yeni kurduğum pc'me vista ultimate kurmaya karar verdim.ama bu bitler kafamı karıştırdı.ikisinin arasındaki avantajları ve dezavantajları nedir?
64 Bitlik vista mı yoksa 32 Bitlik vista mı?
- 1
- 2
vista ultimate oldukça pahalı ve eminim birçok özelliğini kullanmayacaksın bu nedenle ben home premium al derim
Eğer işlemcin 64bit değilse 64biti zaten kullanamazsın.Bide 64bitte her program çalışmaz driver bulamayabilirsin önerim 32bit vista home premiumdur.
eğer ev kullanıcısysan home permium yeterli ama dersen vistanın tüm nimetlerinden fadalanmak istiyorum ozaman ultimate kurabilirsin 32 ve 64bit dorusuna gelince şuan için 64 bit kurman pek bir şey değiştirmez nedenine gelince sürcülerin de mevcut olduğunu farzedelim ama ortada kullanılacak program yok bu şu dmek de olmasın 64 bitde 32 bit yazılımlar çalışmaz bu ibare yanlış çalışır hatta oyunlarda ama ilerisi içindersen tamam ama şu an için gereksiz
İşlemcininde 64bit destekli olması lazım unutma.
64bit 32bite göre daha hızlı çalışır fakat şuan pek 64 bit program yok
bide home premium32 bit alsak bunla 64 bit yükleyebilir miyim?ÇÜnkü 64bit home premium görmedim
32 bit 32bittir 64bite çeviremezsin bide 64bit home premiumun türkçesi yok.Artı olarak işlemcin 64bit destekli değilse yükleyemezsin.
Ben 32 bit liğini kullanıyorum. Bayağı da bitlendim.
ben vistayı tamamiyle gereksiz görüyorum ve şunuda belirtmek isterimki bu microsoftun bilgisyar üreticileriyle yaptığı gizli bir anlaşmanın ürünü olabilir.
ULTİMATE ALMIŞTIM BEN 20 YTL YE FAKAT KASIORDU ŞİMDİ KARA DÜŞÜNÜYOM HANGİSİNİ ALSAM DİYE.
gökhan1932 bit 32bittir 64bite çeviremezsin bide 64bit home premiumun türkçesi yok.Artı olarak işlemcin 64bit destekli değilse yükleyemezsin.kullandın da mı yok diyorsun.home premium, business, ultimate 3 nün de tr 64 bit i war.
ben şuan 64 bit ultimate kullanıyorum...
Süper ii ama 32 bit program çalışınca ram tüketimi artıyor. 64 bit program derlediğimde dikkatimi çeken rami düşük kullanması o programın...
işlemcin 64 bit destekliyse direk onu kur fakat min ram miktarını 1 gb de tut verim alamazsın sonra.
Lyrical_badboyben vistayı tamamiyle gereksiz görüyorum ve şunuda belirtmek isterimki bu microsoftun bilgisyar üreticileriyle yaptığı gizli bir anlaşmanın ürünü olabilir.ne değişik bi düşünce.gizli anlaşmaya bak.
4 senede bir işletim sistemi ve hiç bir gizli yanı yok bence...
ARKDAŞLAR VİSTA BAYA HATASI OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ OYUN OYNAYACAKLAR KURMAZSA DAHA İYİ OLUR AYRICA CS2 DE SORUN ÇIKARIYOR
hamza123ARKDAŞLAR VİSTA BAYA HATASI OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ OYUN OYNAYACAKLAR KURMAZSA DAHA İYİ OLUR AYRICA CS2 DE SORUN Çkardeş bütün driverlarını ve iki - üç donanım yamasını yükle bakalım sorun veriyor mu ????hiçbir sorunum yok. oynayamadığım oyun yok...
baya hatası olan bir işletim sistemi değil vista.
Merhaba,
Gördüğüm kadarıyla 64 bit (x64) ve 32 bit (x86) arasındaki farkı birçok kişi bilmiyor. Tek bilinen şey driver ve uyumlu yazılım problemleri. x64 sistemlerde, veriyolu genişliği 2 kat olduğu için performans olarak, işlem yoğun uygulamalarda, 2 kata yakın bir performans artışı olacaktır. Örneğin kişisel makinemde, 65536! hesaplamasını basit hesap makinesinde 35 sn. de yapabiliyorken aynı sisteme x64 işletim sistemi kurduğumda aynı işlemi 17 sn. de tamamlayabiliyorum.
Benzer şekilde MS SQL server gibi veri yoğun çalışan uygulamalarda da 2 kata yakın bir performans artışı verdiği kanıtlandı. Bunun yanısıra, x64 işletim sistemi üzerinde, Wow64 desteği sayesinde x86 (32 bit) uygulamalarda sistem üzerinde x86 işletim sistemine göre daha hızlı çalışmaktadır. (Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bazı uygulamalar bu şekilde çalışmıyor)
Driver problemleri olduğu doğru. Ancak iyi donanım üreticileri, x64 sistemler içinde sürücüleri çıkarıyorlar. Örneğin HP, iş serisi laptop ürünlerinde Vista x64 ve XP x64 için gerekli tüm driver desteğini sunuyor. Tüm donanımlar problemsiz çalışıyor.
Bunun yanı sıra, yazılım geliştiriciler içinde, özellikle .NET ile geliştirilen uygulamalar çok kolay bir şekilde x64 destekli hale gelmektedir. Sadece derleme aşamasında hangi işlemciye göre derlediğinizi seçmeniz gerekiyor. (Mixed mode seçerek her ikisine de uyumlu hale getirebilirsiniz) Bu şekilde uygulamalarınızdan, x64 sistemler üzerinde daha fazla performans almanız mümkün.
Umarım yeterince aydınlatmışımdır...
ömercelik wow64 ün anlamı nedir biraz açıklarmısın yeterince aydınlatamadın birde mssql server saniyede nekadar kaydı sıralamaktadır. Burada 64 bit işletim sistemi hesaplamayı neye göre nasıl yapıyor 32 bit sistemlerin takıldığı nokta nedir bellek kullanımında 32 bit ve 64bit arasındaki farklılıklar nelerdir aydınlatırmısın bizi??
Merhaba,
Wow64 (Windows-on-Windows 64 bit) 64 bit işletim sistemlerinde bulunan ve 32 bit programları çalıştırmak için kullanılan bir alt sistemdir. (Bir çeşit emülasyon ortamı gibi)
64 bit sistemlerde, adresleme 64 bit yapılır ve integer tipi için kullanılan default veri boyutu 64 bittir. Yani sistem veriyolu genişliği 64 bit olduğu için aynı anda daha fazla veri aritmetik mantık işlemcisine aktarılır ve işlenir.
SQL Server 64 bit sürümüne ait avantajları http://www.microsoft.com/sql/tec ... it-environment.mspx adresinden öğrenebilirsiniz.
omercelik bu adres ingilizce tercüme edermisin ayrıca integer tipi demişsin integer tipi nedir sistem veriyolu derken burada neyi kasdediyorsun mantık işlemcisi nedir işleyiş yapısı nedir döngüleri nasıl kullanır bu wow64 bellek adreslemeyi nasıl yapıyor bizi biraz daha aydınlat
http://www.microsoft.com/turkiye ... ucts/64biturun.mspx adresinden 64 bit hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz...
PcMaKeRbende denedim gördüm kardeş varmıymış yokmuymuşhamza123ARKDAŞLAR VİSTA BAYA HATASI OLAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ OYUN OYNAYACAKLAR KURMAZSA DAHA İYİ OLUR AYRICA CS2 DE SORUN Çkardeş bütün driverlarını ve iki - üç donanım yamasını yükle bakalım sorun veriyor mu ????hiçbir sorunum yok. oynayamadığım oyun yok...
baya hatası olan bir işletim sistemi değil vista.
wow64 sistemi bilindiği üzere özellikle windows server ailesinde 64 bit sürümlerinde vede itanium tipi 64 bitli işlmeciler kullanılarak daha fazla performans daha fazla stabil ve sistem hızını optimum düzeye çekerek kilitlenmeleri aza indirmeye yarayan bir teknolojidir.burada açıklanması gereken hususlar örn:sisteminiz 64 bit ise tabiiki bunda hemde 64 bit /32 bit işletim sistemleri çalışır.fakat 64 bit sistemde 32 bit işletim sistemi çalıştırmak bence akıl karı değil.çünkü 32 bit işletim sistemini asıl 32 bit sistemde alırsınız.bu arada 32 bit işletim sistemi 64 bitlik uygulamaların DLL 'lerini yükleyemez.fakat 64 bit işletim sistemi hemm 32 bit ve/veya 64 bit uygulamaların DLL 'lerinini yükleyebilir.işte biz buna wow64 teknolojisi diyoruz.yani siz 64 bit işletim sistemi kullandığınızda sisteminiz 32 bit ve 64 bit uygulamaların ait registry bilgilerini ayrı ayrı tutuyor.birde windows 64 bit uygulama arabirimi (API) 32 bit ile aynı olduğu için yazılım geliştirme açısındanda bir zorluk gözükmüyor.buda herhangi bir karışıklığa yol açmıyor.yani örn:
32-bit Vista:
C:\Windows\System32>md5sum ws2_32.dll
d99a071c1018bb3d4abaad4b62048ac2 *ws2_32.dll
64-bit Vista (Wow64):
C:\Windows\SysWOW64>md5sum ws2_32.dll
d99a071c1018bb3d4abaad4b62048ac2 *ws2_32.dll
burada olduğu gibi farkı konumlarda bulunurlar.bu arada ntdll uygulamaları x86 ve 64 bit sistem altında farklı çalışırlar.yani direkt olarka kernel ile haberleşmez.bunun yerine sistem hizmetleri, kullanıcı biçiminde çevirilerek uygulanır.bu da aradaki farkı göstermektir.
örn: x86 sistemde ntdll SharedUserData'da SystemCallStub göstergeleri boyunca beklenen çağrıyı görürüz:
0:000> u ntdll!NtClose
ntdll!ZwClose:
mov eax,30h
mov edx,offset SharedUserData!SystemCallStub
call dword ptr [edx]
ret 4
aynısı wow64 bakarsak;
0:000> u ntdll!NtClose
ntdll!ZwClose:
mov eax,0Ch
xor ecx,ecx
lea edx,[esp+4]
call dword ptr fs:[0C0h]
ret 4
birde itanium II 64 bit işlemcisinde kullanılan teknoloji olan EPİC özellği ise aynı 9 komutu parelal olarak işleme özelliği bulunmaktadır.birde şuda var.aslında okuma/yazma testi yapılsa arada çok fazla farkda yok.bir de şunu beliritiyim.sanal bellek 32 bitde 4 gb iken 64 bitde 16 terabyte çıkıyor.vede 64 bit 44 bit düşüyor.
bunun gibi farklar bulunmaktadır.birde 64 bit sistemin donanımsal açıdan en önemli özelliği ise 8 baytlık veriyi tek bir dögüde işleyebiliyor olmasıdır.
kolay gelsin.
walla elınden öpüyorum senı, harbı eridim burda bunları okurken.Helal olsun teşkkür ederim.
Peki 64-bit olan Vista'nın sonanım sürücüleri 32-bit olanınkinden farklı mı? Çünkü şu anda Vista için en büyük problem donanım sürücüleri. Yani 32-bit Vista için donanım sürücüleri daha kolay bulunabilir ise 64-bit şu anda gereksiz diye düşünülebilir. Ama ileride programların da çoğu 64-bit olunca 64-bit işletim sistemleri de şart olacak gibi görünüyor.
- 1
- 2