arldaşlar sistemimin 64 bit'mi 32bit'mi olduğnnu nerden öğrenebilirim...
64bit/32bit NASIL ANLICAM
core2 iyse işlemcin 64 bit desteklidir....
kerimcemcore2 iyse işlemcin 64 bit desteklidir....hayır intel pentium 4
Sistem Türünü Denetlemek için Winmsd.exe Aracını Kullanma
1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
2. Aç kutusuna winmsd.exe yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Sağ bölmede, Öğe altında Sistem Türü'nü bulun. Değere bakın.
• Sistem Türü'ne karşılık gelen değer X86-based PC (X86 tabanlı bilgisayar) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 32-bit bir sürümü çalışmaktadır.
• Sistem Türü'ne karşılık gelen değer Itanium–based system (Itanium tabanlı sistem) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 64-bit bir sürümü çalışmaktadır.
2. yol
3. Sağ bölmede, Öğe altında İşlemci'yi bulun. Değere bakın.
• İşlemci'ye karşılık gelen değer x86 ile başlıyorsa, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 32-bit bir sürümü çalışmaktadır.
• İşlemci'ye karşılık gelen değer ia64 ile başlıyorsa, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 64-bit bir sürümü çalışmaktadır.
Microsoft
işletim sistemin vista ise bilgisayarım sağ tuş öz. yaparak ta öğrenebilirsin. xp ise şu yolu dene belki yardımcı olur sana ; başlat/programlar/sistem araçları/sistem bilgisi
k4y4Sistem Türünü Denetlemek için Winmsd.exe Aracını Kullanmaarkadaşım teşekürler baktım 32 bit miş.....
3. Sağ bölmede, Öğe altında Sistem Türü'nü bulun. Değere bakın.
• Sistem Türü'ne karşılık gelen değer X86-based PC (X86 tabanlı bilgisayar) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 32-bit bir sürümü çalışmaktadır.
• Sistem Türü'ne karşılık gelen değer Itanium–based system (Itanium tabanlı sistem) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 64-bit bir sürümü çalışmaktadır.2. yol
3. Sağ bölmede, Öğe altında İşlemci'yi bulun. Değere bakın.
• İşlemci'ye karşılık gelen değer x86 ile başlıyorsa, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 32-bit bir sürümü çalışmaktadır.
• İşlemci'ye karşılık gelen değer ia64 ile başlıyorsa, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 64-bit bir sürümü çalışmaktadır.