6000 serisi ati radeonlar???
ben cevabımı aldım :D tamamdır:D sağolun
alınıcaksa HD 6850 CF alırsın hem HD 5870 parasına hem HD 5970 performansında hatta geçiyor.... bu arada AMD fiyatları düşürürken performansı düşürmedi.... isim değişikliğine gitti takip edenler bilr.... 500LT lik kart ile HD 5870 e yakın performans alıyorsunuz daha ne istiyorsunuz??? beleş mi versinler kartı?? kartın fiyatı da gayet uygun bence... daha da düşecektir kart daha dün çıktı... yeni çıkan kartlar her zaman çıktıklarında pahallı oldular sonra fiyatları düştü...
şimdi yeni kart alıcak olsam ve sistemim uygun olsa HD 6850 CF veya HD 6870 CF alırdım.... tamam herkes benim gibi pc kullanmıyor bilyorum o yüzden HD 6870 ve HD 6850 yeterli olucaktır... yada HD 6950 çıkınca o da olabilir...
Performans düşünlüğünü kart serisine göre değerlendirirsen evet performans düştü. Zira 5850 ile 6850 & 5870 ile 6870 arasında gözle görülür bi fark var.
Ama düşük sürümleri revize ederek yeni segmentlere oturttuğu için performans arttı.
İnceleme videolarına bakarsan farkedersin.
o zaman evet düştü ama fiyat/performans daha da arttı :)) önemli olan da bu değil mi zaten? :D ama AMD orta segementteki yeni GPU larını bir önceki serideki üst segmentteki GPU ları ile karşılaştırıyorsak bu AMD nin bir başarısı sayılmaz mı? Ama Fusion işlemcilerin grafik birimlerinin adlandırılmasında sorun olmaması için isim değişikliğine gittiği için AMD böyle bi durum var... aslında takip edenler için pek te karışık değil :D ama bu asıl bir mağzaya gidipte ben ekran kartı alıcam bana yardım edermisiniz diyen kişilere sorun olucaktır... çünkü firmalar ellerinde kalan HD 5xxx stoğunu bitirmek için bi güzel kandırıp millete satarlar... hep diyorum yine diyeceğim:
"Bilgisayar ile ilgili yeni bi parça alırken mutlaka almadan önce gelişmeleri takip edin, mağzadaki satıcıların ağzına çok güvenmeyin onlar size 1GB deyip yeni deyip ekran kartını satmaya çalışacaktır ama unutmayınki siz takip etmediğiniz iiçin eski-yeni yi anlamanız zor olucaktır, üstüne 1GB lafını duyunca da bu kart iyi deyip alıyor millet... Ama 4yıllık 1GB bellekli kartta var daha dün (22.10.10) da çıkmış kart ta var...Mutlaka ama mutlaka gelişmeleri takip etmek lazım... yoksa şapa oturur yediğiniz kazığın ileride zararını görürsünüz..."
Herkese İyi Forumlar,
Ben kaçar Olivyum'a gidioz arklarla :)) niye her gittiğimde mağzada görevliler ben bilmiyormuş safmışım gibi yanımdan ayrılmayıp hep kazık şeyler satmaya uğraşırlar hiç anlamıyorum....???
6900 serisi ne zaman çıkcak belli mi ??
beklesem mi diye düşünüyorum da:D
ama fiyat da o oranda olucaktır :D 6870 gibi bariz f/p sunacağını sanmıyorum bu sefer amd nin