İşlemci hızımı ek voltaj vermeden stock fanla2.66 dan 3.20 mhz e getirmeyi düşünüyorum bunu nasıl yapabilirim..?
7300 overclock
1. si o stok fanla oc. oldukça tehlikeli. Normal şartlarda ısı makul seviyelerde kalabilir ancak yük altında özellikle standart hızın üzerine çıkıldığında (oc. değerleri yakalandığında) aşırı ısınma olacaktır ve bu ısı işlemcinize zarar verebilir. Bu nedenle stok fanla overlocku asla tavsiye etmem.
2. si overlock için anakartınızın ve işlemcinizin bu işlemi destekliyor olması lazım. Burada yazmaktansa geniş bilgi için nete bakmanız daha faydalı olacaktır.
peki işlemcimi 2.66 dan 3.20 yeçıkartırsam oyunlarda gözle görülür bir şekilde hız farkı olurmu yani bu riske girmeye değermi?
peki işlemcimi 2.66 dan 3.20 yeçıkartırsam oyunlarda gözle görülür bir şekilde hız farkı olurmu yani bu riske girmeye değermi?İşlemci overloklamanın oyunda çokta bir etkisi olmaz. Ancak ekran kartınızın hem ram hızını hemde işlemci hızınını overloklayabiliyorsanız etkisi olacaktır. Ancak unutmayın ki oyunlarda ekran kartına aşırı derece yük biniyor ve bunu kaldıracak soğutma sistemi alacağınıza çok daha kaliteli bir ekran kartı alabilirsiniz.Hatta daha hızlı ve7veya dah fazla ram almak çok daha fazla hız artışı sağlayacaktır. İşlemcinizi 2.66 dan 3.2 ghz e overlocklamanız oyunlarda belkide hiçbir performans artışı sağlamayacaktır.
o zman hiç macera aramaya gerek yok :) ilginize teşekkür ederim...
Linki yardımcı olması açısından veriyorum;
Stok fanla OC mantıklı bir iş değil, gözünüzü çok yüksek saat hızlarına dikmeden küçük denemeler yapabilirsiniz. İşlemciniz ekran kartınızla birlikte değerlendirildiğinde 2.6Ghz ve 3.0Ghz arasında riske değer bir fark olacağını düşünmüyorum. Daha iyi bir oyun deneyimi için işlemciyi OC yaptığınız taktirde ekran kartını da yapmanız gerekir.
bende q9550 var 2,83ghz hızdan 3,2 ghz'ye voltaj vermeden ve stok fan ile çıktım ısılar yük altında 30dk prime95 testi yaptım 60 dereceyi geçmedi
3,38 ghz hıza çıkardım voltaj vermeden stock fan ile max 65 dereceyi gördü
gerekli programlar(real temp, prime95 ) oldumu o/c'yi yavas yavaş yaparsın stok fan ile sadece kışıno/c yapılır ama yazın işlemciyi yakarsın
Linki yardımcı olması açısından veriyorum;Ekran kartım zaten o.c li.. Sapphire 4870 toxic.. Bunu üzerine birde o.c mi yapayım :D
http://www.pclabs.com.tr/2009/03 ... -overclock-rehberi/Stok fanla OC mantıklı bir iş değil, gözünüzü çok yüksek saat hızlarına dikmeden küçük denemeler yapabilirsiniz. İşlemciniz ekran kartınızla birlikte değerlendirildiğinde 2.6Ghz ve 3.0Ghz arasında riske değer bir fark olacağını düşünmüyorum. Daha iyi bir oyun deneyimi için işlemciyi OC yaptığınız taktirde ekran kartını da yapmanız gerekir.