arkadaşlar dün türkcell in çıkardığı kampanyadan 6300 aldım.telefoncu şarj makinasının 12 saat takılı kalmasını söyledi.bende 12 saat beklettim.ama o gun akşamı şarjı yarıladı şuanda ise tek şarjı kaldı.bunun şarjını 3 gün gidio dediler ama 1 gun anca gitti.bunu nasıl halledebiliriz.
6300 şarj yardımı
- 1
- 2
6300 telefonu bende kullanıyorum ilk aldığında telefon sonrakilere göre 10-15 saat şarjda durmasında fayda var fakat ozamana kadar şarjın dolması gerekiyordu muhtemelen batarya ile ilgili bir problemin var çevrenden telefonuna göre uyuşan bir batarya takıp denersen daha iyi anlayabiliriz.Ayrıca şarj aletindede bir problem olabilir...
acele etme bikaç kez daha şarj et eger düzelmezse yetkili servise başvurursun
düzelmesiiçin tam şarj et bak bakalım tam şarj kaç saatte oluyor sonra doldur boşalt yap bir kaç kere dene hala olmazsa hemen garanti kapsamı içinde servisine başvur
işte şrjda bekleme süresini o belirlesin gösterge üç saatte doluyorsa üç saat on üç saatte doluyorsa on üç saat hem bu süreyide kontrol etmiş olursun kesin bir zaman vermek uygun olmaz boşaltmakta ise telinde boşalt diye bir özellik yoksa normak kullan ama şarjı tamamane sıfırlanıncaya kadar kulan bir iki defa yap bunu bir nevi tabiri caizse şarja yüklemeyi boşaltmayo sen öğret inşallah anlatabilmilşimdir kafana takılan bişey varsa sor bozuksa kurcalama kısa devre yaptırma elimde patlamasın
koc06nasıl yani ben senin dediğini hiç anlamadıbak şimdi telofonunu şarjı tam boş iken şarja tak taktıın saati aklında tut ara ara kontrol et göstergeden tam şarj olduğunu gördüğün saatte fişini çek hesapla kaç saat durmuş zaten şarj tam dolduğunda daha şarj etemezsin pilini adaptör elektiği keser ve şarj da adaptörde soğur buradan da anlardın daha şarj etmediğini sonra kullan telefonunu kullanmaya başladığın saati ve günü aklında tut tam bittiği saati ve günü hesapla kaç gün ve saat kullanmışşın sonra bunu bir iki defa da yap adam der 12 der 36 der telofobdan daha mı iyi bilecek tam şarj kaç saatte doluyor ilk kullanımda yarım doldurmasınlar diye hep fazla saat önerilir zaten
dediğim gibi gözle ve herhangi bir araz görürsen garanti kapsamı içinde ver değiştirsinler duymuşundur geçmişte batarya arızalarından bataryalat patlamıştı Allah korusun
koc06yok ben sadece bataryasını değiştiricem telefoncuya dedim.1 kaç tane daha 6300 var onların birisiyle değişicem.telefondan kaynaklanabilir mi?ben değiştir derken zaten bataryadan bahsediyordum tel den kaynaklanacağını sanmıyorum
telefondan şöyle kaynaklanabilir yazılımsal bi hata warsa olabilir ama genelde bataryada oluyor böyle sorunlar
bence aldıgın yere götür ve başka bi batarya al.sonra onunla dene.
koc06arkadaşlar 3-4 kere doldr boşalt yapsam batarya performansına ulaşırmı acaba çünkü bu lityum-iyon bataryalarda doldurup boşalttıkça tam verim alınırmış diyezaten telefoncuya falan götürsen bu cevabı alırsın dogrudur bi kaç kez şarj et düzelmezse artık.batarya yı değiştirmen gerekebilir
e2008zaten telefoncuya falan götürsen bu cevabı alırsın dogrudur bi kaç kez şarj et düzelmezse artık.batarya yı değiştirmendiyosunuz
koc06denemesi bedava bi ara sor bakalım telefoncuya ne diyecek.telefonu yeni aldım şarj perfonmansını yakalamak için bi kaç şarj etmelimiyim diye ne diyecek
sordum ama oda tam bilmiyo.bak kardeş cuma akşamı doldurmuştum.bugün öğlen yarısı bitti yani 1.5 gün oldu yarıladı.telefoncuya sordum normal dedi.bu telefonların ekran çözünürlüğü yüksek olmasından kaynaklanıyormuş.batarya süresi
kardeş sorununu anladım ama bence biraz acele ediyorsun sen bence bu bataryayı kullan madem değiştirme taraftarı değilsin şöyke on filan kullan bu sürede gerçekten kısa sürede boşalıyorsa ve ya konuşma anında kesiliyorsa konuşman batarya yüzünden onu garanti kapsamı içinde değiştir tel satıcısı anlamaz o satmak için her yalanı söyler onlara inanma yetkili servisine tel aç veya mail veya bizzat kendin git faturanla garanti belgenle birlikte sorunun inşallah bu şekilde çözülür
- 1
- 2