750 gb sabit diskim bozuldu yardıM LütlfeN !..

AliOsman_YILMAZHAN
27-06-2008, 00:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

sevgili arkadaşlar ben 2 ay önce segate 750 gb siyah renkli şu dik duran taşınabilir usb adaptörlü taşınabilir disk aldım Fakat 15 gün kadar oldu film izliyodum dik bir şekilde duruyodu ayağım çarptı hafif bi şekilde düştü normalde sanırım bişey olmazdı ama çalışırken düşrüğü için okuma kafasına falan bişeymi oldu yada diske mi bi şey oldu artık bilmiyorum garantiye gönderdim kullanıcı hatası olarak geri geldi NOLUR ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN 300 YTL LİK ÜRÜN 1 AY KULLANMADAN BOZULDU NASI YAPABİLİRİM YANİ TAMİRİNİ FALAN YAPAN YOKMU HDD Yİ TÜRKİYEDE İÇİ AÇILACAK BİŞEY OLSA AÇAR YAPMAYA ÇALIŞIRDIK AMA ÖZEL Bİ HAVA VARMIŞ İÇİNDE ONUN AÇILACAĞI ORTAM FARKLI HAVASIZ Bİ ORTAM BEN NE YAPABİLİRİM ARADAŞLAR İÇİM YANIYOR VALLA BANA Bİ YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇER ALLAHTA SİZİN SIKINTINIZI GİDERSİN !...

Reborn91
27-06-2008, 01:12   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

hddlife ile bir tarat hard diski bakalım bad sectorlere karşı bakalım ne çıkacak ;)

AliOsman_YILMAZHAN
29-06-2008, 02:58   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

slm ben söylemeyi unutmuşum bilgisayar diskide görmüyor yalnızca içinden bi ses geliyo diski okumaya çalışıyo okuyamıyor bide hddlife nedemek nası taratacam bilmiyorum teşekkürler

ettu
30-06-2008, 23:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Geçmiş olsun arkadaşım. Teknik servise sanırım kendin çarptığını söyledin. Şayet söylediysen iyi olmamış senin açından. Herneyse olan olmuş artık.
Senin diskte şayet yazan ve okuyan kafalar hasar görmediyse birçok diski tamir ettiğim bir program var. Onu dene diski fabrikadan çıkmış sıfır disk gibi yapıyor.  
http://www.zshare.net/download/144718134476c849/
MaxtorBlast 4 programını CD'ye yakmak için:
mxblst4cd zipli dosyayı aç içinden mxblst4W.iso dosyası çıkar. Bunu çift tıkla yada nero ile aç diyerek
boş bir CD'ye yazdır.

"MaxBlast 4 programını kullanma

Cd’yi tamir edeceğimiz hard diskin bulunduğu Pc’ye yerleştiriyoruz ve bilgisayarımızı klavyenin F8 tuşuna sık sık basarak ya da setuptan CD’den çalışacak şekilde ayarlayarak açıyoruz.
Şimdi ekrana çıkacak ifadeler.

Starting Caldera Dr-Dos....

Araya bir sürü yazı girecek ve sonunda yeni bir ekran açılacak.

Run MaxBlast 4 from floppy or CD[F C]

Burada cd’den çalıştırdığımız için C yi seçiyoruz.
sonra Strike a key to continue diyor herhangi bir tuşa basıyoruz ve programın beyaz renkli dil seçim ekranı karşımıza çıkana kadar bekliyoruz.

Burada en üstte bulunan İngilizce (Almanca da seçebilirsin) seçeneğini tıklayın.
(artık mouse aktif)
Kısa bir süre sonra karşımıza ekranın sağ tarafında 5 tane seçenek olan bir ekran geliyor.
En üstteki Run MaxBlast 4 Installation Software (Führen Sie dei Installationssoftware von Maxblast aus) seçeneğine girin.
Çıkan sözleşmeye i agree (zustimmen) dedikten sonra ana sayfamıza ulaşıyoruz.

!!!!!! önemli !!!!!!

Eğer hard diskinizi sıfırlayacaksanız ve bilgisayarınızda aktif bir windows kurulu değilse ya da geçerli bir disk alanı oluşturmadıysanız şimdi karşınıza çıkan seçeneğe hayır demenizi tavsiye ederim. Taramayı daha hızlı yapıyor.

Sağ taraftaki 5 işlemden üstten aşağıya doğru 4. olan utilities seçeneğine girin.
Açılan ekrandan 3. sıradaki zero fill drive (full) (Dienstprogramme Festplatte leeren (Volständig) seçeneğini tıklayın.

!!!! Eğer hard diskinizde aktif bir bölüm varsa burada karşınıza bir ekran çıkıyor ve size bilgilerinizin kaybolacağını söylüyor. Bu durumda ekranın aşağı tarafındaki kutucuğa tıklayıp ileri diyorsunuz. Test, hard diskin kapasitesine göre 5-10 saat sürer.

“Maintenance option complete. Click “Done” to retrn to the main menu” “Pflegeoption abgeschlossen. Klicken Sie auf “fertig” um zum Hauptmenü zurückzukehren” yazısı göründüğünde “Done” “Fertig” tıkladığınızda test bitti demektir.

make-believe
01-07-2008, 00:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Bu harddiklerin bu derece hassas cihazlar olmaları beni deli ediyor. En ufak bir sarsıntıya bile gelmiyor meretler. Arkadaşımıza çok üzüldüm. Ne demek az para mı 300 YTL. O paraya iki tane 500'lük disk alınır. Fiziksel bir hasarın yazılımla onarımı imkansız gibi gözüküyor. Bende de Western Digital 500GB harici harddisk var, dik duruyor olması bile potansiyel tehlike. Yatırabiliyor muyuz bilen var mı arkadaşlar?

ettu
02-07-2008, 18:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Mini Tower birçok kasa birçok firmada yada evde yer azlığından yatay duruyor. Diske ise birşey olmuyor. Pc kapalı iken yatırabilirsiniz. Daha güvenli olur.