Öncelikle problemin donanımsal olduğunu düşündüğüm için buraya yazıyorum;belirteyim.Aldığım ekran kartı nfs most wanted oyununda 800 600 çözünürlükte 2x keskinliği yumuştma ve texture filtering kapalı diğer tüm özellikler açık şekilde oyunu çalıştırırken takılma yapıyor.Yani oyun esnasında anlık duraksamalar yapıyor.Ama call of duty 2 de 1024 768 çözünürlükte 8x keskinliği yumuatma ve diğer tüm özellikler açıkken çok rahat bir şekide oyun oynayabiliyorum.Ve ya quake 4 de gene 1024 768 çözünürlükte tüm özellikler açıkken rahat ve takıntısız bı oyun oynayabılıyorum.Ama nfs most wanted da bahseettiğim problemle karşılaşıyorum.Sorunun sistemin gerçek olmayan 300 watt supplysınde oldnuğunu düşündük ve 500 watt gerçek değerli bı supply taktım.Sonuç aynı.Sizlerin önerebileceği bir çözüm yolu varsa lütfen benimle paylaşın.
Sistemim:amd 2500,epox 8rda3ı anakart,2x256 mb twinmoss dual ram ddr 400,samsung 40 gb 7200 devir hdd,gigabyte 128 mb 128 bit 6600 gt agp 8 x ekran kartı,500 wat suply
6600gt problemi
- 1
- 2
Bana Driver sorunu gibi geldi. Değişik driverları dene. Ayrıca NFS:Most Wanted'ın şu ana kadar çıkmış bir kaç yaması var.Bu yamaları da mutlaka indirip oyunu güncelleyin çünkü bu yamalar bir çok video sorununu da çözmek için çıkıyor. Kartınızda bir sorun olmadığı diğer oyunlardan anlaşılıyor. İçiniz rahat olsun.
arkadaşım 1 seneden fazla oldu 6600 gt kullanıyorum ben hiçbir oyunda takılma falan görmemiştim taki NFSMW a kadar o anlık duraksamalar bendede oluyor birkaç driver denedim değişmedi bence ya oyunu kaldıramıyor,ya ram yetersiz kalıyor yada make believe nin dediği gibi oyunun yamasını yüklemek lazım .
Söylemeyi unuttum: NFS:Most Wanted'ı oynarken benim kartımda da (6600 TD )anlık bir takılma yapıyor ve geçiyor. Bu bana kalır sa oyunun hala giderilememiş bir bug'ı. Üstelik te oyunun en son yamaları bende yüklü...
Ganzolist sesin çıkmıyordu. Forumda yeniden görmek güzel seni.
miluzar`ın NFS MW deki problemi RAM`den de kaynaklanıyor olabilir.."Aynı" ekrankartını kullanıyorum diyen arkadaşların RAM`lerini tam bilmiyorum ancak güncel oyunlar için 512MB az gelmeye başladı..
make-believeSöylemeyi unuttum: NFS:Most Wanted'ı oynarken benim kartımda da (6600 TD )anlık bir takılma yapıyor ve geçiyor. Bu bana kalır sa oyunun hala giderilememiş bir bug'ı. Üstelik te oyunun en son yamaları bende yüklü...eyvallah arkadaşım ben de sizin aranızda olduğuma memnunum gündüz pek bağlı kalamıyorum.
Ganzolist sesin çıkmıyordu. Forumda yeniden görmek güzel seni.
CU_GS7miluzar`ın NFS MW deki problemi RAM`den de kaynaklanıyor olabilir.."Aynı" ekrankartını kullanıyorum diyen arkadaşların RAM`lerini tam bilmiyorum ancak güncel oyunlar için 512MB az gelmeye başladı..
haklısın blki ama quake 4 ve call of duty 2 oyunlarını maximum detayda 1024x768 takıntısız oynatması şaşırttı beni.Bu oyunların ram ihtiyacı nfs den fazla olması gerekmezmi?
nfs mw agır bi oyun
advanced options da benim ayarlarım şöyle
anti aliasing tamamaen kapalı
shadow detail tamamen kapalı
car reflection detail low
car reflection update tamamen kapalı
1024x768 de hala takılmalar oluyor
takılma olmadıgı zamanlarda fps gayet iyi
işte ben de bunu anlamadım.
Bende 1,5 GB RAM var..
NFS MW`da bütün özellikler açık,1024-768de ATI 9600XT ile hiç takılmadan gayet akıcı oynuyorum.. 6600GT`nin NFS MW`da 9600XT`den kötü olması ilginç..
Çözünürlüğü bir üst seviye getirince,eğer detayları kapatmazsam takılmalar tabi ki oluyor..
Bende 2 gb ram.Hemide 533 Mhz.256 Mb 128 bit Nvdia Gefroce fx 6600 var.1024*768 de hersey acık.Nema Problema.
peki siz yama falan kurdunuzmu mw a
akıcılık var akıcılık var
problemsiz oynuyorum diyenler kaç fps ile oynuyorlar
video detail kısmını nereye götürüyorsunuz o ayarlar akıcılığı baya etkiliyor
takılma olayı ise bence oyundan kaynaklanıyor
bi de AMD kullananlar genellikle 3000 işlemcisini kullanıyorlar bu işlemci yetersiz kalabilir çünkü sınıfının en alt işlemcisi
2.6ghz de kullanıyorum yani fx-55 ile aynı hızda işlemciden olamaz.
oyunlarslideşov2.6ghz de kullanıyorum yani fx-55 ile aynı hızda işlemciden olamaz.SAAT HIZINI ARTTIRMAK İŞLEMCİYİ FX 55 YAPMAK DEĞİLDİRFX 55 NERE 3000 İŞLEMCİSİ NERE!!!
fx-55 in tek artısı l2 cahesinin 512kb daha fazla olmasıdır o da en fazla 200mhz lik
bir fark meydana getirir ama en azından amd64 4000 den kesinlikle aşagı degil şu anda
işlemcim yani oyunlar için kesinlikle yeterli.
mailuzarÖncelikle problemin donanımsal olduğunu düşündüğüm için buraya yazıyorum;belirteyim.Aldığım ekran kartı nfs most wanted oyununda 800 600 çözünürlükte 2x keskinliği yumuştma ve texture filtering kapalı diğer tüm özellikler açık şekilde oyunu çalıştırırken takılma yapıyor.Yani oyun esnasında anlık duraksamalar yapıyor.Ama call of duty 2 de 1024 768 çözünürlükte 8x keskinliği yumuatma ve diğer tüm özellikler açıkken çok rahat bir şekide oyun oynayabiliyorum.Ve ya quake 4 de gene 1024 768 çözünürlükte tüm özellikler açıkken rahat ve takıntısız bı oyun oynayabılıyorum.Ama nfs most wanted da bahseettiğim problemle karşılaşıyorum.Sorunun sistemin gerçek olmayan 300 watt supplysınde oldnuğunu düşündük ve 500 watt gerçek değerli bı supply taktım.Sonuç aynı.Sizlerin önerebileceği bir çözüm yolu varsa lütfen benimle paylaşın.Kardeş sen bu sistemle Call Of Duty 2yi nasıl oynuyorsun.Bütün özellikler acık diyorsun.Valla ben inanmadım.Bi yanlıslık var.
Sistemim:amd 2500,epox 8rda3ı anakart,2x256 mb twinmoss dual ram ddr 400,samsung 40 gb 7200 devir hdd,gigabyte 128 mb 128 bit 6600 gt agp 8 x ekran kartı,500 wat
ben keskinligi yumuşatma kapalı 1024x768 shadow kapalı diger özellikler normaldeyken
dahi rahat oynatmıyor sen 6600 le 8x fsaa ile oynuyorsan helal olsun derim.
NFSMW ayarlarım
2XAA 4X4F
1024X768
VİDEO DETAİL LOW
ancak bu ayarlarda oyun gözümü yormuyor ve oldukça akıcı
ekran kartu msi 6600GT
2xaa ve 4x af i kapatıp detaili high yaparsan görüntü kalitesi daha iyi olur
Bu isde bi iş var.İmpossible
oyunlarslideşov2xaa ve 4x af i kapatıp detaili high yaparsan görüntü kalitesi daha iyiakıcılık için görüntü kalıtesinden taviz veriyorum
dediğini yapacağım
low ayarlarda zaten mavi araba siyah görünüyor
oyunun en güzel tarafıda finish e birinci varınca çekilen fotograf sahnesibirde AA AF ile devamlı oynamak istemiyorum NBA 2005 oyununda baya katkısı oluyor .
MESELA BEN EKRAN KARTI KALDIRSADA ÇOGU ZAMAN AA VE AF Yİ AÇMIYORUM GÖRÜNTÜ KALİTESİNİ
ETKİLEMİYORLAR BENCE O KADAR.
objelerin kenarlarında testere dişi gibi şekiller oluşuyor
onu istemiyorum onun için AA yı devamlı açık tutuyorum
tabi bu durum bazı oyunlarda performansın düşmesine neden oluyor.
- 1
- 2