğin çok gevrek olmaması için ısıtma işlemini orjinalinde olduğu gibi 500 ve 400 Watt'larda da yapabilmek istiyorum.
adana320Sanırım durumu biraz açmam gerekecek.Rezistansı değiştir. Daha düşük watt tüketen al.Ekmek makinamın tüm fonksiyonları doğru çalışıyor fakat sağlam olan ısıtıcısı devreye girmiyor. Ben de çözüm olarak 600 Watt'lık ısıtıcıyı dışarıya kablo çekerek elle devreye sokmak istiyorum. Ekmeğin çok gevrek olmaması için ısıtma işlemini orjinalinde olduğu gibi 500 ve 400 Watt'larda da yapabilmek istiyorum.
Diğer forumlarda dimer almamı önerenler var, ne dersin?
Dimer veya drenç olabilir ama yüksek güçte olması gerek
Dimer zaten diyot ve dirençten oluşan bir devre. Direnç de alsan olur dimer önerilir ama.
örn senin ısıtıcı(600watt) normalde yaklaşık 2,7 Amper çeker(Güç=Akım*gelirim)
Aletin direnci: (R=Gerilim/Akım) 81.2ohm
400wattiçin:
(Güç=Akım*gelirim) ==> 400=I.220 => 400watt da 1,8amper akım çeker.
1,8A akım çekmesi için (R=Gerilim/Akım) 122ohm (aletle birlikte)
122-81,2=41ohmluk bir direnç(yada dimer) almalısın.
41ohmden büyük alırsan güç azalır. bulunabilinirliğine göre 30-40 arasında 2amper akıma dayanabilen(2,5A) bir direnç alırsın.
Bulamazsan <80ohm >1A iki direnç paralel bağlayabilirsin.
Tabi bunlar teoride geçerli sonuçlar gerçekle örtüşmeyebilir elektrikle fazla ilgin yoksa boşver.
Elektronik dersinden öğrendiklerim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. İyi çalışmalar...