6+1 Yabancı Sadakası

egemengiga
08-07-2007, 12:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj

slm, futbol federasyonunun kararini duymayanlar icin haber:

kac kez toplanti tarihini ertelidiler. neden? cunku Fenerbahce' nin trasnfer planlarini bozmak icin. sonunda da amaclarina ulastilar. sadece Fenerbahce degil lig deki bir cok takim yabanci sinirinin kalkmasini isterken federasyon sadaka verir gibi 6+1 yapti.

yabanci sinirini kaldirilirsa Fenerbahce Türk futboluna cok kaliteli oyuncular katacak ve citayi her sene daha fazla yukseltecegi icin bazi klublerle samimi olan, hatta taraftari olan federasyon yoneticileri bunu engellemek icin ellerinden geleni yaptilar. meyve veren agaci halen daha taslamak istiyorlar. halen avrupadaki ornekleri gormuyorlar. Chelsea, Milan, Real Madrid, Man Utd... bu kluplerin neredeyse ilk 11 leri yabanci ama ulkelerinden hep yildiz oyuncular cikiyor ve bu oyuncular da diger ulkelerin liglerinde oynuyor.

bu yuzden ben ULUSOY baglantisi bulunan hicbir sirketten urun yada hizmet almiyorum.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 08 Temmuz 2007 16:47
HIRÇIN KIZ
08-07-2007, 14:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
187 mesaj

hem böyle saçma sapan kısıtlamalr koyuyorlar hemde türk futbolu niye avrupaya açılamıyor diyorlar.al bu yüzden açılamıyor işte...Beğenmedim

Son Düzenleme: HIRÇIN KIZ ~ 08 Temmuz 2007 14:07
medjaii
08-07-2007, 15:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

neyse en azından bi kontenjan actılar yoksa biz deivid le ne yapardık

omessiah
08-07-2007, 16:37   |  #4  
Üye
82 mesaj

Ulusoy bir kez daha rengini belli etmiştir...Birilerinin bütçesi yok diye geri kalmasın diye herkesi kısıtlıyor.Beğenmedim

Banned
08-07-2007, 16:46   |  #5  
Banlandı
1,148 mesaj

şahsen ben çok yabancı olmasına karşıyım...
bizimkiler işin cıvığını çıkarırlar...
sanki Türkiyede yetenekli çocuk yok...(bide Şımarmasalar)
tamam sayıyı kısıtlamıyalım ama bizimkiler 11 kişilik kadroyu ağzına kadar yabancı ile doldurur...
Başarı için  çok yabancı şart değil... 2000 Yılı Galatasaray örneğine bakabilirsiniz...
bence Oyuncudan çok Teknik direktör önemli...
bunu Derken Oyuncuların hiç önemi yok demiyorum...
neyse hayırlısı olsun...
Bu senede İyi olan kazansın...
saygılar...

Son Düzenleme: byzihh ~ 08 Temmuz 2007 16:48
egemengiga
08-07-2007, 16:51   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

byzihh, dusuncelerine saygi duyuyorum. civki zaten avrupada cikmis ve kupalari kaldiran takimlar belli. Fenerbahce bu sene kac adet genc Türk futbolcuyu renklerine bagladi. zaten transfer yapabilecek takimlar belli. civkini cikarsa cikarsa 4 buyukler cikartir. sinirsiz olup da belirli bir genc ve Türk oyuncu bulundurma sarti koysalardi daha iyi olurdu. kadroda en az 6 Türk oyuncu olacak alt yapida. as takimda da en az 6 Türk... buna benzer fikirler duruma uygun hale getirilip uygulanabilir.

simdi Fenerbahce den ornek vereyim. mesela Dievid 6+1 deki 1 olan kisi olsa. macta oynamasi gerekse ama mecburen yedek kalsa ve avrupa insan haklari mahkemesine gitse. hem beni takimda tutuyorlar hem de oynamama engel oluyorlar diye. o zaman davayi %90 kazanir cunku ornegi var...

Son Düzenleme: egemengiga ~ 08 Temmuz 2007 16:53
Banned
08-07-2007, 16:57   |  #7  
Banlandı
1,148 mesaj

egemengiga,
sende haklısın ama zaten dört büyükler cılkını çıkardımı iş biter...
ama bi yandan şartlar koyarak yabancı sayısnı serbest bıraksalar bu olabilir...
Gerçi ben Türk takımlarını Sahada Türk futbolcu olmazsa izleyemem ama...
bu arada birşey sorucam...
milli takıma alınan Colin kazım gerçekten tekniği yüksek bir oyuncumu... yada onun gibisi TR de yokmu...
bunu merakımdan soruyorum...
saygılar...

egemengiga
08-07-2007, 17:14   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

Colin Kazım ın transferi gercekten cok iyi oldu. fiyat/performans orani yuksekken aldik. eger simarmazsa ve futbolu gercekten severek oynuyorsa gecelekte yildiz olur. hem fizigi ve gucu var hem de teknik. her zaman bir arada bulunmayan ozellikler bunlar. altyapisi da saglam. ingilterede yetisti. Tuncay Sanlı nin da alt yapisi saglam olsaydi simdi Arsenal de oynuyor olurdu. ins. Colin sakatlanmaz hayirlisiyla yildiz olur.

buradan nasil oynadigini izleyebilirsin. teknik direktoru sanrafor oynarken sag kanat oyuncusu yapmis. o yuzden gol ortalamasi dusuk.

theironman
08-07-2007, 17:17   |  #9  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

yabancı sınırı kalksa ne olacak, hangi takım yabancı kontenjanını adam akıllı kulanabiliyor ki?

RapGangLife
08-07-2007, 17:22   |  #10  
Yıllanmış Üye
240 mesaj

yabancı sınırlamasının kalkması türk futbolu için bir dönüm noktası olabilrdi ama ne yazıkki bu olmadı. avrupada örnekleri mevcut neden biz halen arkadan gidiyoruz anlamış değilim.

egemengiga
08-07-2007, 17:23   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

elvis32,
FenerbahceKahkaha. uyguladigi transfer politikasi cok iyiydi. oncelikle oyunculuguna degil insanligina bakarak aldilar. bir kac tanesi ariza cikartmisti ama onlarinda satisindan para geldi. amac yabanci siniri kalkinca Türkiyeye Henry yi getirmek degil. Genc yabanci ve yetenekli oyunculari getirmek. bundan seneler once yanlis hatirlamiyorsam Gaziantep e Kaka yi onermisler. gencken. yabanci yeri olmadigindan alamamis gaziantep. o zaman sinir olmasaydi belki de Kaka Türkiyeden parlayacakti ve buna benzer ornekler cogaldikca Türkiye nin adi duyulacakti. ozellikle ingiliz klublerinin alt yapisinda cok fazla siyahi oyuncu var. yetenek avcilari iyi oldugundan bunlari bulup getiriyorlar ulkelerine. biz neden aynisini yapmayalim? genc oyuncularin fiyatlari klupler icin cok komik rakamlar.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 08 Temmuz 2007 17:35
mor_enginar
09-07-2007, 10:35   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
300 mesaj

omessiah yazmış zaten ULUSOY rengini belli etti diye.Arkadaşlar zaten Türkiye'de ne kadar takım varsa hepsi fenere düşman bugün gs bjk ts gibi takımlarda böyle bi olay gerçekleşmiş olsaydı kimse 6+1 olayına girmezdi hatta şöyle olurdu:"kim kaç tane isterse o kadar yabancı alsın oynatsın".Bu fenere karşı olan bi kasıttır ve bunu şiddetle kınıyorum.

yakuza_
09-07-2007, 10:52   |  #13  
Yıllanmış Üye
347 mesaj
mor_enginar
omessiah yazmış zaten ULUSOY rengini belli etti diye.Arkadaşlar zaten Türkiye'de ne kadar takım varsa hepsi fenere düşman bugün gs bjk ts gibi takımlarda böyle bi olay gerçekleşmiş olsaydı kimse 6+1 olayına girmezdi hatta şöyle olurdu:"kim kaç tane isterse o kadar yabancı alsın oynatsın".Bu fenere karşı olan bi kasıttır ve bunu şiddetle kınıyorum.
yani bencede

ceryan67
11-07-2007, 10:50   |  #14  
Yıllanmış Üye
527 mesaj

Ulusoy federasyonu daha öncede FB aleyhinde kararlar almıştı. Oyuncu sınırlamasına da şaşırmadım. Fenerin transfer yapacağı döneme de denk geldi. Avrupa da başarı istemekle olmuyorki, oraya ayak uyduracak bir de takım lazım. Onlarda nasılsa bizdede benzer sınırlamalar getirilmeli.

KusTaH
11-07-2007, 11:59   |  #15  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

konuyu okudum çok taraflıca yazılmış bir yazı . bence yabancı oyuncu konusunda sınırlandırma olmalı . türk futbolunun gelişmesi için bu gerekli . 6+1 bence yeterli

egemengiga
11-07-2007, 12:10   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

peki ingiltere, italya, fransa... buralarda genc ve yetenekli oyuncular yetismiyor mu? yada yetismedi mi? cogunda yabanci siniri yok. bana suanda isim yapmis hatta marka haline gelmis isimleri saydirma simdi burada...

sadece konuyu okuma, butun yorumlari oku. bu zamana kadar sinir var da ne oldu? gelistik mi? dunya kupasinda 3. olduk bir daha gerisi gelmedi. o da zaten moral motivasyon sayesinde oldu. dunya kupasindan sonra o futbolcularin hepsinin performansi yerlerde surundu.

KusTaH
11-07-2007, 12:22   |  #17  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

Kahkaha fransa ingiltere almanya ispanya milli takımları sonradan vatandaşlık verilen futbolcularla ayakda . alman milli takımında 2 polonyalı bir afrika asıllı futbolcu hatırlıyorum ilk 11 de oynuyorlar. ispanyanın başarıları ortada ? fransa milli takımında fransız oyuncular görmek imkansız gibi birşey . ingiltere milli takımı aynen fransa gibi . başarının yolu yabancı sayısının sınırsız olmasından geçmiyor . ayrıca ben kendi fikrimi söyledim . konuyu taraflı bulduğumu izah ettim ... giga ? ne bu şiddet bu celal Dil çıkarıyor

egemengiga
11-07-2007, 12:36   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

konu tabiki tarafli olacak. ben gazeteci degilim. haberle ilgili dusuncelerimi yazdim. globallesen dunyada futbolcular kendi milli takimlari disindaki milli takimlarda oynuyor. sadece milli takim basarisi olarak degerlendirmemek gerekir. cunku kisa surede milli takim kamplari yapilir ve yeni oyuncular takima alisamayabilir. bunu gecelim. portekizi ornek alalim:

GK RICARDO - (Sporting, POR)
2 DF PAULO FERREIRA - (Chelsea, ENG)
3 DF CANEIRA - (Sporting, POR)
4 DF RICARDO COSTA - (Porto, POR)
5 DF FERNANDO MEIRA - (VfB Stuttgart, GER)
6 MF COSTINHA - (Dynamo Moscow, RUS)
7 FW LUIS FIGO - (Inter, ITA)
8 MF PETIT - (Benfica, POR)
9 FW PAULETA - (Paris St-Germain, FRA)
10 MF HUGO VIANA - (Valencia, ESP)
11 FW SIMAO SABROSA - (Benfica, POR)
12 GK QUIM - (Benfica, POR)
13 DF MIGUEL - (Valencia, ESP)
14 DF NUNO VALENTE - (Everton, ENG)
15 FW BOA MORTE - (Fulham, ENG)
16 DF RICARDO CARVALHO - (Chelsea, ENG)
17 FW CRISTIANO RONALDO - (Manchester Utd., ENG)
18 MF MANICHE - (Chelsea, ENG)
19 MF TIAGO - (Lyon, FRA)
20 MF DECO - (Barcelona, ESP)
21 FW NUNO GOMES - (Benfica, POR)
22 GK BRUNO VALE - (Estrela Amadora, POR)
23 FW HELDER POSTIGA - (Saint-Etienne, FRA)

kac tanesi kendi ulkesinde oynuyor? dunyanin neresinde genc ve yetenekli gelecek vaadeden oyuncu varsa onu gidip alirsin. Fenerbahce sanki genc futbol okullari kurmadi mi? kac tane gecn oyuncu aldi bu sezon? ve hepsi yerli. ama genc ve yetenekli oyuncularda su sorun olabiliyor: futbolu severek oynamayanlar, disiplinli bir hayat kuramayanlar, sohret olunca simaranlar...

blackhawkmilan31
11-07-2007, 12:40   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj
KusTaH
konuyu okudum çok taraflıca yazılmış bir yazı . bence yabancı oyuncu konusunda sınırlandırma olmalı . türk futbolunun gelişmesi için bu gerekli . 6+1 bence
nasıl gerekli? ingiltere de sınırlandırma yok.italyada 11 tane yabancı hakkın var.ve burada yerel oyuncular daha iyi oynuyorlar genel olarak.ne kadar yabancı artarsa bizimkilerinde hırsı artar. daha ii bir performans alacağımızı düşünüyorumUykulu

OBA
12-07-2007, 13:33   |  #20  
Yıllanmış Üye
3,757 mesaj

blackhawkmilan31 e katılıyorum. sınırlama kalksa rekabet artar. bugün bakın işlemci piyasasına intelle amd nin rekabeti biz kullanıcıları nekadar mutlu ediyor. peki birisine kota konsaydı ne olurdu. böyle rekabet olurmuyda vya fiyat indirimleri. aynısı futbolcular içinde geçerli. parayı alıyorsa oynayacak. aksi halde ben vazgeçilmezim deyim sahada yürümeye bakar