7 defa vista kurulur mu yardım

majik
28-11-2007, 22:53   |  #1  
majik avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj

arkadaşlar dün yeni bir sistem topladım kendime ve vistayı kurdum fakat yaptığım işlerde aşırı bir yavaşlık sayfaların donması  gibi nedenlerle vista ve xp olmak üzere 7 defa sistem kurdum şimdi xp deyim ve problem yok problemler vista da açığa çıkıyor

biraz önce anakartın kitabına göz atarken bişey dikkatimi çekti  anakartta ram slotları 4 ad.
sarı-sarı
mavi-mavi

yani sarı mavi sarı mavi şeklinde değil

donanımı takan arkadaşlar sarı-sarı kullanmışlar fakat kitapta ise
a1-sarı
b1-sarı
a2-mavi
b2-mavi

şeklinde gösteriyor
şu anda a1-b1 kullanılıyor hata acaba buradan mı meydana geliyor

sistem
asus 350w kasa asus m2n anakart  athlon x2 4800 2.5ghz 2gb ddr2 667 mhz  ram
asus 8500 gt vga

birde dün problemin anakartın vista 64 bit driverlerının beta aşamasında olduğunu görmüştüm ve sorunun sürücülerden kaynaklandığını düşünmüştüm
yardımlarınız için teşekkür ederim

cicin_61
29-11-2007, 22:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

benim bildiğim ve emin olmak içinde kasamın içine baktım ve ramler aynı renkli dim slotlarına takılır yani ram yerlerinde sorun yoktur.bir kere sistemin vistayı gayet rahat kaldırır  o ekran kartıylan rahat oyun oynamayı bekleme sistemin yavaşlığını ise herşeyden olabilir benim kanaatimce hardiskdeki jumber ayarları ama xp de sorun çekmediğini sölemişsin lakin sistemini hızı o yavaşlığı xp de göstermeye bilir en azından sen bunun farkında olmayabilirsin olabilir vistayı kur ve dvd rw veya flopy gibi sürücülerinin veri kablolarını çıkar sonra bak herhangi bir düzelme kaydedersen o jumberleri deneme yanılma yöntemiylen yerlerini bul ve sürücülerini tak tabi sürücülerin jumberlerinide yok eğer sorun düzelmesse anakartına jumber reset çek ve vistayı tekrar kur  ozamanda düzelmesse anlaki cicin_61 in elinden daha fazla bişe gelmez bide bu dediklerimi vistanın busuness 32 bitinde yapsan daha iyi olur bence e tabii sendeki sürümü bilemem ama ben bunu kullanıyom ve gayette memnunnm

majik
01-12-2007, 03:53   |  #3  
majik avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj

ilgin için teşekkürler sorun sürücülerde imiş dwd rw yi sata almıştım asus un sitesinde de sürücüler hala beta aşamasında fakat vista güncelleştirmelri yapınca sorun düzeldi