Arkadaşlar Yakın Zamanda Kasa Alacam.Monitör Olarak DVI yada HDMI Girişli 20-22 İnç Bir Model Almayı Düşünüyorum. Şuan Elimde 3 Adet OCZ PLATINUM 1GB DDR2 800MHZ RAM Var. (Bide SkyStar3 TV Kartı Var)
Kasa İçin Maksimum Bütçem 750TL,Zaten Ram,Klavye,Mouse Var Bunları Katmadan Bana 750TL'ye Kadar Minimum 5 Yıl Beni Götürebilecek Bir Kasa Tavsiye Edermisiniz.
Önceliğim Oyun Sonraysa İnternet'tir.Overclock,SLI vb Fantazilerim Yoktur.O Yüzden Üst Düzey Bir PC Toplamayada Gerek Görmüyorum Ama Beni Yarı Yolda da Bırakmamalı,Mesela Crysis Benzeri Bir Oyunu Medium Seviyesinde Açması Yeterlidir.
Ekran Kartı ve İşlemci Olarak Bir Tercihim Yok.İntel - AMD Fiyat / Performans Açısından Hangisi Uygunsa Onu Yazarsanız Sevinirim.HDD 250GB Bile Yeter Çünkü 1TB Harici Var Zaten.
Değerli Tavsiyelerinizi Sabırsızlıkla Bekliyorum.
NOT:Tavsiye Edeceğiniz Kasa Tek Siteden Olsa İyi Olurdu.Çünkü Mesela Nova Bilg. Kasayı Tüm Parçalarıyla Birlikte Monte Edilmiş,Hazır Bir Şekilde Size Teslim Ediyor.Fakat Parça Fiyatlarda Siteler Arası Önemli Farklar Olduğu İçin Tek Yerden Almak Bazen Pahalıya Patlayabiliyor.Siz Aklınıza Yatan Yöntemi Bana Tavsiye Edersiniz.
Kasanın Son Hali:
Kasa: AKASA ZEN 450W PSU & 2x12cm FANLI KASA +
Anakart: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H DDR2 +
HDD: SAMSUNG 500GB 16MB SATA II (HD502HJ) 7200RPM +
DVD-RW: SAMSUNG SH-S223C 22X DVD-RW SATA +
Ram: OCZ PLATINUM 1GB DDR2 800MHZ (3 Adet) +
İşlemci:AMD ATHLON II X4 630 2.8GHZ 2MB QUAD ?
Ekran Kartı: POWERCOLOR PCS HD4850 512MB DDR5 256BIT ?
Bu Noktada Özellikle Ekran Kartı ve İşlemci Bazında Tavsiyeler Bekliyorum. (Ekran Kartı İçin 185TL , İşlemci İçin 170TL Bütçe Vardır.Toplu Halde Netsipariş Sitesinden Alacağım İçin Önerilerin Bu Siteden Olması İyi Olur.)
750 TL'ye Kadar Kasa Tavsiyesi ..!
Benim önerim 750 TL'ye bütün parçaları sığdırmaya çalışmaman. Elinde 3 gb ram var, oyunlar için de kullanım için de yeterli. Bu yüzden anakartı Gigabyte MA785GM-US2H alabilirsin.
İşlemci olarak da AMD Phenom II 940 3.0 GHz en iyi seçim.
Hard disk Western Digital 500 GB 7200 Rpm 32MB SATA2 Caviar BLACK. 250 GB dedin ama aralarında nerdeyse fiyat farkı yok, değmez yani.
Dvd-Rw olarak da LG 22x Dvd-Rw alırsın.
Kasa olarak da AKASA Zen 450 W PSU alabilirsin.
759 TL ediyor ve gayet güçlü bir sistem oldu.
750 tl'ye ekran kartını da sığdırmak istemedim, çünkü bilgisayarın performansı düşer. Crysis'i mediumda oynamak falan hayal olur. Önerdiğim anakartta dahili HD4200 ekran kartı var, onboard olmasına rağmen crysis gibi oyunları mediumda açabilen bir kart. İleride para biriktirip durumuna göre bir kart alırsın, o zamana kadar rahat rahat idare edersin.
Kardeş Bazı Parçaları Az Çok Netleştirdim.Ama Ekran Kartı ve İşlemci Halen Soru İşareti.
Kasanın Son Hali: Kasa: AKASA ZEN 450W PSU & 2x12cm FANLI KASA + Anakart: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H DDR2 + HDD: SAMSUNG 500GB 16MB SATA II (HD502HJ) 7200RPM + DVD-RW: SAMSUNG SH-S223C 22X DVD-RW SATA + Ram: OCZ PLATINUM 1GB DDR2 800MHZ (3 Adet) + İşlemci:AMD ATHLON II X4 630 2.8GHZ 2MB QUAD ? Ekran Kartı: POWERCOLOR PCS HD4850 512MB DDR5 256BIT ?
Bu Kasayı Nasıl Buluyosun Acaba.Bana Bu Noktada Özellikle Ekran Kartı ve İşlemci Olarak Tavsiyede Bulunabilirmisin Rica Edersem.(Tavsiye Edeceğin Parça Netsipariş Sitesinde Olursa İyi Olur.Çünkü Ordan Toplu Alacam.)
HDD'yi WD caviar black serisinden öneririm, daha performanslı. netsiparis'te 500 gb olanı yok 750 gb'lık var. Fazla da fiyat farkı yok.
Western Digital 750 GB 32 MB SATA2
İşlemciyi Athlon II X4 630 yapmışsın, o da güzel fakat 2mb önbelleği var çok düşük. Ben senin yerinde olsam Phenom II 940 X4'ü alırdım, ekran kartı olarak da bir müddet onboard kullanıp ileride de en az HD5770 alırdım. Ama ekran kartını şimdiden almak istiyorsan sistem güzel olmuş.
Bu arada eğer dediğim işlemciyi alırsan Phenom II 945 değil 940 almalısın, 945 anakartınla uyumlu değil.
Dediğin İşlemci Güzel Ama Fiyat Farkı Belimi Büküyo Hocam :(
O zaman alabileceğin en iyi işlemciyi seçmişsin, Athlon II X4 630 gayet güzel.
Sadece ben olsam bi süreliğine onboard ekran kartı kullanıp işlemciyi 940 alırdım. 630'da oyunlarda aniden fps düşüşü vs. oluyormuş, 940 bana daha mantıklı geldi.
reyn sen nerden geldin be :D kaç kere gördüm yanlış bilgiler yazıp duruyorsun bilmiyorsan öğren bak biz fazla laf yapıyor muyuz :)
başlık açan arkadaşım harika yazmışsın ilk mesajı yeni kaydolanlar seni örnek almalı örnek başlık olarak sabitlenmelisin.
ekran kartın isabet olmuş.hani şu crysis medium işini falan yapmak için ideal bir kart.ben bilgisayarı aldığımda(geçen sene) çok tutuluyordu.hd4870 hd4850 hd4770 çok satılıyordu.hd4850 ye para yetmemişti. performansı çok çok iyi diye biliyorum fiyatına göre al gitsin işini görür.güç kaynağında yeterli ama ileride arttırırım diyorsan ekran kartını 500+W gerçek psu al derim.
Sadece ben olsam bi süreliğine onboard ekran kartı kullanıp işlemciyi 940 alırdım. 630'da oyunlarda aniden fps düşüşü vs. oluyormuş, 940 bana daha mantıklı geldi.
senin dediğin kadar saçma birşey hiç duymadım ve olmasıda imkansız. görende zanneder oyun oynarken aynı anda 3d modelleme ve 2 tanede render yapır acad 2011 yazılımı ile.
athlon II x4 lerde şuan için çok fazklası ile yeterli ekran kartında dönüyor herşey gerek intelin 6 çekirdeklileri gerekse amd sistemlerdede yapılan testlerde ekran kartının farkı çok büyük ekran kartının güçlü olanı olmadıktan sonra hiç bir anlamı yok yüksek işlemcinin.
x4 athlonun açamayacağı yazılım ve uygulama yoktur görende sanar herşey 4x4 lük herşey çoklu işlemci desteğine sahip daha 2 çekirdeği bile tam kapasite ile kullanabilen yazılım sayısı çok az.
phenom x4 var bende ne olmuş yanihiç bir halta yaramıyor boşa yatan 3 tane çekirdek 3' üncü çekirdeğe neredeyse hiç iş düşmüyor kullanım hep % 5 ila 10 4 her zaman yatışta. sadece özel durumlarda 1 ve 2 yi yatırıp 3 ve 4 kullanıyor sadece.
athlon x4 uzun bir süre götürür arkadaşım kafanı takma abuk sabuk hurafelere ve rakamlara testlerden 0 çekmeside değil esas sen kullandığında istediğin verimi alabiliyormusun ? sistemden istediğin performansı alabiliyorsan gerisi teferruattır.
Eyvallah arkadaşlar,değerli yorumlarınız için çok tşk ederim,kafamdaki sis bulutu gitti diyebilirim. :)
anakart olarak 785gm-us2h almanı şiddetle öneriyorum aynısı bnde var çok iyi ısınma sorunu yok diyebilrm çekrdek açma L3 açma o.c yapma özellikleri var sata2 3gbps
sis bulutu dagıldıgına göre bir daha bu başlığa dönmemeni öneririm yenisi çıkabilir :)
sersery_asik_agresiwe@hotmail.com Eklersen Yardımcı olabilirim.