çok yararlı bir yazı olmuş tüm soru işaretlerine cevap bulabiliyor insan
64 Bit Nedir Ne Değildir ?
arkadsşım elelrıne saglık cok bılımsel ve net bır yazı bır cok soru ısaretını sılen bır yazı tekrar bravo
Güzel bir yazı olmuş eline sağlık heralde ben bunu 2 3 kez okurum ..
bende 64 bit kursam mı diye düşünürken bu yazıyı okumam iyi oldu... 500 gb hdd var... 40, 40 ve 385 gb olarak üçe böldüm... C ye xp 32bit, D ye w7 7260 32bit kurdum... ram şu an 2 gb... kafama takılan yüklediğim programların xp 64bitte ki gibi tanınmama sorunu olabilir mi... üstelik xp 64bit ingilizceydi...W7 32 bitte kullandığım programların hepsini 64 bit de kullanabilir miyim sanırım denemeden göremicez
güzel patylaşım olmuş eline sağlık
AMD Turion 64 X2 TL-50 1.6 GHz1+2 3GB RAM
Paylaşımlı 128 Ekran kartı
160 GB Harddisk
Döktürmüşün abisi.Çok sağol bilgiler için.
32bit'e devam denilmiş ama bende merak ettim başlıkta olduğu gibi nedir ne değildir diye daha önce windows 7 rc beta 32 bit kurduğum bilgisayara windows 7 64 bit kurdum. İlk başlarda fark yokmuş 32 bit'e devam derken biraz kullandıktan sonra farkı farkettim. Programlar 32 bit olsun 64 bit olsun veya 2 gb ram olsun daha hızlı açılıyor. Sistem 32 bite göre daha dengeli bir durumda. Bunları fark edince chip'te okuduğum bir yazı aklıma geldi. Yazıda windows 7 64 bitte kendisini fark ettirecek diyordu. Bana göre windows 7 64 bitte ister az ramli ister çok ramli sistem olsun 32 bite göre daha uygun. Sanki microsoft windows 7'yi 64 bitte yazmış. Sonra 32 bit'e uyarlamış gibi. (Fazla programlama bilgim yok belki düşüncemde yanlışımdır.) İlk çıktığında işlemciler 32 bit 64 bit diye ayrılırken yeni işlemcilerin neredeyse tamamının 64 bit destekli olması şirketlerin 64 bit'e geçtiğini ama son kullanıcıdan onay beklediğini gösterir gibi. Eğer 64 bit işlemciniz varsa kurup bir deneyin eğer beğenmezseniz 32 bit'e dönün ama yeni işlemciler 64 bit işletim sistemlerine daha uygun ve 32 bit işlemcilerden daha performanslı.
Zaten dizüstü üreticilerinin işlemciler 64 bit desteklerken 32 bit işletim sitemi satmalarından şüphelenmiştim. Yüksek ramli bilgisayarlara sadece 64 bit kurulup satılıyor. Yine de deneyip görmek istiyorum. Dediğim gibi olmazsa 32 bit'e döneriz. Pentium 4, 1 gb ram'de windows 7 çıkana kadar vista kullandım. Bakalım 2 gb ramde windows 7 64 bit nasıl olacak?
64Bit deneyemiyorum
acer, işlemci t7300 Core 2 Duo, 2 gb ram Windows 7 rc 32 bit
ram sayısına bakmaksızın 64Bit denemek istiyorum. 90 günlük sürümü indirdim fakat şu hatayı alıyorum
Bu dosyanın sürümü çalıştırdıgınız Windows sürümüyle uyumlu degil
İşlemcimmi uygun degil, nasıl bir yol izlemeliyim<
64Bit deneyemiyorumdeamon tools ya da başka bir programla, 64 bit işletim sistemi kurmayı deniyorsanız bu hatayı alabiliyorsunuz..64bit i kurmak için , işletim sisteminizi dvd ye yazdırıp , boot yaparak kurmak zorundasınız.
acer, işlemci t7300 Core 2 Duo, 2 gb ram Windows 7 rc 32 bitram sayısına bakmaksızın 64Bit denemek istiyorum. 90 günlük sürümü indirdim fakat şu hatayı alıyorum
Bu dosyanın sürümü çalıştırdıgınız Windows sürümüyle uyumlu degilİşlemcimmi uygun degil, nasıl bir yol izlemeliyim<
NOT : şu anda ki işletim sisteminiz 64bit olsaydı , deamon tools v.b programlarla 64bit i kurabilirdiniz..
Bende uzun zamandır bir sürücü nedeni ile geçmeyi düşünüp geçemiyordum 64-bit'e ama dün sürücü sorunu olmadığını öğrenince bugün format attım ve 64 bit Windows 7 yükledim. Tahminin ve düşündüklerim doğru çıktı 32 bit ile performans açısından gerçekten çok fark var. Sistem imzamda...