arkadaşlar sizce hangisi?Vista da oyunlar sorun çıkarır diye birşey duydum doğru mu?xp de programlar çalışmaz diye duydum bu doğru mu ?Pc topladım alıcam bunları da öğrenirsem tamamdır şimdiden teşekkürler!!!
64 bit Vista mı?& 64 bit xp mi?
hiç bir sorunla karşılaşmak istemiyorsan xp pro 32 bit kur ama illa 64 bit istiyorsan vista 64 bit i öneririm
birde doğru duymuşsun vista 64 bit oyunlarda sorun çıkarıyor
ama xp 64 bit de çok fazla sorun çıkarıyor
peki xp pro 32 bitte 4 gb ramin tam performansını alabilirmiyim max 3g ını kullanabiliyorsun diye biliyorum xp de.
emin sin dimi black_flood 64 bit vista yükliyim o zman.saol ilgin için.
eğer 64 bit yüklenecekse bu kesinlikle vista olmalı, zaten 64 bit xp'nin tr sürümü yok ms 64 xp'yi üvey evladı gibi görüyor gereken desteği de vermiyor.
mecbur vista kurcaz o zman napalım.
xp kurarsan cok daha perflı olur rtı bırde 64 bıt olursa cok daha ıy olur ama cogu prog calısmıor kullnacagn seylere baglı
Xpnin Vistadan performanslı oldugu felan yok arkadaşlar.Vistayı kötü bulanlar kullanmayı bilmeyenler.Sistemin yetiyorsa vista 64 biti kur ve aradaki farkı gör.Oyunlarsa sorun felan yok.1 yıla yakındır Vista 64 bit kullanıyorum bu zamana kadar sadece Grim Fandango diye bir oyunu çalıştırmadı.
İlla 64 ßit denemek istiyorum diyorsan bencé Vista 64 ßiti denemeLisin ßen şuan 64 ßit kullanıyorum hiç ßi sorunla karşılaşmadım he sorun konusuna gelincé hepsi kullanıcı hatasıdır. Malum ßizim milletimiz hiç ßirşeyi kabullenmiyOr :)
ya arkaşalar bende yeni sistem topladımda bu hafta sonu alıcam. kasmadan xp kuriyim diyordum ama bu 32 bit 64 bit ne anlama geliyor? 64 bitin getirileri neler?
4 qb rami tam olarak qormek istiyorsanız illaki 64 bit işletim sistemine ihtiyacınız olmaz..ben vista sp2 yükledim tam olarak 4 qb qorüyor..ama 32 bit işletim sisteminden memnun olmayıp 64 bit işletim sistemi kullanmak istiyorsanz tabikide vistayı kurmalısınız..oyunlarda %90 hatasız calıstırabiliyor..oyunn destqi yoksa zaten calıstırmıor..programlarda sıkıntı cekebilirsiniz oyunlardan daha cok..malum yeni programlar dısında programların 64 bit işletim sistemi destekleme oranı düsük..kullanım amacınıza qore deisir..sisteminiz yetiyorsa kasmadan kullanırım diorsanz 64 bit işletim sistemine qecebilirsiniz..
64 bit işletim sistemi ile 32 bit işletim sistemi arasındaki fark:
1- ram kullanım kapasitesi..32 bit 3.25 qorurken 64 bit ram slot sayınıza ne kadar ram takarsanz takın qorur...
2- oyunlarda bariz bir üstünlüqü olmamakla birlikte yinede bir üstünlüğü bulunmaktadır..(bazı oyunlarda vista 32 bit 64 bit işletim sistemini bile qecmektedir..) ama programlarda aşırı bir üstünlüqü wardır..cok seri calısır..