Windows 7 şimdilik rakipsiz gibi görünse de, asıl büyük çekişmeyi kendi içinde yaşıyor...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/64-bit-windows-7-gercegi_17073.html
Resimlerle: Windows 7 için en iyi araçlar...
Microsoft'un Windows 7 işletim sistemi beklentilerin çok ötesinde bir hızla yayılıyor. Ama asıl şaşırtıcı olay 64 bit cephesinde yaşanıyor. Gartner analizlerine göre 2014 yılında şirket bilgisayarlarının yüzde 75'i 64 bit Windows 7 kullanıyor olacak.
Şimdiden yüzde 5 barajını geçen ve yavaşlama alameti göstermeyen Windows 7, 32 bit destekleyen son Windows işletim sistemi. 32 bit uyumluluk için tercih edilse de, 4GB ve üstü bellek kullananlar için çözüm ve gelecek 64 bit işletim sistemlerinde.
CHIP Online araştırdı: Windows 7'de 32 bit mi 64 bit mi?
Özellikle şirketler, yeni bir işletim sistemine geçişte temkinli davranırlar. Şirketlerin teknik servislerinin, eldeki eski donanımları uyumluluk için test etmesi gerekir. Güvenlik önlemi olarak da yeni işletim sistemleri ilk servis paketi yayınlanmadan pek tercih edilmez. Ancak Windows XP'de kalan, Vista'yı atlayan ya da memnun olmayıp XP'ye dönen şirketler, şimdi yoğun bir şekilde kendini çıkar çıkmaz kanıtlayan Windows 7'ye geçiyor.
Peki neden? İşte şirketlerin hesabı...
Tüm konu: 64-bit Windows 7 gerçeği!
İzleyin: Windows 7 ve güvenlik
Resimlerle: Windows 7 için en iyi araçlar...
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: 32 bit mi, 64 bit mi?