hani 7 hakkında şöyle böyle diyenler için dun gece itibari ile 7 kurulumuna ve test etmeye başladım kurulum sırasında ve kurulum sonrası aldığım notları paylasmak istedim sakıncası yoksa ;)
01,32 de kurulama başladım.
01,37 Expanding Files bitti yani kurulum bitiyor aşamasına gelebildi.
01,42 Kurulum tamamlanma aşaması ekran kartımı yukledi :) Bu aşamayı çok seviyorum sahsi bi zevk :D
01,43 Kurulum Bitti.
01,47 Seri NUmaram arızalı çıktı 2 dk zaman kaybım var. Seri numarası girmeden kurulama devam ettim :S
01,51 Masaüstü tamamen açıldı. (2 dk lık zman kaybına rağmen)
2dk zaman kaybı dahil toplam 19 dakika da driverlar dahil seven kurulumunu tamamladım lütfen dikkat harici programları kurmadım sadece driver ve seven (ofis, winamp vs gibi prg lar hariç)
Kurulum Notlarım :
Kurulum şekli vista ile aynı. Daha şekilli beklerdim.
Masaustu açılmadan evvel performans ölçen kısım oldukça sade ve siyah bir pencere ki bu çok can sıkıcı ama vista kadar uzun surmuyor.
Ve çok sevindiğim birşey :) Hesap makinesinin görselliği değişmiş :) Ama üzgünüm yeni metin belgesi hala aynı :S Ama uzun bir zamandan sonra hesap makinesi bile bir gelişme windows için
Bir sevindirici haber daha beta balığını benden baska seven birileri birşeyler daha :) Seven beta :D masaustu beta balığı fotosu ile geliyor :D
Media Player a şık bir görünüm vermişler. İLk açtığım muziği bozdu ancak diğerlerinde herhangi bir sorun almadan dinleyebildim.
İşlemci ve ram kullanımı konusunda oldukça stabil ve kararlı. Yormuyor makineyi 500 mb civarı bir ram harcıyor
Kenar çubugu araçları bir kenara hapsedilmek yerine özgür bırakılmış ki buda farklı ve kişleştirilebilire güzel örnek sevdim.
Denediğim Oyunlar : lütfen dikkat görüntü ayarları yuksek seviyede denendi...
Hard Track (Meşhur Tır Oyunu) herhangi bir problemle karsılasmadan oyunu oynabildim.
Counter Strike ve Half Life Sorun çıkarmadılar.
UNderground ve Undergroun2 herhangi bir sorun vermediler hatta vista da oynarken takılan underground2 seven da takılmadı.
Fifa 2002 sorunsuz bir şekilde oynayabildim.
NFS Pro Street Herhangi bir sorunla karılasmadım :)
Call Of Dutty Serisi yine sevindirici ki herhangbir sorun yok
Crysis serisi sorunsuz seriden kastım 1 ve 2 :D
Artı ve Eksiler :
vista bilgisayarıma 5.0 puanı verirken seven 5.3 verdi ekran kartım 7.9 görebildi sonunda :D vista psu eksikliğim nedeniyle tam verimli çalışamıyordu maalesef :) seven ile birlikte psu ihtiyacım ortadan kalkmış oldu :D Bu artısıydı.
Kurmaya çalıştığım bir tek program da uyum sorunu yasadım Deamon Tools sanal sürücü programları bu da eksisi ancak farklı alternetif programlar kullanarak bu eksi geçersiz kalabilir dusuncesindeyim.
Su ana kadar düşünürsek resmi sürüm olmamasına rağmen vistayı unutturacak bir kapasiteye sahip.
Bence vista kullanmak anlamsız su an için.
ve xp sever arkadaşlara bi üzücü haberim var sanıyorum xp nin artık emekli olma vakti geldi :S