7 günde Einstein gibi olmanın yolları

Feel Good
23-04-2009, 15:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj

Hangimiz bir gün yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu görmek istemeyiz ki? Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamının yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçya'daki Edinburgh Üniversitesi'nin Biyomedikal Bölümü'nden Prof. Mark Lythgoes'in 1 hafta süren programı BBC'de yayınlandı. Programa katılan 100 kişinin IQ'larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi.

İşte bir haftalık program

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.

Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.

Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.

Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun.

Perşembe: İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın.

ALINTIDIR.

Belki yararı olurGöz kırpma

Son Düzenleme: Feel Good ~ 23 Nisan 2009 15:24
gokhan38
23-04-2009, 15:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

pekı ınsanın daha az duşunmesını saglayacak bı yontem yok mu benım beynım fazla calışıyor da

Feel Good
23-04-2009, 15:52   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
gokhan38
pekı ınsanın daha az duşunmesını saglayacak bı yontem yok mu benım beynım fazla calışıyor
Arkadaşım zaten beyin yorulmaz yorulan vücut ya da gözlerimizdir. Sen mutlu düşünüp mutlu olmaya bak. Göz kırpma

onlineTR
23-04-2009, 16:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

ben dusuncelerımı aldırmak istıyorum gercekten varmı boyle bır amelıyat ...?

Feel Good
23-04-2009, 16:26   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
onlineTR
ben dusuncelerımı aldırmak istıyorum gercekten varmı boyle bır amelıyat ...?
Yok artık daha neler? Niye düşünceni aldırmak istiyorsun ki? Her şey sil baştan olacak. Bence çok anlamsız. Tabii ki düşüncene saygı duyuyorum.

dextercan
23-04-2009, 16:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

bende aynı anda çok fazla şey düşnüyorum bu zararlımı?:)

onlineTR
23-04-2009, 18:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj
mystical93
Yok artık daha neler? Niye düşünceni aldırmak istiyorsun ki? Her şey sil baştan olacak. Bence çok anlamsız. Tabii ki düşüncene saygı duyuyorum.
saygı duyma kardeşım dusunceme:D
hersey sıl bastan muhtesem bence oyle bır hap cıkmış araştırdım ben daha yapım aşamasında ve Üzerinde hâlâ çalışmalar süruyor  kötü hafızaları silen hap.
hafızadan kötü anıları sılıyor işte daha ne olsun:D
gerçı ALLAH ıma bin sukur kotu anılarım yok ama işte aşk yarası:D

Feel Good
23-04-2009, 19:11   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
onlineTR
hersey sıl bastan muhtesem bence oyle bır hap cıkmış araştırdım ben daha yapım aşamasında ve Üzerinde hâlâ çalışmalar süruyor  kötü hafızaları silen hap.
gerçı ALLAH ıma bin sukur kotu anılarım yok ama işte aşk yarası:
Ah ah çürütüyorsun ömrünüKahkaha Bu arada tamam saygı duymam bundan sonra düşüncelerine.Kahkaha

H@ckerCesur
23-04-2009, 19:53   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
dextercan
bende aynı anda çok fazla şey düşnüyorum bu zararlımı?:)
Yok degil. Bende aynıyım. Daha zararını görmedim. Ağzı kulaklarına varıyor

dextercan
23-04-2009, 20:06   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

aynen bende şu anakadar zarar görmedim:D

Ahmet Ertuğrul
30-04-2009, 22:40   |  #11  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
onlineTR
gerçı ALLAH ıma bin sukur kotu anılarım yok ama işte aşk yarası:
Seç bakalım.Ağzı kulaklarına varıyor

massas
01-05-2009, 12:33   |  #12  
Yıllanmış Üye
681 mesaj

Hazır konu zekaya gelmişken banada yaklaşık 9-10  yıl önce 2 yaş ileri zekalı diyolardı.Doktora falanda gitmiştik ama ben diğer insanlardan zeka olarak her hangi bir farklılık hissedemiyorum.bazen şunu düşünüyorum.Bendeki var olan 2 yaş ileri zeka daha sonradan kayıpmı olmaya başladı. Acaba bu sorunun bir cevabı varmı.

theyyous
01-05-2009, 14:15   |  #13  
theyyous avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
247 mesaj

bence böyle bir şey söz konusu bile olamaz eğer böyle birşey olaydı belli bir yaştan sonra zeka denen bişey kalmazdı

Mustafa@PC
01-05-2009, 15:36   |  #14  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

denemek lazım :D