750gb harddisk hatası acillll yardımm

lucifer31
26-01-2009, 13:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

750gb seagate harici harddiskim normal çalışırken birden bu hatayı verdi.
Windows I:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu .Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir.Lütfen bu dosyayı başka bir yere kaydetmeye çalışın.
   sonra kapatıp tekrar açtığımda bilgisayar tarafından görülmemeye başladı.başka bilgisayarlarda denedim ama ışığı yandığı halde hiçbir şekilde gözükmüyor.kapatırkende usb bağlantısını kesince ışığı sönmüyor sadece gücü kesince sönüyor.
   içi full doluydu ve çok önemli bilgiler vardı.mutlaka ulaşmam lazım o bilgilere. ne yapmam lazım nasıl ulaşabilirim.bu arızayı gidermek içinde neler yapmam gerekir.acilll yardımm lütfennn

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 26 Ocak 2009 23:12
Banned
26-01-2009, 13:41   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Bir ihtimal dosya siistemi bozulmuşturki bu durumda disk yönetimine girdiğinizde biçimlenmemiş veya RAW formatında gözükür. Durum böyleyse CHKDSK komutunu çalıştırmayı veya biçimlendirip veri kurtarma yapmayı deneyebilirsiniz.Bunun haricinde kendi çabanızla ulaşma imkanınızın olduğunu zannetiyorum. Disk mefta olmuş gözüküyor. Marka belirtmemişsiniz ama bazı taşınabilir HDD satıcılarının garanti kapsamında veri kutarma garantileride var. Servisle görüşmeniz kendiniz müdehale etmemeniz en doğrusu.

lucifer31
26-01-2009, 14:47   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

markası seagate. malesef chkdiskte yapılmıyor çünkü hiç görülmüyor bilgisayar tarafından.bana kutudan söküp direkt bilgisayara dahili olarak bağlamam söylendi ama o zamanda garanti kapsamından çıkacak.benim için harddiskten çok içindeki verileri kurtarmak önemli

Banned
26-01-2009, 16:12   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008
lucifer31
markası seagate. malesef chkdiskte yapılmıyor çünkü hiç görülmüyor bilgisayar tarafından.bana kutudan söküp direkt bilgisayara dahili olarak bağlamam söylendi ama o zamanda garanti kapsamından çıkacak.benim için harddiskten çok içindeki verileri kurtarmak ö
İyiya işte ne kadar güzel seagate'nin zaten taşınabilir diskleri için 5 yıl veri kurtarma garantisi var. Ayrıca siteyi takip ediyorsanız birçok diskte fimware hatası var ve seagate güncelleştirme yayınlamakta.

Muhtemelende sorun bu hatadan kaynaklanmıştır ve seagate zaten sistesinde açıklamış bu tür aniden bilgisayar tarafından açılmayan, hatrta tanınmayan, hatta takılı olduğunda sistemin açılmasını engelleyen diskleriniz olduğununda sakın kendiniz müdahale etmeyin, veri  kurtarma ekibi kurdum, bize gönderin, hem verilerinizi kurtarayım hemde yenisini göndereyim, telaşa kapılmayın diye. Sizede çağrıya uyup seagate ile temasa geçmek kalıyor.


Buraya müraccat edebilirsiniz, yalnız derdinizi ingilizce anlatmanız gerekecek.

Hardisk yapacağınız en kötü işlem herhangi bir şekilde kendiniz müdahale etmek veya müdahale edilmesine izin vermek olacaktır. Nasılsa hem disk hem tüm veriler garantili bırakın kendileri halletsin.