Arkadaşlar bi süre önce bilgisayarım kendiliğinden dondu.önemsemedim reset attım yarım saat sonra bi daha dondu.
sonra 10 dk sonra dondu öyleki windows 7 kullanıyorum windows başlatılıyor ekranında bile donuyordu.
bende deneme yanılma yöntemiyle bütün donanımları tek tek söktüm.
baştan sorunun hdd olduğunu tahmin ettim sonra ferkettimki ekran kartını sökünce donma falan hiç bişey olmadı öyleki gün boyunca hiç donmadı pc.
Şimdi dieceksinizki sıcaklıklara bak sıcaklıklar gayet normal boştayken 45 derecelerde geziyor gpu yük altında 55 dereceyi geçmiyor.(akasa vertexx neo ekran kartı soğutucu kullanıyorum)
sürücülerim güncell.
farkılı işletim sistemlerindede donuyor ubuntuda bile.
dedğim gibi kartı takmayınca hiç bi sorun yok takınca donmalar başlıyor bazan oluyor 5 6 saat hiç donmuyor bazen oluyor daha masa üstü gelmeden açılış ekranında bile donuyor.
lütfen bi çözüm yolu varsa söyleyin askere gidecem ekran kartı alacak durumda değilim.
şu an anakartın dandik gpu sunu kullanıyorum tam anlamıyla felaket.
dananımlarıma bilgilerimden bakabilirsiniz.
teşekkürler.
7800gt takınca pc donuyor!! Yardım lütfen
PSU everese eps-1600 a 430 watt 15 amper.
yani bu seviye bi kart için fazlasıyla yetiyor. (350 lilik araba anfisi dahi çalıştırmıştık bununla.)
güç bağlantılarını kontrol ettim hepsine normal şekilde akım geliyor.
ben kartın bağlantı noktalarını diş fıçasıyla temizlemiştim farkedermi acaba. hatta pcı express yuvasını dahi sildim.
ekran kartını sağlam bi temizle macununu değiştir büyük ihtimal ısındığındandr
sıcakılk konusunda dediğim gibi derceler gayet normal.
bu kartla stok fanla 100 dereceye vuruyordu gende bi sorun olmuyordu.
ayrıca bazen sabah ilk açılıştatada donuyordu. yani sorun sıcaklıkta olsaydı kart daha ısınacak zamana ulaşamadığından sorun çıkarmayacaktı.
kartın entegre devrelerini diş fırçasıya temizledim.
pcı express e takınan girişleri silgiyle temizledim gene değişen bişey yok.
bazı arkadaşlar lehim çatlaması fardır falan dediler kartın ısıl işlem görmesi gerektiğini söylediler.yani kart komple belirli bir dereceye kadar ısıtlıp bütün lehimlerinin erimesi sağlanarak mevcut çatlak giderilecek.bu işlemi nerelerde yaptırabilirim acaba.