64 Bit Kuracakların Dikkatine !

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 18:18   |  #1  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Abilerim ve Arkadaşlarım Dün Akşam Windows 7 Ultimate 64 Bit Deneme Ama.lı Kurdum Ve Ardından Bir Gün Kullandım .

Ancak;

Sistemim 32 Bitte Performans'ın daha Yüksek Olduğunu ve Açılış Kapanış Hızlarında Performans Düşüşüne Şahit oldum ...

Tabiiki de Bazı Programların Açılmamasıda Biraz Canımı Sıkmadı Değil :)

Eski MS Windows Sürümü : Windows 7 7100 RC Build
Yen MS Windows Sürümü : Windows 7 7600 (Demo)

Bunun Performans Farkı Yapıdan Dolayıda Kaynaklanabilir Ancak Sizinle Paylaşmak Ve Eğer Sisteminiz Benimkine Benziyorsa Ve Sizde Bu sürümü 64 Bit Yükleyecekseniz Tekrar Düşünün .

Sistemim ;

Intel Core 2 Duo E7200 2,53GHz - 2,53GHz
Ati Radeon X1550 (512 MB Toplam - 64 Bit) Grafik Kartı
Seagate 250 GB HDD

Son Düzenleme: Erhan Tiryakioğlu ~ 29 Ekim 2009 18:24
Kaya Erdoğdu
29-10-2009, 18:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,281 mesaj

Windows 7 64bit kurmak ve en iyi performansı alabilmen için Ramin en az 4gb olması gerekir.İşlemcininde iyi olması gerekir.
Biz 32bit'ee  dewam :)

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 18:31   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Abi 2 Gb de Nasıl Performans Verir Diye Düşünerek Çıktım Yola Ve Kurdum Bakalım Şimdi de Ubuntu Kuracağım :)

Mustafa Akın
29-10-2009, 18:35   |  #4  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Alıntı: k4y4  
Windows 7 64bit kurmak ve en iyi performansı alabilmen için Ramin en az 4gb olması gerekir.İşlemcininde iyi olması gerekir.
Biz 32bit'ee  dewam :)
Böyle bir şart yok! Gerek de yok! 1 Gb la da 64 bitten performans alırım ben sana.
Bence sen yüklemede bir sorun yaşıyorsun, benim sistemim seninkinden daha kötüyken bile ben performans artışı aldım. Sana tavsiyem başka bir CD den kurulum yap. Ayrıca eski Windows çok doluysa, yeni bilgiler diskin sonuna, yani en yavaş yerine gitmiş olabilir. Çünkü diskler yuvarlaktır ve en dıştan yazılmaya başlanır ve en dış en hızlı çalışır. İç tarafta yarıya kadar düşebilir. Belki doğru sürücüleri yüklememişindir.
Tamam 64 bitle sorun yaşamış olabilirsin ancak, 64 bit genelde hep daha hızlı çalışandır.

Kaya Erdoğdu
29-10-2009, 18:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

Gerek yok erhan 2 gün sonra windows 7'ye döneceksin :)

Kaya Erdoğdu
29-10-2009, 18:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj
Alıntı: Mustafa Akın  
Böyle bir şart yok! Gerek de yok! 1 Gb la da 64 bitten performans alırım ben sana.
Bence sen yüklemede bir sorun yaşıyorsun, benim sistemim seninkinden daha kötüyken bile ben performans artışı aldım. Sana tavsiyem başka bir CD den kurulum yap. Ayrıca eski Windows çok doluysa, yeni bilgiler diskin sonuna, yani en yavaş yerine gitmiş olabilir. Çünkü diskler yuvarlaktır ve en dıştan yazılmaya başlanır ve en dış en hızlı çalışır. İç tarafta yarıya kadar düşebilir. Belki doğru sürücüleri yüklememişindir.
Tamam 64 bitle sorun yaşamış olabilirsin ancak, 64 bit genelde hep daha hızlı çalışandır.
Ben 1Gb'lık Ram'Le İstesende 64bit windows 7 kurmam zaten .

Cem1995
29-10-2009, 18:38   |  #7  
Yıllanmış Üye
299 mesaj

2 gb ram ile 64 biti napacaksın ? 2 gb daha ram al anca o zaman farkı hissedersin ben 3 gb da dahi 64 bitte bi fark görmedim en az 4 olması lazım.

Mustafa@PC
29-10-2009, 18:43   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bende imzamdaki sistem ile 64 bit kullanıyorum, performansından gayet memnunum.(Ağır 64 bit uygulamalar çalıştırmadım şuana kadar ; 64-bit Crysis gibi...)

Erhan 2 yüklemede de aynı programlar, aynı sürücüler, aynı donanım ısılar, aynı disk bölümü, vs vs aynı mıydı ?

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 18:46   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: k4y4  
Gerek yok erhan 2 gün sonra windows 7'ye döneceksin :)

Abicim Windows Vista Home Premium Lisanslı Var Onu Kullanırım :) Güzel Oluyor Değişiklik Ubuntuyuda Kurarız :)

Alıntı: Cem1995  
2 gb ram ile 64 biti napacaksın ? 2 gb daha ram al anca o zaman farkı hissedersin ben 3 gb da dahi 64 bitte bi fark görmedim en az 4 olması lazım.

Abi Sadece Deneme Amaçlı :) Yoksa Bende Biliyorum Tam Performansa Varamayacağımı :)

Alıntı: Mustafa Akın  

64 Bit Kesin Daha Stabil Çalışır Ancak Sadece Deneme Amaçlı :)

Ben Merak Ettim Kurdum :) Hemde Değişiklik Oldu :)

Ayrıca Şu Diskin Yazılma Tarafını Sylediğin İçin Çok Teşekkürler Abicim Bayaadır Kendi Kendime Soruyordum Araştırmaya Üşeniyordum :)

:)

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 18:49   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Bende imzamdaki sistem ile 64 bit kullanıyorum, performansından gayet memnunum.(Ağır 64 bit uygulamalar çalıştırmadım şuana kadar ; 64-bit Crysis gibi...)

Erhan 2 yüklemede de aynı programlar, aynı sürücüler, aynı donanım ısılar, aynı disk bölümü, vs vs aynı mıydı ?

Mustafa Abi Kurulumdan Sonra Programların Çoğu Farklı Ancak Isılar Bir Kaç Derece Farkla Aynı, Aynı Sürücüler, Disk Bölümü Biraz Daha Az :) Yani Çoğu Aynı Ancak Gözle Görünür Yavaşlık Oldu Benim İçin Pek Bir Sorum Değil Çünkü Okadar Yüksek Düzetde Bilgisayar Video Oyunlarına Düşkünlüğüm Yok :)

Ancak Grafik İşleme ve Video Oyunu Oynayacaklar İçin Biraz değil Bayaa Bir Sorun Olabilir :)

Mustafa@PC
29-10-2009, 19:04   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  

Mustafa Abi Kurulumdan Sonra Programların Çoğu Farklı Ancak Isılar Bir Kaç Derece Farkla Aynı, Aynı Sürücüler, Disk Bölümü Biraz Daha Az :) Yani Çoğu Aynı Ancak Gözle Görünür Yavaşlık Oldu Benim İçin Pek Bir Sorum Değil Çünkü Okadar Yüksek Düzetde Bilgisayar Video Oyunlarına Düşkünlüğüm Yok :)

Ancak Grafik İşleme ve Video Oyunu Oynayacaklar İçin Biraz değil Bayaa Bir Sorun Olabilir :)
Hayır aynı değilmiş söylediğin bazı şeyler farklı...

Oyunyada video işlemede neden sorun olsun... Ben verdiğim örnekte("64-bitCrysis oynamadım" derken) deneme fırsatım olmadı 64-bit oyun, onun içinnasıl performans verir benim sistemimde(2 GB ram) bilemiyorum demek istedim. 

Video işlemede yaptım. Performans çok iyidi...(Video kısaydı, öylesine bir programı deneme amaçlı) (Üstelik yaparken arkaplanda çalışan programları unutmamalı ; Internet tarayıcıları, WMP, gibi gibi gibi...)

Crysis(32 bit)  Pes 2010'da oynadım(demo) performans hiçte düşük değildi.

7-8 sekmeli bir IE yanında 2-3 sekmeli Firefox, WMP açık, IDM'de download, WMWare Workstation 7.0 RC üzerinde işletim sistemi çalıştırırken(İşletim sistemi için 512 MB ram ayrılmış biçimde), NIS2010 açık, 2 tane gadget... vs vs(unuttuklarım olabilir) bunların hepsi çalışırken Windows 7 64-bit'de benim sistemimde (2 GB ram) ram kullanımına baktığımda tablo hiçte karamsar değildi :) (tam ram kullanımını hatırlamıyorum.)

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 29 Ekim 2009 19:07
Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 19:14   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Mustafa Abi Yanlış Anlamışsın Daha Fazla Ram ve İşlemci Kullanımı Ve Yavaşlık Demeye Çalışıyorum :)

Toxic
29-10-2009, 20:42   |  #13  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

64bit te en iyi performansı 4gb ve daha fazlasıyla alabilirsin.

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 21:36   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: Toxic  
64bit te en iyi performansı 4gb ve daha fazlasıyla alabilirsin.

Abi Diyorum ki :) Deneme Amaçlı Kurdum Ve 2 GB lik Ramı Olanlara Kurmalarını Tavsiye Etmem Diyorum Biliyorum Yüksek Performans Alamayacağımı Tam Olarak Ölçmek İstedim !

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 21:38   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Herkese Baktıkları İçin Ve O Güzel Parmaklarıyla Benim Konuma Yorum yazdıkları İçin Teşekkürler Yorumlara Açığım :)

silo33
29-10-2009, 21:57   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar forma yeni katıldım ve 64 bit i merak ediyorum nerelerde kullanılacak internet cevap ise henüz internet 64 bit ikaldırmıyor ve 64 bit in alt yapısı oluşmamış başka nerelerde kullanılabilir?

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 22:05   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

ne dediğinizi anlamadım nasıl internet kaldırmıyor :)

Biraz Daha Açarmısınız Sorunuzu :9

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 22:10   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Ayrıca Kim Demiş Alt Yapısı DAha Tamam Değil Diye Artık  Çoğu Bilgisayar Kullanıcısı 32 Bitten Vazgeçip 64 Bite Geçiş Yapıyor ...

Yakında 64 Bitte Bitecek :)

PcMaKeR
29-10-2009, 22:33   |  #19  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Windows 7 32 bit çıkacak son işletim sistemidir.
hatta windows server serisinde artık 64 bit üretimler başladı.
İlk oğul:
Windows Server 2008 R2 (Windows 7 çekirdeği var)
Windows server 2008 normal olan aynı windows7 gibi windows vista çekirdeği kullanıyor.

64 biti çoğu kişi deneme amaçlı kullanıyor. Şaka mıdır nedir.

64 Bit ağır işlemler için dizayn edildi. Bit uzunluğu ve anahtarlama sistemi yüksek olduğundan işlemci veri işlemesi hızlıdır fakat veriler çok sık geleceği için işlemci düşükse darboğaz yaratır o işlemcide hızmı bekliyordun erhan.

64 bitte ram kullanımı fazladır. eğer vista 64 bit kullanmış olsaydınız 2 gb ram yetersiz kalırdı çoğu zaman. vista son ana kadar rami kullanıp boşaltmak zorunda kalırdı windows 7 de iyileştirmeye gidildi de en fazla 1.5 gb da kalıyor artık.

Eğer ki oyun, office, internet, 4gb ram altı tipli bilgisayarda windows kullanacaksanız 32 bit en rahatı.

Programcıysanız 2 gb ram de 64 bit kullanmanızı öneririm. Çünkü derleme hızında çok fazla fark var.

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 22:38   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  

64 Bit ağır işlemler için dizayn edildi. Bit uzunluğu ve anahtarlama sistemi yüksek olduğundan işlemci veri işlemesi hızlıdır fakat veriler çok sık geleceği için işlemci düşükse darboğaz yaratır o işlemcide hızmı bekliyordun erhan.

Beklemediğimi Diğer Yanıtlarımda Belirttim :)

Sadece DENEME AMAÇLI Kullanmaya Başladım Zaten Oyun Falan Uğraşmıyorum ...

SAdece MErak İşte RAm'ı Yükseltirsem Devam Ederim Ama Sanmıyorum... Sadece Belki Ben Gibiler Vardır Diye Açtım :)

PcMaKeR
29-10-2009, 22:57   |  #21  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Sen gibi çok canım.
Merak herşeyin başıdır. çoğu zaman iyidir ama fazlası kötüdür :Ç

Erhan Tiryakioğlu
29-10-2009, 23:15   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Aşmamaya Çalışıyoruz Bakalım Artık Bilgisayara Öyle Gereksinimler İçin Değilde, Sadece Deneme Kendim İçin Bir Şeyler Öğrenme Birde Chipte Takılmak İçin Oturuyorum bazende Counter Falan Oynuyorum :)

ZAten Çoğu Şeyide Chip'ten Öğrendim Bakalım Bir Şeyler Yapıyorum Kendimce :)

Mustafa@PC
29-10-2009, 23:20   |  #23  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Windows 7 32 bit çıkacak son işletim sistemidir.
hatta windows server serisinde artık 64 bit üretimler başladı.
İlk oğul:
Windows Server 2008 R2 (Windows 7 çekirdeği var)
Windows server 2008 normal olan aynı windows7 gibi windows vista çekirdeği kullanıyor.

64 biti çoğu kişi deneme amaçlı kullanıyor. Şaka mıdır nedir.

64 bitte ram kullanımı fazladır. eğer vista 64 bit kullanmış olsaydınız 2 gb ram yetersiz kalırdı çoğu zaman. vista son ana kadar rami kullanıp boşaltmak zorunda kalırdı windows 7 de iyileştirmeye gidildi de en fazla 1.5 gb da kalıyor artık.

Eğer ki oyun, office, internet, 4gb ram altı tipli bilgisayarda windows kullanacaksanız 32 bit en rahatı.

Programcıysanız 2 gb ram de 64 bit kullanmanızı öneririm. Çünkü derleme hızında çok fazla fark var.
Serdar'ın da dediği gibi deneme amaçlı biraz gereksiz oluyor.

Neyin denemesi...

64-bit'in daha performanslı olduğu ortada...

OSMAN BAĞÇEVAN
29-10-2009, 23:22   |  #24  
Denetmen
6,606 mesaj

Bence Erhan , senin denediğin gibi herkes denemeli..Herkesin 2 gb ram i var diye 64bit kurmaması yanlış.Kursun bilgiasyarına baksın , kullansın Paşa Paşa , sonrada ne yaparsa yapsın...

Bir yanlış birşey olur deneme amaçlı kullanırken ,direk 64bit diye düşünürsünüz..O yanlış şeyin 64bit den olup olmadığını sorulamazsınız bile..

Mustafa@PC
29-10-2009, 23:45   |  #25  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
Bence Erhan , senin denediğin gibi herkes denemeli..Herkesin 2 gb ram i var diye 64bit kurmaması yanlış.Kursun bilgiasyarına baksın , kullansın Paşa Paşa , sonrada ne yaparsa yapsın...

Bir yanlış birşey olur deneme amaçlı kullanırken ,direk 64bit diye düşünürsünüz..O yanlış şeyin 64bit den olup olmadığını sorulamazsınız bile..

Bende aslında diyorumki(dedimki bir önceki mesajımda);

Deneme iki sonuçludur ve onun için yapılır sonuç ya iyidir yada kötü.

Bunda herşey ortada(Sonuç iyi) denemeye gerek, 64 bit daha performanslı.;)