Selam,
Bu yilin basinda yaptigim akilli cep telefonlari testinde, Nokia 6630 uzak ara birinci oldu. Uzak ara diyorum, cunku gercekten telefonbdan aldigim degerlerin tumu en yakin rakibi olan SonyEricsson P910'un iki katiydi(Burada yazan "iki kati" tamamen dogrudur ve mecazi olarak kullanilmamistir). Isteyen arkadaslara yaptigim testten teknik detaylari verebilirim ya da HİB dergisinin Ocak sayisinda yaptigim bu karsilastrmali testi bulabilirler. Nokia 6630'un isletim sistemine gelince, bu telefon Symbian OS v8.0a kullaniyor. Bu ilk defa Nokia 6630 da kullanilan bir versiyon. Bu telefonda goze carpan baska bir ozellik ise; ARM5 islemci kullanilmasi ve bu islemcinin hizinin 220 Mhz olmasi. Bu oldukca yuksek bir hiz. Belki haberiniz vardir; Nokia, Symbian sirketinin buyuk olcude hisselerine sahip. Bu yuzden oldukca rahat bir sekilde yeni olan herseyi oncelikli olarak kullanabiliyor. Bu yilin ikinci yarisinda gelecek olan Symbian OS v9.0, bize muhtesem bir telefon ve muhtesem ozelliklerin ne demek oldugunu gosterecek sanirim. Yeni versiyon isletim sistemi, grafik ve isletim sistemi icin ayri olmak uzere telefonda cift islemci kullanimina izin veriyor. Bu islemcilerden bir tanesinin yapilan anlasma cercevesinde Intel olmasini bekliyoruz.
Yazilim uyusmasi sorusuna gelince, ben sahsen yazilim acisindan Nokia 6600 ve Nokia 6630 yani iki tane Series 60 tabanli telefonda herhangi bir uyusmazlik gormedim. Fakat arkadaslarin da dedigi gibi binde bir tane uyusmazlik sorunu olan programa denk gelebilirsiniz. Bu da gayet dogal bence. Zaten Symbian isletim sisteminin en goze carpan ve bu isletim sistemini en populer hale getiren de; uzerine kolay ve ucuz sekilde yazilim gelisitirilebilmesi. Uyusmazlik acisindan herhangi bir sorun yasayacagini sanmiyorum arkadasim :)