64 bit vs 32 bit soru işaratleri?

thermalshock
14-04-2009, 20:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
118 mesaj

arkadaşlar 4 gb ram olduğu için 64 bite geçmek istiyorum ama bazı sorularım var.
1-Bilgisayarda bi sürü oyun film program vs var.64 bite geçmek için bunların hepsini yeniden mi yüklemem lazım?bunun kolay bi yolu yok mudur?
2-İkisi arasında herhangi bi hız farkı var mı?

güncel oyunları oynuyorum,photoshop,office programları,adobe illusion ve bi kaç video encode programları kullanıyorum.

sizce değer mi 64 bite geçmeye?
format at hepsini bi daha yükle vs ölüm gibi geliyor.sanırım 32 bit almakla hata ettik.64 bit çok daha performanslıymış?

Fatih_ARMAĞAN
14-04-2009, 21:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

4 gb ram iniz var diye 64 bit e geçmek bana göre pekte mantıklı değil.
gerçekten 64bit e ihtiyacınız var ise geçin.

kısmen bir performans ve serilik farkı var ama.

64 bit den verim almanız için yükleyeceğiniz programda 64 bit olması lazım.

eğer 64 bit sistemde 32bit photoshop kurarsanız yine 32 bit çalışır.

64 bit destekli oyun kurmazsanız oyunda 32 bit çalışır 64 bit oyun lar ve programlar sayılıdır. çok fazla çeşit bulamayabilirsiniz.

olmazsa olmaz olarak kullandığınız bazı programlarda sıkıntı yaşamanız olası bir sorundur.

Filmleri Vİdeoları müzikleri vb. türevi dosyaları yeniden yüklemenize gerek yoktur. OYunlar her zaman oldugu gibi 32 bit deki gibi yeni bir kurulumda yeniden kurulmak zorundadır. bu 64 bit e özgü bi olay değil. yeni bir sistem kurasanız dogal olarak yazılımlar vb. program oyunlar yeni sisteme sıfırdan kurulur.

64 için yüksek ram ve yüksek grafik değerleri ile render vb işlem yapan arkadaşlar için daha idealdir. sanırım bu tip bişey yapmıyorsunuz.
BU yüzden gerçekten 64bit e geçme ihtiyacınız varsa geçin. yoksa 32 de kalmanızı öneririm.

thermalshock
14-04-2009, 21:22   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
118 mesaj

açıkcası dediğiniz işlemleri yapmıyorum.ama 4gb rami 3,5 olarak kullanabiliyorum
oyunlar vs açısından bi fark var mı peki gözle görülür 64 bitte?

veya yeni çıkacak olan oyunlarda sorun yaşarmıyım 32 bit ile?

loganwolverine
14-04-2009, 22:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
thermalshock
arkadaşlar 4 gb ram olduğu için 64 bite geçmek istiyorum ama bazı sorularım var.
1-Bilgisayarda bi sürü oyun film program vs var.64 bite geçmek için bunların hepsini yeniden mi yüklemem lazım?bunun kolay bi yolu yok mudur?
2-İkisi arasında herhangi bi hız farkı var mı?

güncel oyunları oynuyorum,photoshop,office programları,adobe illusion ve bi kaç video encode programları kullanıyorum.

sizce değer mi 64 bite geçmeye?
format at hepsini bi daha yükle vs ölüm gibi geliyor.sanırım 32 bit almakla hata ettik.64 bit çok daha performanslıymış?

kareşim daha 64bir neye yarıyor onu bile bilmiyorsun 64bite geçmmek istiyorsun

grafik praogramlarının 64bit ini buldun mu?
hadi buldun kullanıcak msın?
piyasadakiler grafikerler 32bit'i kullanıyor sen bu kadar performasn isteyeck ne yapıyorsun?

hız farkı var ama değmezzz.
xp x64 edition kullanacaksan şngilizcedir kendileri haberin olsun

performasn için dşyorsun bi de grafik programları vistayı h.ç kullanma ....

Mustafa@PC
14-04-2009, 22:50   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

64 bit işletim sistemine geçmek için 64 bit işlemci gerekir...

loganwolverine
14-04-2009, 23:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

piyasa da satıln işlemcilerin çoğu 64 bit zaten

Fatih_ARMAĞAN
15-04-2009, 10:32   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
thermalshock
açıkcası dediğiniz işlemleri yapmıyorum.ama 4gb rami 3,5 olarak kullanabiliyorum
oyunlar vs açısından bi fark var mı peki gözle görülür 64 bitte?
veya yeni çıkacak olan oyunlarda sorun yaşarmıyım 32 bit ile?
Gözle görülür bariz bir fark yoktur. sadece işletim sisteminin çalışma performasında belli bir serilik var.
diğer işlemlerdeki hız farkını ancak 64bit olarak kurulum yaparsanız hissedersiniz. eğer programalrınızda 64bit destekli değilse pek gerek yok.

3.25 gb ram şuanda ekran kartınız ve işlemciniz yeterli derecede ise 32 bit rahatlıla çalıştırırsınız 64 bit öyle hayal ettiğiniz gibi yada anlatılanlar kadar seri bir sistem değildir. 64. bit işleti msistemine siz ona istediğini (64bit yazılımlar) vermediğiniz sürece oda size istediğiniz verimi vermez...

delphi63
15-04-2009, 10:39   |  #8  
Yeni Üye
33 mesaj

64 bitlik bir sisteme geçmek için illaki bir neden gerekmez.
Şöyleki 4 gb ramli bir sistemde neden 3,25 görünsün ki. İllaki her programın 64 bit versiyonu olacak ta değil. Çünkü 32 bit'lik programlarda çalışıyor.

Nedense çoğu kullanıcılar 64 Bit'i öcü olarak görüyor. Artık tüm donanım üreticileri 64 bitlik driver sunmuş durumda.

Yani önyargılarımızı artık yıkma zamanı.

Fatih_ARMAĞAN
15-04-2009, 10:45   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
delphi63
64 bitlik bir sisteme geçmek için illaki bir neden gerekmez.
Şöyleki 4 gb ramli bir sistemde neden 3,25 görünsün ki. İllaki her programın 64 bit versiyonu olacak ta değil. Çünkü 32 bit'lik programlarda çalışıyor.

Nedense çoğu kullanıcılar 64 Bit'i öcü olarak görüyor. Artık tüm donanım üreticileri 64 bitlik driver sunmuş durumda.

Yani önyargılarımızı artık yıkma zamanı.

arakadaşın sorduğu soru 4 gb ram im 3.25 gb görüyor. 64 bit e geçiyim.mi

benimde arkadaşa izah etmeye çalıştığım şey özetle 775 ram kazanmak haricinde 64 bit sistemle bir işiniz yok ise gerek yok demeye çalışıyorum... sadece 775mb ram ide çalıştıracam diye 64 bit e geçmek bana göre anlamsız. tabiki bir çok sürücü vs mevcut. yoksa tabiki denesin kursun görsün buna karışan yok :)

saygılar selamlar...

man on the moon
15-04-2009, 13:59   |  #10  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

bak 2 GB ramim ollmasına rağmen hiç 32 bit kurmadım. neredeyse tüm programlar tek derleme kullanıyorlar. neden 775 mb fazla ram kullanmak için x64 e geçilmesinki? 3GB ramim var 1 gb ram alsam perfrmans artışı olur mu? diye soranlara "al şöyle performans artışı olur" diyoruzda adam elindekini neden kullanmasın. bundan iki yıl önce 64 bit kullanmanın çilesini çektik ama artık durum öyle değil ki!
Olay sadece performans değil ki. stabilite denen bir hadise var ki herşeye değer. Format atmayalı uzunca bir süre olmasının yanında RESET atmayı aynı şekilde kullanmıyoruz. bunların hepsi vista ve 64 bit le beraber oldu.

Selçuk İslamoğlu
15-04-2009, 15:59   |  #11  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
sakarboy
64 bit den verim almanız için yükleyeceğiniz programda 64 bit olması lazım.
Şart değil. 64-bit işletim sistemi Dual Core ve üstü işlemcileri çok daha seri kullanır, programlara Ram'in tamamını açar. Doğal olarak performans artar.
sakarboy
eğer 64 bit sistemde 32bit photoshop kurarsanız yine 32 bit çalışır.
Doğrudur. Ama Photoshop CS4 versiyonuyla beraber, 64-bit olarak da geliyor. Ayrıca bir üstte yazdığım sebepten dolayı, 32-bit OS'den daha yüksek performans alını
sakarboy
64 bit destekli oyun kurmazsanız oyunda 32 bit çalışır 64 bit oyun lar ve programlar sayılıdır. çok fazla çeşit bulamayabilirsiniz.
Vista 64-bit, 32-bit programların tamamını native çalıştırır. 64-bit oyun "aranmasına" gerek yoktur zaten. DOS oyunları oynanmayacaksa :)

thermalshock
15-04-2009, 17:36   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
118 mesaj

arkadaşlar ben 64 bit'e geçmeye karar verdim.

yalnız harddiskimdeki dosyaları ve ayarları saklayarak 64'e yükseltmenin bi yolu yok mu?
illa format mı atmam lazım.çok uzun iş ya..

bu arada orjinal 32 bit home premium dvd'm var bununla yükseltme yapabilir miyim?

Fatih_ARMAĞAN
15-04-2009, 20:05   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Şart değil. 64-bit işletim sistemi Dual Core ve üstü işlemcileri çok daha seri kullanır, programlara Ram'in tamamını açar. Doğal olarak performans artar.
Zaten 64 bit işletim sistemi kendi içinde daha seri ve hızlı çalıştığını belirttim.
Selçuk İslamoğlu
Doğrudur. Ama Photoshop CS4 versiyonuyla beraber, 64-bit olarak da geliyor. Ayrıca bir üstte yazdığım sebepten dolayı, 32-bit OS'den daha yüksek performans alınır.
64 bit işletim sistemi içinde çalışacak programlardan gerçek verim almak için 64 bit uyumlu olması gerektiğini ima ettim performans farkı olmaz demedim. ayrıca illede 64 bit program olması gerekir demedim.
Selçuk İslamoğlu
Vista 64-bit, 32-bit programların tamamını native çalıştırır. 64-bit oyun "aranmasına" gerek yoktur zaten. DOS oyunları oynanmayacaksa :)
64 bit oyun yüklemenin zorunlu olması gerektiğini ibare etmedim. 64 bit destekli olursa tam verim alırsınız dedim. 64bit işletim sistemi dediğiniz gibi ramleri ve işlemciyi daha iyi kullandığı için kısmen daha seri ve stabil çalışacağını belirttim.

Saygılar..

man on the moon
16-04-2009, 02:57   |  #14  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

En basit yolu: Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları>windows kolay aktarım....
bir de hard disk ve anakartın destekliyorsa sabit diskini AHCI olarak ayarla...

thermalshock
arkadaşlar ben 64 bit'e geçmeye karar verdim.

yalnız harddiskimdeki dosyaları ve ayarları saklayarak 64'e yükseltmenin bi yolu yok mu?
illa format mı atmam lazım.çok uzun iş ya..

bu arada orjinal 32 bit home premium dvd'm var bununla yükseltme yapabilir miyim?

thermalshock
19-04-2009, 12:58   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
118 mesaj

peki mesela daha önce yüklediğim oyunu bi daha yüklemeden direk klasörüyle kopyalarsam çalışır mı?
yoksa registry falan problem çıkartır mı?